ΜΑΣ: Ασφαλές άνοιγμα των σχολών και καθολικός δωρεάν εμβολιασμός
Άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας για το ασφαλές άνοιγμα των Πανεπιστημίων και καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού ζητά μεταξύ άλλων το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

Τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας για το ασφαλές άνοιγμα των Πανεπιστημίων από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά και καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού ζητά το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Στη σχετική ανακοίνωσή του επισημαίνεται:

Η κυβέρνηση να πάρει ΤΩΡΑ όλα τα αναγκαία μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των Πανεπιστημίων από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά!

Η επικίνδυνη εξέλιξη της πανδημίας συνεχίζει να ανησυχεί το λαό και τη νεολαία, όλους τους φοιτητές που αγωνιούμε για την υγεία και τις σπουδές μας!! Αυτή η κατάσταση που κοστίζει καθημερινά ζωές συνανθρώπων μας, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που ενισχύει την εμπορευματοποίηση της υγείας, υποτάσσει την υγεία του λαού στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η διασπορά του ιού στα νησιά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα των μεγαλοξενοδόχων το αποδεικνύει!

 Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που βρίσκεται το υγειονομικό σύστημα της χώρας!! Είναι προκλητική η δήλωση του πρωθυπουργού, ενώ πλησιάζει το 4ο κύμα πανδημίας, ότι έχουμε περισσότερα νοσοκομεία από όσα χρειαζόμαστε! Ακόμα κι όταν οι ΜΕΘ ξεχείλιζαν η κυβέρνηση αρνήθηκε την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ενώ απέκλεισε από τα νοσοκομεία ακόμα και τους τελειόφοιτους Ιατρικής που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν!

Για άλλη μια φορά η κ. Κεραμέως πετάει το μπαλάκι στους φοιτητές για την πορεία του εμβολιασμού ως δήθεν μοναδική προϋπόθεση για το άνοιγμα των σχολών το Σεπτέμβρη. Ο αναγκαίος εμβολιασμός όλων των φοιτητών δεν μπορεί να κρύψει τα τεράστια κενά και ελλείψεις που πρέπει να καλυφθούν άμεσα για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν οι σχολές μας με όλα τα μέτρα προστασίας! Αυτά τα κενά και τις ελλείψεις επιχειρεί να κρύψει η απαράδεκτη πρόταση της Συνόδου των Πρυτάνεων για διαχωρισμό των εμβολιασμένων και μη φοιτητών, σε δια ζώσης και εξ αποστάσεων εκπαίδευση αντίστοιχα!

Άλλωστε και για τις καθυστερήσεις στο εμβολιαστικό πρόγραμμα οι ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση! Τα μπρος-πίσω, οι αντιφάσεις, τα πρωτόκολλα-λάστιχο των tour operators, τα ΜΜΜ στα οποία «δεν κολλάει» ο ιός, καθώς και το απαράδεκτο κυβερνητικό σχέδιο για εμβολιασμούς με «δωράκια» και ατάκες του στυλ «τσίμπα 150 ευρώ για να τσιμπηθείς» ή με την υποχρεωτικότητα και τους εκβιασμούς για απολύσεις εργαζομένων, δυνάμωσαν την αμφιβολία και έδωσαν έδαφος σε επιτήδειους κομπογιαννίτες. Οι νέοι που σπουδάζουμε είμαστε με την επιστήμη, ενάντια σε όσους επενδύουν στην άγνοια, τον ανορθολογισμό αλλά και σε όσους υποτάσσουν την επιστήμη τους στο κέρδος και σε κυβερνητικές εντολές.

Καλούμε όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τους εκλεγμένους στα Διοικητικά τους Συμβούλια να πρωτοστατήσουν στην ολοκληρωμένη πληροφόρηση των φοιτητών για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και στη διεκδίκηση των απαιτούμενων μέτρων προστασίας από την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων. Ιδιαίτερα οι φοιτητές των σχολών Υγείας μπορούν να συμβάλλουν, στο πλάι των μαχόμενων υγειονομικών, για να ξεπεραστεί ο καλλιεργούμενος φόβος, για να δοθούν όπου απαιτείται επιστημονικές απαντήσεις σε στρεβλές αντιεπιστημονικές θεωρίες. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει από τα αίτια της κατάστασης, να κρύψει τις ευθύνες της αξιοποιώντας τον ανορθολογισμό και "τις ψεκασμένες θεωρίες" δεν πρέπει να περάσει !!

