Thumbnail
Ψέματα ότι δήθεν εξάντλησε όλα τα περιθώρια ενημέρωσης των εργαζομένων στις μονάδες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία για εκούσιο εμβολιασμό, λέει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την ΠΟΜΕΕΑ

Η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε «εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για εκούσιο εμβολιασμό, προσαρμοσμένες σε κάθε επαγγελματική ομάδα, οι οποίες θα βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που επικαιροποιούνται συνεχώς με προϋπόθεση την προηγούμενη κατανόηση των φόβων και των γενικότερων αντιλήψεων», αλλά επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό λέγοντας ψέματα ότι δήθεν εξάντλησε όλα τα περιθώρια ενημέρωσης των εργαζομένων στις μονάδες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ).

«Όταν ειδικά για τους χώρους ειδικής αγωγής, αποκατάστασης και πρόνοιας δεν έχει φροντίσει μέχρι και σήμερα για να καλυφθούν οι ανάγκες αραίωσης, οι αυξημένες ανάγκες σε ψυχοκοινωνική στήριξη, σε ιατρική παρακολούθηση, σε υπηρεσίες καθαριότητας κλπ με τις αναγκαίες προσλήψεις, τη στιγμή μάλιστα που οι ελλείψεις προσωπικού ήταν ήδη τραγικές. Δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ παραπάνω ως επιχορήγηση για τις αυξημένες ανάγκες των υποχρηματοδοτούμενων για χρόνια ΝΠΙΔ» επισημαίνει η ΠΟΜΕΕΑ.

Στη συνέχεια, ζητά έκτακτη χρηματοδότηση για τις δομές ειδικής αγωγής, αποκατάστασης και πρόνοιας, πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου επιστημονικού και παιδαγωγικού προσωπικού, ζητά να ληφθούν αυξημένα μέτρα προφύλαξης για τη ζωή και την ασφάλεια της ευπαθούς ομάδας, των ενηλίκων και των παιδιών με αναπηρία, ώστε να μη στερηθούν την ειδική παιδαγωγική στήριξη, τη ψυχολογική, τη συμβουλευτική, τις αναγκαίες θεραπείες, την εργοθεραπευτική, φυσιοθεραπευτική, κάθε άλλου είδους επιστημονική στήριξη.

Επίσης, ζητά μεταξύ άλλων μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων με αναπηρία στους χώρους, ένα καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια και εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση της ΠΟΜΕΕΑ

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ) για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Ψηφίστηκε η τροπολογία της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού μέσω της οποία προσπαθεί να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για τη διαχείριση της πανδημίας. Ευθύνες για τις παλινωδίες και τα αντιφατικά μέτρα, το ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους δουλειάς, το συνωστισμό στα ΜΜΜ,  τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας προς όφελος του τουριστικού κεφαλαίου, την τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη μετατροπή του σε σύστημα υγείας «μίας νόσου», την  ανυπαρξία Α’βάθμιας φροντίδας υγείας, τη μετατροπή μιας επιστημονικής κατάκτησης όπως είναι το εμβόλιο σε προϊόν συναλλαγής και εξαγοράς και τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα του εμβολιασμού.

Η κατάσταση αυτή που βιώνουν οι εργαζόμενοι από την αρχή της πανδημίας, όχι μόνο δεν εφησυχάζει τους φόβους αλλά τους γιγαντώνει ενώ παράλληλα ρίχνει νερό στο μύλο του ανορθολογισμού και των θεωριών συνομωσίας. Βολικό  αντίπαλο της κυβέρνησης για να απεμπολήσει τις δικές της ευθύνες.

Η υποκρισία ξεχειλίζει.

