pomeea
Σε απεργία και συμμετοχή στις εκδηλώσεις εορτασμού της Πρωτομαγιάς καλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ) στις 6 Μαΐου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ) καλεί σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις εορτασμού της φετινής Πρωτομαγιάς, που θα πραγματοποιηθούν στις 6 Μαΐου 2021.

«Τιμάμε τους νεκρούς του Σικάγο, της Θεσσαλονίκης του ‘36, της Καισαριανής του ’44. Απευθύνουμε κάλεσμα στα Α’βάθμια σωματεία να οργανώσουμε την απεργία στις 6 Μάη με το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά της 1ης Μάη, του ταξικού αγώνα των εργατών, που γράφτηκε με αίμα στις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας του εργατικού κινήματος και φώτισε το δρόμο και την προοπτική για τους εργάτες όλου του κόσμου. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους!» τονίζει η ΠΟΜΕΕΑ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Φέτος συμπληρώνονται 135 χρόνια από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών του Σικάγο για την καθιέρωση του 8ωρου που έγινε το σύμβολο του αγώνα των εργατών σε όλο τον κόσμο.

Μέσα στο φετινό Μάη η κυβέρνηση προχωράει στην επαναφορά της 10ωρης εργασίας για την ανάκαμψη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, για να γυρίσει τον τροχό της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Φέρνει το νομοσχέδιο που κρατάει από το Νοέμβρη στο συρτάρι του Υπουργείο Εργασίας και του οποίου τις διατάξεις βαφτίζει μάλιστα «φιλεργατικές» ενώ είναι «φωτιά και κόλαφος» για τους εργαζόμενους. Η κατάργηση του 8ωρου προπαγανδίζεται ως «καινοτομία» που θα διευκολύνει τους εργαζόμενους να έχουν μέχρι και 4ημερη εβδομάδα κι ας δουλεύουν «ήλιο με ήλιο» και μάλιστα χωρίς πρόσθετη αμοιβή. Με το νομοσχέδιο αυτό καταργείται η Κυριακάτικη αργία και αυξάνεται το όριο των υπερωριών σε μια σειρά από κλάδους ενώ βάζει παραπέρα εμπόδια στη λειτουργία των συνδικάτων, στη συλλογική οργάνωση και δράση.

Η φετινή Πρωτομαγιά είναι ξεχωριστή! Κλείνουμε ένα χρόνο από την περσινή οργάνωση της ιστορικής Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα όπου μέσα σε συνθήκες πανδημίας με την οργανωμένη απειθαρχία στείλαμε το μήνυμα στην κυβέρνηση αλλά και σε όλο τον κόσμο πως και «τα καλυμμένα στόματα, έχουν φωνή».

Κλείνουμε ένα χρόνο που με την αποθέωση της ατομικής ευθύνης, δεν έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής με αποτέλεσμα να θρηνούμε πλέον εκατομμύρια νεκρούς παγκοσμίως.

Κλείνουμε ένα χρόνο με μάχες για την προστασία της υγείας μας, της ζωής μας, των δικαιωμάτων μας, με μάχες για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.  Μάχες που αν δεν είχαμε δώσει η κατάσταση σήμερα θα ήταν ακόμα πιο τραγική.

Με μάχες για την ασφαλή λειτουργία των κέντρων ειδικής αγωγής, αποκατάστασης και πρόνοιας. Γιατί η κυβέρνηση δεν φρόντισε για την αναγκαία αραίωση του πληθυσμού με την αξιοποίηση υπαρχουσών υποδομών που ρημάζουν ή υπολειτουργούν, με την επίταξη χώρων. Δεν φρόντισε για προσλήψεις προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες αραίωσης αλλά και οι αυξημένες ανάγκες σε ψυχοκοινωνική στήριξη, σε ιατρική παρακολούθηση, σε υπηρεσίες καθαριότητας κλπ τη στιγμή μάλιστα που οι ελλείψεις προσωπικού ήταν ήδη τραγικές. Η κυβέρνηση δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ παραπάνω ως επιχορήγηση για τις αυξημένες ανάγκες των υποχρηματοδοτούμενων για χρόνια ΝΠΙΔ. Η κυβέρνηση έχει θέσει σε αναγκαστικό εγκλεισμό και κοινωνικό αποκλεισμό όσους ανήκουν οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους στις ευπαθείς για τον κορονοϊό ομάδες αφού δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα κανένα μέτρο ώστε να τους παρέχονται οι πολύτιμες για την ψυχοκοινωνική τους στήριξη υπηρεσίες (ψυχοπαιδαγωγικές, ψυχολογικές, αθλητικές κλπ).  Η κυβέρνηση εγκληματεί βάζοντας καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή τη δική μας, των οικογενειών μας, των ανθρώπων που υποστηρίζουμε.