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να πάρουν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για να ανοίξουν κανονικά οι σχολές μας το νέο εξάμηνο! Δε χωρά καμία καθυστέρηση και εφησυχασμός!

Διεκδικούμε:

  1. Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
  2. Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενημερωτικά προγράμματα στις σχολές από εξειδικευμένους επιστήμονες προς τους φοιτητές. Εμβολιαστικά κέντρα στα ιδρύματα για να επιταχυνθεί και να διευκολυνθεί ο εμβολιασμός των φοιτητών. Στελέχωση των ιατρείων των πανεπιστημίων με όλο το αναγκαίο προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές.
  3. Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους φοιτητές, με αποκλειστική κρατική ευθύνη. Διενέργεια rapid-test στα ιατρεία των σχολών. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους φοιτητές στη δια ζώσης εκπαίδευση.
  4. Να προσληφθεί το απαραίτητο καθηγητικό προσωπικό για να φτιαχτούν ολιγομελής εργαστηριακές ομάδες και περισσότερα τμήματα στις θεωρίες. Άμεση πρόσληψη επαρκούς προσωπικού καθαριότητας.
  5. Μέτρα προστασίας στα ΜΜΜ, με πύκνωση δρομολογίων από και προς τις σχολές και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  6. Τώρα να δοθεί έκτακτο κονδύλι για την κάλυψη των αναγκών των Ιδρυμάτων. Να καλυφθούν τα κενά σε υποδομές, αίθουσες, αναλώσιμα, καθηγητές. Απαιτούμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.
  7. Οικονομική στήριξη των φοιτητών για να αντεπεξέλθουν στις σπουδές τους. Άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και πρακτικάριων φοιτητών. Να καταβληθεί άμεσα το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα στους δικαιούχους. Να ολοκληρωθεί άμεσα η ανακαίνιση των εστιών όπου έχει ξεκινήσει. Να αξιοποιηθεί η περιουσία των Ιδρυμάτων για δημιουργία νέων εστιών χωρίς ιδιώτες και νοίκια. Να δοθεί έκτακτο κονδύλι για να καλυφθεί η δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών προς τον τόπο σπουδών τους.
  8. Να υπάρξει κάθε διευκόλυνση ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους όσοι έχουν καθυστερήσει λόγω πανδημίας. Να διασφαλιστεί ότι δεν θα αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την επαναληπτική εξεταστική.
  9. Να μην εφαρμοστεί ο νόμος έκτρωμα Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη. Καμία σκέψη για νέο νόμο-πλαίσιο.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σε διαθεσιμότητα ο Τάσος Ποτσέπης - Το βίντεο του «Αγάπη μόνο» που βρίζει Μητσοτάκη

Προσλήψεις και διορισμοί εκπαιδευτικών: Χρονοδιάγραμμα και αιτήσεις

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

«Ανα…πλήρωσα αδρά»
«Ως μόνιμος, πλέον, εκπαιδευτικός, που δεν καταδέχτηκα να ζητήσω την παραμικρή εκδούλευση για να κατακτήσω τη συγκεκριμένη θέση, ένα πράγμα κυρίως...
«Ανα…πλήρωσα αδρά»
Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Εισαγγελική έρευνα για τους δύο αστυνομικούς που αγνόησαν τις κλήσεις
Ο τρόπος αντίδρασης των δύο ένστολων θα ελεγχθεί από Εισαγγελικό λειτουργό προκειμένου να εντοπιστούν ενδεχόμενες ποινικές τους ευθύνες
Δάφνη: Εισαγγελική έρευνα για τους δύο αστυνομικούς που αγνόησαν τις κλήσεις
Ρόδος:Στον εισαγγελέα ο 47χρονος που απείλησε με μαχαίρι τη σύζυγο του
Tη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο 47χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τη σύζυγο του στη Ρόδο - Της επιτέθηκε με μαχαίρι επειδή του ζήτησε...
Ρόδος:Στον εισαγγελέα ο 47χρονος που απείλησε με μαχαίρι τη σύζυγο του
filis
Φίλης: Κοινωνικό και πολιτικό εργαστήριο ανατροπών οι αγώνες στην εκπαίδευση
«Έχουμε καθήκον, να αποκαταστήσουμε την αδικία σε βάρος πολλών χιλιάδων αποφοίτων λυκείου» επεσήμανε σε συνέντευξη του ο Ν. Φίλης 
Φίλης: Κοινωνικό και πολιτικό εργαστήριο ανατροπών οι αγώνες στην εκπαίδευση