Φέρνει την υποχρεωτικότητα λέγοντας ανερυθρίαστα ψέματα, ότι δήθεν εξάντλησε όλα τα περιθώρια ενημέρωσης των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία καθώς και στις μονάδες υγείας και τώρα πια δεν τις απομένει τίποτα άλλο για να προστατεύσει την δημόσια υγεία παρά να επιβάλει κυρώσεις στους ανεμβολίαστους. Συνεχίζει με λίγα λόγια να ενισχύει το αφήγημα της ατομικής ευθύνης και να καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Τα λέει αυτά ενώ έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της ακόμα και τις συστάσεις της εθνικής επιτροπής βιοηθικής  για «εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για εκούσιο εμβολιασμό, προσαρμοσμένες σε κάθε επαγγελματική ομάδα, οι οποίες θα βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που επικαιροποιούνται συνεχώς με προϋπόθεση την προηγούμενη κατανόηση των φόβων και των γενικότερων αντιλήψεων» και βέβαια δεν προχώρησε στην υλοποίηση αυτών των συστάσεων.

Κόπτεται δήθεν η κυβέρνηση για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού:

Όταν με δική της ευθύνη, 7 μήνες μετά την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού, οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί των κατάκοιτων και βαριά ανάπηρων ξεκίνησαν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα η κυβέρνηση τους εκχώρησε σε ιδιώτες ανεξαρτήτου ειδικότητας, επί πληρωμή, χωρίς μέσα για την αντιμετώπιση των τυχών παρενεργειών και χωρίς την αναγκαία υποδομή για τη φύλαξη των εμβολίων. Από την άλλη, στους οίκους ευγηρίας και στις μονάδες φροντίδας ΑμεΑ δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί ενώ το 97% των φιλοξενούμενων στις δομές προσφύγων παραμένουν ανεμβολίαστοι!  

Όταν ειδικά για τους χώρους ειδικής αγωγής, αποκατάστασης και πρόνοιας δεν έχει φροντίσει μέχρι και σήμερα για να καλυφθούν οι ανάγκες αραίωσης, οι αυξημένες ανάγκες σε ψυχοκοινωνική στήριξη, σε ιατρική παρακολούθηση, σε υπηρεσίες καθαριότητας κλπ με τις αναγκαίες προσλήψεις, τη στιγμή μάλιστα που οι ελλείψεις προσωπικού ήταν ήδη τραγικές. Δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ παραπάνω ως επιχορήγηση για τις αυξημένες ανάγκες των υποχρηματοδοτούμενων για χρόνια ΝΠΙΔ. Έθεσε σε αναγκαστικό εγκλεισμό και κοινωνικό αποκλεισμό όσους ανήκουν οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους στις ευπαθείς για τον κορονοϊό ομάδες αφού δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα κανένα μέτρο ώστε να τους παρέχονται οι πολύτιμες για την ψυχοκοινωνική τους στήριξη υπηρεσίες (ψυχοπαιδαγωγικές, ψυχολογικές, αθλητικές κλπ).  Η κυβέρνηση εγκληματεί εξακολουθώντας να βάζει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή τη δική μας, των οικογενειών μας, των ανθρώπων που υποστηρίζουμε.

Επικαλείται τη δημόσια υγεία, την οποία η ίδια εκθέτει σε κίνδυνο  και με πρόσχημα τον αναγκαίο εμβολιασμό, που η ίδια υπονομεύει, φέρνει μία τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για απλήρωτη δουλειά, περικοπές μισθών και απολύσεις!!! Πριν ακόμα ψηφιστεί η τροπολογία η εργοδοσία την αξιοποιεί  τρομοκρατώντας εργαζόμενους. Έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την πειθώ. Ως εκβιασμούς και απειλές.

Τα εμβόλια είναι κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης με  αποδεδειγμένα αποτελέσματα στη μείωση ή εξάλειψη λοιμωδών νοσημάτων. Όχι προϊόν  εξαγοράς  συναλλαγής, μέσο εκβιασμών και απειλών σε βάρος των εργαζομένων. Ο καθολικός σύμφωνα με τις επιστημονικές ενδείξεις μαζικός εμβολιασμός είναι αναγκαίος για την αντιμετώπιση της  πανδημίας.

Δε θα σας επιτρέψουμε να το αξιοποιήσετε  σαν δούρειο ίππο για την κλιμάκωση της  αντιλαϊκής επίθεσης. Το όπλο που έχουμε στα χέρια μας για την προστασία της υγείας και της ζωής μας δε θα σας αφήσουμε να το μετατρέψετε σε όπλο για να χτυπήσετε τα δικαιώματα μας.

