Εργαζόμενοι ειδικής αγωγής: Συμμετοχή στην απεργία της 3ης Ιουνίου
Απεργιακή κινητοποίηση στις 3 Ιουνίου για το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, στις 10:00, στα Προπύλαια

Σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτη 3 Ιουνίου, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο καλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ).

Η ΠΟΜΕΕΑ κατηγορεί τη ΓΣΕΕ ότι επέτρεψε να ετοιμαστεί το εν λόγω νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων επιτρέπει την απλήρωτη υπερεργασία, θέτει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και καταργεί επί της ουσίας το 8ωρο.

«Τα  νομοσχέδια αυτά τα έγραψαν οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι τραπεζίτες, οι έμποροι της αναπηρίας! Είναι οι προϋποθέσεις για να ξεκοκαλίσουν το Ταμείο Ανάκαμψης του οποίου την αποπληρωμή θα φορτώσουν και πάλι στις δικές μας πλάτες. Απόδειξη αποτελούν τα όσα κυνικά δήλωσε ο εφοπλιστής Λασκαρίδης: “Η Ελληνική Κυβέρνηση κάνει ό, τι της λέει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Οι εφοπλιστές έχουν χεσμ… τον Πρωθυπουργό”. Να ποιοι είναι πίσω από τις κυβερνήσεις, ποιοι έχουν την πραγματική εξουσία, ποιοι είναι οι πραγματικοί αντίπαλοι των εργαζομένων, ποιοι θέλουν να ζούμε σαν σκλάβοι τον 21ο αιώνα για να ζούνε αυτοί σαν βασιλιάδες!», αναφέρει η ΠΟΜΕΕΑ στην ανακοίνωσή της με την οποία καλεί σε συμμετοχή στην απεργία της 3ης Ιούνη και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10:00, στα Προπύλαια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ:

 • 10 ως 13 ώρες δουλειά την ημέρα, ως 78 τη βδομάδα.
 • Ως 150 ώρες υπερωρία με 20% λιγότερη προσαύξηση.
 • Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
 • Νομιμοποίηση της τηλεργασίας, χωρίς όρια.
 • Απελευθέρωση των απολύσεων, ακόμη και μετά από δικαστική απόφαση υπέρ του εργαζόμενου.
 • Νέα εμπόδια στην Απεργία και την περιφρούρησή της.
 • Ηλεκτρονικό φακέλωμα στα σωματεία.
 • Κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ που νομοθέτησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που βασίστηκε πάνω στις Ευρωπαϊκές Οδηγίες για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου όπως προβλέπει η πρόταση νόμου σωματείων και ομοσπονδιών που συνυπογράφουμε κι εμείς.  Νόμοι όπως:

 • Του 2011 (ΠΑΣΟΚ) για τη διευθέτηση του χρόνου στον ιδιωτικό τομέα τον οποίο καμιά κυβέρνηση δεν άγγιξε, που σήμερα γίνεται προσπάθεια να γενικευτεί με «ατομική συμφωνία» του εργαζόμενου.
 • Του 2017 (ΣΥΡΙΖΑ) για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, που καθιέρωσε τη 12ωρη δουλειά.
 • Αυτούς που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.
 • Του «μίνι εργασιακού» της κυβέρνησης της ΝΔ που πέρασε μέσα στην πανδημία.
 • Αυτούς που διαδοχικά επέβαλαν δουλειά 32 Κυριακές το χρόνο για τους εμποροϋπαλλήλους και που σήμερα η κυβέρνηση γενικεύει για όλες τις Κυριακές σε δεκάδες ακόμα κλάδους.