Η κυβέρνηση εγκληματεί έχοντας μετατρέψει το σύστημα υγείας σε σύστημα υγείας «μιας νόσου» με τραγικές συνέπειες σε χρόνιους πάσχοντες και αύξηση της θνητότητας από άλλες νόσους. Με ασθενείς να αντιμετωπίζονται από μη ειδικούς.

Εγκληματεί γιατί με τις παλινωδίες της οι νεκροί ξεπέρασαν τους 9.000!!!

Κι ενώ οι εργαζόμενοι δίνουμε τις μάχες μας, η ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ με τους εργατοπατέρες της να λένε πως «οι απεργίες έφαγαν τα ψωμιά τους» και να χαρακτηρίζουν την τελευταία Πανεργατική Απεργία της 26ης Νοέμβρη «γελοιότητα» αρνήθηκε επιδεικτικά την πρόταση εκατοντάδων σωματείων και συνδικαλιστών όλων των παρατάξεων για να γιορταστεί η Πρωτομαγιά αγωνιστικά, απεργιακά στις 6 Μάη. Ουσιαστικά εναρμονίστηκε με την πρόταση του Υπουργείου Εργασίας  για μέρα εορτασμού την Τρίτη του Πάσχα, ως επέκταση δηλαδή των αργιών, εκφυλίζοντας τον Απεργιακό χαρακτήρα αυτής της μέρας.

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από αυτές τις δυνάμεις που είναι ταγμένες με τα συμφέροντα της εργοδοσίας και των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Στις 6 Μάη οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουμε βροντερή απάντηση στην κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει το αντεργατικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Να συνεχίσουμε τον αγώνα για:

  • Επίταξη ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ  του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΖΩΕΣ!!!
  • Άμεση ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και πλήρη κάλυψη σε υλικοτεχικές υποδομές και εξοπλισμό. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ, ενίσχυση και επέκταση των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγεία, πλήρης  επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
  • Το κράτος να αναλάβει την πλήρη ευθύνη για τη λειτουργία όλων των δομών ειδικής αγωγής, ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια μέσα σε συνθήκες πανδημίας. Το ίδιο πρέπει να γίνει με τα οικοτροφεία, τους ξενώνες, τα ιδρύματα χρονίως πασχόντων και με τα γηροκομεία. Να ανοίξουν και νέες δημόσιες δομές στην Ειδική Αγωγή γιατί όλες οι υπάρχουσες είναι υπεράριθμες.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε ΑμεΑ κι εργαζόμενους σε ειδική αγωγή, αποκατάσταση και πρόνοια.
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας. Πλήρη κάλυψη του εισοδήματος μας από το κράτος και την εργοδοσία, καμία δυσμενή μεταβολή σύμβασης, καμία απόλυση, κανένας εργαζόμενος στον «πάγο» της αναστολής ενώ υπάρχουν ακάλυπτες ανάγκες σε υπηρεσίες και θεραπείες.
  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, άμεση κάλυψη των αναγκών όλων των ΝΠΙΔ από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο.
  • Κανένας άνθρωπος με αναπηρία και χρόνια πάθηση χωρίς τις αναγκαίες θεραπείες του, την ειδική αγωγή κι αποκατάσταση. Καμία πληρωμή για τις αναγκαίες θεραπείες, φάρμακα, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, κατάργηση κάθε πληρωμής από τις οικογένειες ή/και τους εξυπηρετούμενους, είτε άμεσα είτε έμμεσα (δωρεές, ασφαλιστικά ταμεία κλπ).

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Τιμάμε τους νεκρούς του Σικάγο, της Θεσσαλονίκης του ‘36, της Καισαριανής του ’44.
Απευθύνουμε κάλεσμα στα Α’βάθμια σωματεία να οργανώσουμε την απεργία στις 6 Μάη με το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά της 1ης Μάη, του ταξικού αγώνα των εργατών, που γράφτηκε με αίμα στις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας του εργατικού κινήματος και φώτισε το δρόμο και την προοπτική για τους εργάτες όλου του κόσμου.

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kerameos
Κεραμέως: «Καθοριστικής σημασίας το upskilling και το reskilling»
«Το upskilling και το reskilling είναι καθοριστικής σημασίας και η Πολιτεία προσφέρει τις δυνατότητες για να έχουμε την υψηλότερη δυνατή ποιότητα...
Κεραμέως: «Καθοριστικής σημασίας το upskilling και το reskilling»
Μάτι
Δίκη για το Μάτι: «Δεν έγινε ποτέ εισήγηση για απομάκρυνση του πληθυσμού»
«Υπήρχαν σχέδια των Δήμων για απομάκρυνση πληθυσμού, όμως η εισήγηση δεν έγινε ποτέ», είπε ο δικαστικός πραγματογνώμονας Δ. Λιότσιος
Δίκη για το Μάτι: «Δεν έγινε ποτέ εισήγηση για απομάκρυνση του πληθυσμού»