Διεκδικούμε :

Έκτακτη χρηματοδότηση για τις δομές ειδικής αγωγής, αποκατάστασης και πρόνοιας, πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου επιστημονικού και παιδαγωγικού προσωπικού, τα ανάλογα αυξημένα μέτρα προφύλαξης για τη ζωή και την ασφάλεια της ευπαθούς ομάδας, των ενηλίκων και των παιδιών με αναπηρία, ώστε να μη στερηθούν την ειδική παιδαγωγική στήριξη, τη ψυχολογική, τη συμβουλευτική, τις αναγκαίες θεραπείες, την εργοθεραπευτική, φυσιοθεραπευτική, κάθε άλλου είδους επιστημονική στήριξη.

Μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων με αναπηρία στους χώρους εκπαίδευσης/απασχόλησης/αποκατάστασης από εκπαιδευμένο προσωπικό, να διασφαλίσει την ιατρική παρακολούθηση, την επαρκή και υγιεινή διατροφή σε καθημερινή βάση καθώς και την υγιεινή των χώρων με τη σωστή απολύμανσή τους, καθώς και των χρησιμοποιούμενων παιδαγωγικών και θεραπευτικών υλικών και μέσων με πρόσληψη μόνιμού προσωπικού.

Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στην απλήρωτη δουλειά με την αναστολή εργασίας και στις απολύσεις. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για εκούσιο εμβολιασμό, οι οποίες  θα βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που επικαιροποιούνται.

Δωρεάν πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό και κατοχύρωση για όσους πρέπει να εξαιρεθούν ότι δε θα υφίστανται καμία συνέπεια ή διάκριση.

Εξασφάλιση της αναγκαίας φαρμακοεπαγρύπνησης με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των  αποτελεσμάτων του εμβολιασμού.

Στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό  και αποφασιστική ενίσχυση με υποδομές και εξοπλισμό των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές, στα ΜΜΕ.

Εκτεταμένη ιχνηλάτιση και επιδημιολογική επιτήρηση.  

Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις  τον αγώνα για να σταθούμε όρθιοι και υγιείς.

Ενάντια στα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ, ενάντια στη συρρίκνωση και το κλείσιμο τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων. Ενάντια στην ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης –εμπορευματοποίησης της υγείας, της πρόνοιας, της ειδικής αγωγής.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής, για να είναι η υγεία, η πρόνοια, η ειδική αγωγή κατοχυρωμένα κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ekpaideytikos_131218_803.jpg
Σε ποια περιοχή διευθύντρια σχολείου μήνυσε μέλη της ΕΛΜΕ επειδή υποστήριξαν τους εκπαιδευτικούς του σχολείου της
Στοχοποίηση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ΕΛΜΕ
Σε ποια περιοχή διευθύντρια σχολείου μήνυσε μέλη της ΕΛΜΕ επειδή υποστήριξαν τους εκπαιδευτικούς του σχολείου της
kathigites
Σχολεία-Εκπαιδευτικοί: «Δεν δεχόμαστε να γίνουμε ο "σάκος του μποξ" κανενός»
«Στο σχολείο εισπράττουμε «ως σάκος του μποξ» καθημερινά όλα τα κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα των μαθητών και των γονέων τους»
Σχολεία-Εκπαιδευτικοί: «Δεν δεχόμαστε να γίνουμε ο "σάκος του μποξ" κανενός»
parents_teachers_hate_11.jpg
98 στελέχη Α/βάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησαν να απαλλαγούν από τα καθήκοντά τους στην Αττική την τρέχουσα σχολική χρονιά
95 άδειες άνευ αποδοχών με ταυτόχρονη αναζήτηση άλλης επαγγελματικής προοπτικής των εκπαιδευτικών, ακόμα και στο εξωτερικό - Ενημερωτικό αιρετών ΔΑΚΕ...
98 στελέχη Α/βάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησαν να απαλλαγούν από τα καθήκοντά τους στην Αττική την τρέχουσα σχολική χρονιά