Στον κλάδο μας, η μέχρι σήμερα εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας μάς έχει οδηγήσει: 

 • Να δουλεύουμε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και να απολυόμαστε κάθε καλοκαίρι με την ελπίδα να επαναπροσληφθούμε από Σεπτέμβρη.
 • Να μας θεωρούν «συνεργάτες» και να απαιτούν να έχουμε «μπλοκάκι».
 • Να δουλεύουμε λίγες ώρες την ημέρα, λίγες μέρες το μήνα, λίγους μήνες το χρόνο, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε σταθερό εισόδημα που να μας επιτρέπει να ζούμε, να έχουμε ελεύθερο χρόνο, να φτιάξουμε οικογένεια… και βέβαια να κάνουμε δύο και τρεις δουλειές!!!
 • Να μην συνυπολογίζονται στο χρόνο εργασίας μας οι επιστημονικές ομάδες, η καταγραφή των συνεδριών, οι αξιολογήσεις κλπ…
 • Αντί να πληρωνόμαστε τις υπερωρίες μας, να τις παίρνουμε σε άδειες και ρεπό, χάνοντας εισόδημα ενώ ξεπατωνόμαστε στη δουλειά και «καιγόμαστε» ως επαγγελματίες, ως εργαζόμενοι στον ευαίσθητο κλάδο της ειδικής αγωγής και αποκατάστασης που προϋποθέτει δύναμη ψυχής.

Είναι αυτή η επέκταση του εργάσιμου χρόνου, πέρα ακόμη κι από τα όρια της αντοχής του ανθρώπινου οργανισμού που έχει σαν αποτέλεσμα σύμφωνα με την έρευνα του ΠΟΥ ότι μόνο το 2016, πέθαναν 745.000 εργαζόμενοι από εγκεφαλικό ή καρδιακές παθήσεις, μόνο και μόνο επειδή δούλευαν 55 ώρες τη εβδομάδα. Πόσοι άραγε θα πεθάνουν το 2021 όταν οι ώρες εργασίας τη βδομάδα θα φτάνουν τις 78!!! Αν σήμερα εμείς βιώνουμε αυτή τη βαρβαρότητα, με το νομοσχέδιο που φέρνουν στην Βουλή, εμείς και τα παιδιά μας, θα ζήσουμε έναν σύγχρονο Μεσαίωνα!

Η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει κατάμουτρα γιατί ουσιαστικά μας λέει ότι:

 • «Δύναμη στον εργαζόμενο» είναι πως δεν θα μπορεί να υπολογίζει πότε, πόσο και πώς θα δουλεύει. Η εργασία θα επιτρέπεται να είναι ως 13 ώρες την ημέρα, συνεχόμενα ή σπαστά, από το σπίτι ή από το χώρο εργασίας, Κυριακές και αργίες. Πόση δύναμη έχει όποιος δεν ξέρει πότε θα δει το παιδί του, πόσο εισόδημα θα φέρει στο σπίτι, πού θα  είναι ο χώρος εργασίας του, ποια μέρα θα ξεκουραστεί; Ποιος γονιός παιδιού με αναπηρία μετά τα εξαντλητικά 10ωρα θα έχει κουράγιο να το τρέξει στις αναγκαίες θεραπείες; Πως θα εξασφαλίζεται το ήρεμο και ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον;
 • Τα μέτρα παίρνονται «για το καλό μας» γιατί το «καλό μας είναι»:
  • Το διευθυντικό δικαίωμα της απόλυσης να μην αναιρείται πλέον ούτε από τα δικαστήρια. 
  • Οι απολύσεις εργαζομένων και συνδικαλιστών να μην συναντούν ούτε το παραμικρό εμπόδιο, αφού μια μικρή αποζημίωση θα είναι ικανή να πετάξει στα αζήτητα όποιον αντιδράσει, ατομικά ή συλλογικά.
  • Οι απεργίες να θεωρούνται εγκληματική ενέργεια, ή στην καλύτερη περίπτωση μια συμβολική πράξη, αφού οι απεργοί θα είναι όσοι επιτρέπει το κράτος των εργοδοτών, δίχως να μπορούν να περιφρουρήσουν την ίδια τους τη διεκδίκηση.

