Εκπαιδευτικοί: Παλεύουμε για τη κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ | ΙΝΤΙΜΕ
«Συνεχίζουμε να παλεύουμε όλοι μαζί, μόνιμοι, νεοδιόριστοι και αναπληρωτές, για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την κάλυψη των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης», τονίζει σε ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία αναπληρωτών-ωρομισθίων και ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση

Aνακοίνωση σχετικά με την προκήρυξη ΑΣΕΠ για τους μόνιμους διορισμούς, εξέδωσε η Πρωτοβουλία αναπληρωτών-ωρομισθίων και ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση.

Στην ανακοίνωση γίνονται και διευκρινήσεις σχετικά με την πρόσκληση, ενώ τέλος εύχεται καλή τοποθέτηση σε όλους κάνοντας λόγο για χιλιάδες άλλους εκπαιδευτικούς που «θα συνεχίσουν να ζουν στο καθεστώς της ομηρίας και της αναπλήρωσης, αφού δεκάδες χιλιάδες κενά θα μείνουν ακάλυπτα». 


Aναλυτικά η ανακοίνωση:

Από την Παρασκευή εκδόθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Α.Σ.Ε.Π. 39/23.07.2021 η προκήρυξη ΑΣΕΠ για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατηγορίας ΠΕ, κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ33, ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ78 και ΠΕ79.01.  Παρ’ όλα αυτά το ΦΕΚ δεν έχει δημοσιευτεί στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας, και ενώ η προθεσμία είναι πέντε ημέρες από τη δημοσίευση του ΦΕΚ, η πρόσβαση στον ΟΠΣΥΔ παραμένει αδύνατη.

Ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με την πρόσκληση: 

Η πρόσκληση αφορά όσους είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α΄ του ΑΣΕΠ (Γ΄ 1588/ 14-07-2021, Γ΄ 1653/23-7-2021).
θα υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ - https://opsyd.sch.gr/)

Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν όσες περιοχές επιθυμούν, χωρίς περιορισμό και με τη σειρά που επιθυμούν. 

Όσοι είναι εγγεγραμμένοι σε περισσότερους από έναν αξιολογικό πίνακα, πρέπει να υποβάλουν ξεχωριστές αιτήσεις για καθένα από τους κλάδους που επιθυμούν. Ο διορισμός των εκπαιδευτικών διενεργείται με τη σειρά των κλάδων ή ειδικοτήτων που αναφέρεται στην παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4521/2018 (Α΄ 38) και ο υποψήφιος δεν μπορεί να επιλέξει κλάδο κατά προτεραιότητα. 
Όσοι διορίστηκαν στην Ειδική Αγωγή δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης, κι ας βρίσκονται στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες.

 Οι αιτήσεις αφορούν μόνο τους μόνιμους διορισμούς. Θα ακολουθήσει άλλη προκήρυξη για προσλήψεις αναπληρωτών. 

Συνάδελφοι, ευχόμαστε καλή τοποθέτηση σε όλους! Χιλιάδες όμως συνάδελφοί μας θα συνεχίσουν να ζουν στο καθεστώς της ομηρίας και της αναπλήρωσης, αφού δεκάδες χιλιάδες κενά θα μείνουν ακάλυπτα. Συνεχίζουμε να παλεύουμε όλοι μαζί, μόνιμοι, νεοδιόριστοι και αναπληρωτές, για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την κάλυψη των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης! 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα,» Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα, γλίτωσα τον εφιάλτη» έλεγε η δασκάλα

Ο πρώτος Έλληνας αντιεμβολιαστής εκπαιδευτικός σε αναστολή

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Στο «μικροσκόπιο» οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπανικολάου
Eλέγχονται ως ύποπτα περίπου είκοσι πιστοποιητικά εμβολιασμού
Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Στο «μικροσκόπιο» οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπανικολάου
Εμβόλιο κορονοϊού
Ηράκλειο: Ανεμβολίαστη φυσικοθεραπεύτρια σε αναστολή κλειδώθηκε σε ΚΑΠΗ
Η αναστάτωση έληξε μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας, η οποία, με την συνδρομή εργαζόμενου του Δήμου Μινώα Πεδιάδoς, αφαίρεσε τμήμα της πόρτας του...
Ηράκλειο: Ανεμβολίαστη φυσικοθεραπεύτρια σε αναστολή κλειδώθηκε σε ΚΑΠΗ
Δόμνα Μιχαηλίδου
Μιχαηλίδου: Παρουσίασε το Νομοσχέδιο Ενίσχυσης της Κοινωνικής Προστασίας
Τους βασικούς άξονες του νέου Νομοσχεδίου για την Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας παρουσίασε η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου - Τι αλλάζει στην...
Μιχαηλίδου: Παρουσίασε το Νομοσχέδιο Ενίσχυσης της Κοινωνικής Προστασίας