Αυτοαξιολόγηση σχολείων: Καταγγέλλουν Διευθυντή για δημιουργία κλίματος εκφοβισμού
Σοβαρή καταγγελία από την ΕΛΜΕ Ηλείας σύμφωνα με την οποία Διευθυντής σχολείου επιχείρησε να τρομοκρατήσει και να εκφοβίσει εκπαιδευτικούς κατά τη διαδικασία της αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας καταγγέλλει το Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας για επίδειξη ισχύος, δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και χειραγώγησης των εκπαιδευτικών του σχολείου κατά τη διαδικασία της αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, ο Διευθυντής καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατικής δεοντολογίας και συναδελφικότητας απαίτησε και επέβαλε ως προϊστάμενη αρχή, στη δεύτερη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων για την αξιολόγηση, ως υποχρεωτική την παραμονή σε αυτήν των συναδέλφων που, ήδη από την έναρξη της διαδικασίας της αξιολόγησης, έχουν καταθέσει στο σχολείο έγγραφες δηλώσεις για συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ (9/2/2021) από την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και από κάθε άλλη διαδικασία αξιολόγησης.

Στη συνέχεια απαιτεί από εκπαιδευτικό που συμμετέχει στην προαναφερθείσα απεργία -αποχή του κλάδου να του δώσει εγγράφως «εξηγήσεις», γιατί τόλμησε να υπογράψει με αιτιολογημένη επιφύλαξη στο πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων στην εν λόγω συνεδρίαση.

Οι παραπάνω ενέργειες καθώς και η επιμονή του στην τελεσίδικη θέση του για «έγγραφες εξηγήσεις» αναιρούν την εικόνα περί δήθεν «σεβασμού της αντίθετης άποψης, δημοκρατικής λειτουργίας και συνδιοίκησης μαζί με το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου…», που εντέχνως και παραπλανητικά προσπάθησε να δημιουργήσει κατά την σχετική με το θέμα επί τόπου παρέμβαση των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Είναι ολοφάνερο ότι ο εν λόγω διευθυντής αυθαιρετεί εις βάρος της συναδέλφου και την εργαλειοποιεί τη δεδομένη στιγμή για γενίκευση του κλίματος φόβου και τρόμου στο Σύλλογο Διδασκόντων, ώστε να μην τολμά κανείς να «ορθώνει ανάστημα ή αντίθετη άποψη».

Τέτοιες τακτικές και πρακτικές επιβολής, θυμίζουν άλλες εποχές… Υπενθυμίζουμε στο Διευθυντή του σχολείου ότι εκφοβίζει με «έγγραφες εξηγήσεις» συνάδελφο τη στιγμή που ο κλάδος συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία –αποχή πάγωσε με συντριπτική πλειοψηφία τις διαδικασίες της αξιολόγησης.

Η απεργία αποχή είναι διαρκείας (για όσο ισχύει ο ν.4692 και η σχετική ΥΑ), δεν αφορά μόνο στις αρχικές συνεδριάσεις αλλά και σε όλες τις επόμενες διαδικασίες. Αυτό σημαίνει, ότι ακόμα και αν κάποιος συνάδελφος δεν δήλωσε αρχικά απεργία αποχή και μπήκε στις ομάδες, αλλά αργότερα αλλάξει γνώμη και πειστεί ή θελήσει να συμμετάσχει στην απεργία αποχή μπορεί να τη δηλώσει ανά πάσα στιγμή, καταθέτοντας τη δήλωσή του στο πρωτόκολλο του σχολείου (ΟΛΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ, 22/02/2021).

Τονίζουμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε συναδέλφου να καταθέτει στις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων ελεύθερα και χωρίς φόβο τη γνώμη του και να αιτιολογεί την υπογραφή του ή την επιφύλαξή του. Σε καμιά περίπτωση το δικαίωμα των εκπαιδευτικών στην αυτοδιάθεση και στην ελεύθερη βούληση δεν μπορεί να καταστρατηγείται από τους έχοντες θέση ευθύνης.

Συνοψίζοντας απαιτούμε ο Διευθυντής του σχολείου να ανακαλέσει την απόφασή του για έγγραφες «εξηγήσεις» της εν λόγω συναδέλφου και δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι η ΕΛΜΕ θα γίνει ασπίδα προστασίας για κάθε συνάδελφο που θίγονται τα εργασιακά και δημοκρατικά του δικαιώματα και θα σταθεί με αποφασιστικότητα απέναντι σε κάθε απόπειρα-ενέργεια δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας στους συλλόγους διδασκόντων και στις σχολικές μονάδες γενικότερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Βάσεις 2021: Τα «πάνω κάτω» φέρνει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2021

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

asep
Από σήμερα και για πέντε ημέρες οι δηλώσεις προτιμήσεων περιοχών για μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών
Αναλυτικά η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί
Από σήμερα και για πέντε ημέρες οι δηλώσεις προτιμήσεων περιοχών για μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών
Απόφοιτοι ξένων πανεπιστημίων: Αντισυνταγματική η ρύθμιση για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης
Για «διάκριση στερούμενη συνταγματικού ερείσματος» κάνουν λόγο οι απόφοιτοι Πανεπιστημίων Αλλοδαπής, οι οποίοι με υπόμνημα που κατέθεσαν αντιτίθενται...
Απόφοιτοι ξένων πανεπιστημίων: Αντισυνταγματική η ρύθμιση για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης
Χαλκιδική: Παραλία της Σιθωνίας γέμισε αφρούς - Πώς εξηγείται το φαινόμενο
Γέμισε με αφρούς η παραλία Τηγάνια στη Σιθωνία Χαλκιδικής - Τι είναι το φαινόμενο του «ευτροφισμού» στο οποίο οφείλεται η εμφάνιση του ακίνδυνου αφρού
Χαλκιδική: Παραλία της Σιθωνίας γέμισε αφρούς - Πώς εξηγείται το φαινόμενο