Εκπαιδευτικοί: Άμεση λύση στο πρόβλημα με τις αιτήσεις αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ για τους νεοδιόριστους
«Καλούμε τη διεύθυνση Π.Ε. Αν. Αττικής να δώσει το δικαίωμα στους νεοδιόριστους συναδέλφους να υποβάλλουν αίτηση απόσπασης και να ανακοινώσει περίοδο παράτασης των αιτήσεων», αναφέρει ο ΣΕΠΕ «Σωκράτης»

Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τις αιτήσεις αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης».

«Καλούμε τη διεύθυνση Π.Ε. Αν. Αττικής να δώσει το δικαίωμα στους νεοδιόριστους συναδέλφους να υποβάλλουν αίτηση απόσπασης και να ανακοινώσει περίοδο παράτασης των αιτήσεων, καθώς πολλοί συνάδελφοι δεν κατέθεσαν αίτηση εξαιτίας όλων των ανωτέρω. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει άμεσα λύση, πανελλαδικά στο θέμα της ανισότιμης μεταχείρισης των νεοδιόριστων συναδέλφων ώστε όλοι οι συνάδελφοι που το επιθυμούν να μπορέσουν να κάνουν αίτηση απόσπασης εντός του ΠΥΣΠΕ στο οποίο ανήκουν», σημειώνει ο Σύλλογος.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ «Ο Σωκράτης»:

Στις 23-06-2021 με ανακοίνωση της η Δ/νση ΠΕ. Αν. Αττικής κάλεσε τους εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων, Γενικής και Ειδικής Αγωγής, που επιθυμούν να αποσπαστούν εντός του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής, να υποβάλουν αίτηση. Στις 24/06/2021 η Δ/νση έστειλε διευκρινιστικό mail στο οποίο καλούσε τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να μην καταθέσουν αίτηση απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ.

Σε ερώτησή μας προς τη Δ/νση γιατί υπάρχει αυτή η ανισότιμη μεταχείριση απέναντι στους νεοδιόριστους συναδέλφους η Δ/νση τεκμηρίωσε την απόφασή της ερμηνεύοντας το παρακάτω εδάφιο από την εγκύκλιο των μεταθέσεων:

«Η οριστική τοποθέτησή τους πραγματοποιείται κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων, στο πλαίσιο της οποίας συγκρίνονται, κατά περίπτωση, με τους λοιπούς εκπαιδευτικούς, μέλη Ε.Ε.Π. ή Ε.Β.Π. του κλάδου τους. Με την επιφύλαξη του τελευταίου εδαφίου, οι νεοδιοριζόμενοι υποχρεούνται να παραμείνουν στην περιοχή διορισμού τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών και οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή που επιφέρει μεταβολή της τοποθέτησης αυτής, όπως απόσπαση ή μετάθεση, βάσει γενικής ή ειδικής διάταξης κατά το ως άνω χρονικό διάστημα, δεν επιτρέπεται. Σε περίπτωση διορισμού στην Ε.Α.Ε. ισχύει η υποχρέωση του τρίτου εδαφίου και, επιπροσθέτως, ο νεοδιοριζόμενος υποχρεούται να υπηρετήσει στην Ε.Α.Ε. για χρονικό διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών».

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Δ/ντή Εκπαίδευσης Αν. Αττικής επιβεβαιώθηκε ότι ερμηνεύεται το παραπάνω εδάφιο με τρόπο που στερεί στους νεοδιόριστους συναδέλφους το δικαίωμα της απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ. Ο Δ/ντης  επιφυλάχθηκε ότι θα ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις από το Υπουργείο και ότι θα επικοινωνήσει και με άλλες Δ/νσεις ώστε να μάθει πως χειρίζονται το θέμα.

Επίσης ο σύλλογός μας, βασιζόμενος σε καταγγελίες εκπαιδευτικών, για πολλοστή φορά από την αρχή της σχολικής χρονιάς, έκανε ιδιαίτερη μνεία για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί  στο Ειδικό σχολείο Αχαρνών, λόγω της συμπεριφοράς του διευθυντή του  σχολείου προς τους συναδέλφους.

Επιπλέον καταστήσαμε τη διεύθυνση ενήμερη για γεγονότα που έλαβαν χώρα και δε συνάδουν με το ρόλο- λειτουργία των σχολικών μονάδων. Για το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθουμε διεξοδικά.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει άμεσα λύση, πανελλαδικά στο θέμα της ανισότιμης μεταχείρισης των νεοδιόριστων συναδέλφων ώστε όλοι οι συνάδελφοι που το επιθυμούν να μπορέσουν να κάνουν αίτηση απόσπασης εντός του ΠΥΣΠΕ στο οποίο ανήκουν.

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4