Το νομοσχέδιο αυτό ετοιμάστηκε με τη βοήθεια των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ! Απόδειξη πως ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ που όλους αυτούς τους μήνες καλλιεργεί την αναμονή γιατί δήθεν δεν γνωρίζει τις διατάξεις του νομοσχεδίου είπε, ή μάλλον του ξέφυγε, πως η διάταξη για το ΣΕΠΕ προστέθηκε τον τελευταίο μήνα και συνεχίζει να εμπαίζει λέγοντας πως περιμένει να δει μήπως γίνουν διορθώσεις…. Όπως ακριβώς η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και η ΕΣΑΜΕΑ έδωσαν τα φώτα τους για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία με το οποίο προβλέπεται κλείσιμο ειδικών σχολείων στο όνομα της συμπερίληψης και της δήθεν ένταξης, κλείσιμο των ιδρυμάτων στο όνομα της αποασυλοποίησης, κατακρεούργηση επιδομάτων και συντάξεων αναπηρίας με εργαλείο την λειτουργικότητα.

Τα  νομοσχέδια αυτά τα έγραψαν οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι τραπεζίτες, οι έμποροι της αναπηρίας! Είναι οι προϋποθέσεις για να ξεκοκαλίσουν το Ταμείο Ανάκαμψης του οποίου την αποπληρωμή θα φορτώσουν και πάλι στις δικές μας πλάτες. 

Απόδειξη αποτελούν τα όσα κυνικά δήλωσε ο εφοπλιστής Λασκαρίδης: “Η Ελληνική Κυβέρνηση κάνει ό, τι της λέει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Οι εφοπλιστές έχουν χεσμ… τον Πρωθυπουργό”. Να ποιοι είναι πίσω από τις κυβερνήσεις, ποιοι έχουν την πραγματική εξουσία, ποιοι είναι οι πραγματικοί αντίπαλοι των εργαζομένων, ποιοι θέλουν να ζούμε σαν σκλάβοι τον 21ο αιώνα για να ζούνε αυτοί σαν βασιλιάδες!

ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ!

Απαιτούμε να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό τερατούργημα, διεκδικώντας  σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. 

Δεν θα αφήσουμε να γυρίσουν πίσω το ρολόι της Ιστορίας!

Έχουμε υποχρέωση αυτό που μας κληροδότησαν οι γονείς μας, το 8ωρο και τα δικαιώματα, να το παραδώσουμε εμείς στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

 

Να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα!

Να μείνει στα χαρτιά!

Είμαστε σε ετοιμότητα για κλιμάκωση της δράσης μας!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

texniti noimosini
Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς: Το 1ο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό στην Ελλάδα
Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει την εκπαίδευση, το σχολείο, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Ανακοινώθηκε το 1ο Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό...
Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς: Το 1ο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό στην Ελλάδα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.jpg
Πανελλήνιες 2024: Πού πάνε τελικά οι επιπλέον εισακτέοι ή πως το Υπουργείο τρολάρει τους υποψήφιους
Πάντως, οι υποψήφιοι βρίσκονται στην τελική φάση της προετοιμασίας τους, καθώς οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα αρχίσουν στις 30 Μαΐου για τους...
Πανελλήνιες 2024: Πού πάνε τελικά οι επιπλέον εισακτέοι ή πως το Υπουργείο τρολάρει τους υποψήφιους
ypoyrgeio paideias
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τη λήξη διδασκαλίας μαθημάτων και την την Έκδοση Τίτλων Σπουδών στα Δημοτικά Σχολεία
Λήξη διδασκαλίας μαθημάτων σχολικού έτους 2023-2024
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τη λήξη διδασκαλίας μαθημάτων και την την Έκδοση Τίτλων Σπουδών στα Δημοτικά Σχολεία
δάσκαλος
«Ξεσκαρτάρισμα» εκπαιδευτικών και μαθητών με όχημα τα σχολικά αποτελέσματα: Τράπεζα Θεμάτων και "Ελληνική" Pisa εν δράσει
«Να το πούμε λίγο πιο απλά. Σχεδόν οι μισοί μαθητές δεν έχουν κατανοήσει βασικές έννοιες των μαθηματικών, προχωρούν στα επόμενα κεφάλαια/επίπεδα...
«Ξεσκαρτάρισμα» εκπαιδευτικών και μαθητών με όχημα τα σχολικά αποτελέσματα: Τράπεζα Θεμάτων και "Ελληνική" Pisa εν δράσει