ΟΛΜΕ: Ζητά συνάντηση με Κεραμέως για Κοινωνικές Επιστήμες-Καλλιτεχνικά
Για τον αφανισμό των Κοινωνικών Επιστημών κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ - Ζητά συνάντηση με την υπουργό και υφυπουργό Παιδείας

Συνάντηση με την υπουργό και υφυπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και Ζέττα Μακρή με αποκλειστικό θέμα τα ωρολόγια προγράμματα των Κοινωνικών Επιστημών και της Καλλιτεχνικής Παιδείας, ζητά η ΟΛΜΕ, με αφορμή τη κατάργηση του μαθήματος της κοινωνιολογίας, το οποίο πρόκειται να εξεταστεί για τελευταία χρονιά φέτος.

Η ΟΛΜΕ σημειώνει χαρακτηριστικά, πως ευελπιστεί «ότι τουλάχιστον αυτή τη φορά θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

ΘΕΜΑ: Ορισμός συνάντησης για τα ωρολόγια προγράμματα αναφορικά με τις    Κοινωνικές Επιστήμες και την Καλλιτεχνική Παιδεία 

Σας είναι ήδη γνωστό το τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε για τις Κοινωνικές Επιστήμες και την Καλλιτεχνική Παιδεία και τις αντίστοιχες ειδικότητες Κοινωνικών Επιστημών ΠΕ78 και Καλλιτεχνικής Παιδείας ΠΕ08 με τις αλλαγές που έγιναν στα ωρολόγια προγράμματα του σχολικού έτους 2020-2021. Με τις αλλαγές αυτές οι Κοινωνικές Επιστήμες αφανίζονται κυριολεκτικά, μιας και καταργήθηκαν 3 από τα 4 υποχρεωτικώς διδασκόμενα γνωστικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και η Κοινωνιολογία, η οποία θα εξεταστεί για τελευταία φορά στις φετεινές Πανελλαδικές Εξετάσεις και μετά καταργείται ως γνωστικό αντικείμενο. Πρόκειται για την πιο βίαιη και ισοπεδωτική παρέμβαση εναντίον μιας περιοχής επιστημών, όπου η αξία της στη μόρφωση των μαθητών κρίνεται απόλυτα αναγκαία, γι’ αυτό άλλωστε τα γνωστικά αντικείμενα της διδάσκονται παγκοσμίως. Το ίδιο περίπου ισχύει και για την Καλλιτεχνική Παιδεία όπου καταργήθηκε το γνωστικό αντικείμενο επιλογής στην Α΄ Λυκείου και το γνωστικό αντικείμενο επιλογής στην Γ΄ Λυκείου, όπου μάλιστα προβλέπεται και η πανελλαδική εξέτασή του. 

Επίσης, είχαμε προειδοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας για τις επιπτώσεις που θα προκύψουν με βάση αυτές τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών. Με τις τωρινές υπηρεσιακές μεταβολές (προσδιορισμός οργανικών κενών και πλεονασμάτων), το σύνολο σχεδόν των εκπαιδευτικών των Κοινωνικών Επιστημών κρίθηκε υπεράριθμο και απώλεσε τις οργανικές θέσεις. Επισημαίνουμε ότι, πολύ έγκαιρα και μετά από αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, η ΟΛΜΕ κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για τα ωρολόγια προγράμματα για 1η φορά, αναφορικά με αυτές τις δύο περιοχές επιστημών και τις αντίστοιχες ειδικότητες, χωρίς η ΟΛΜΕ να λάβει απολύτως καμία απάντηση και χωρίς μέχρι τώρα το Υπουργείο Παιδείας να έχει προβεί σε κάποια διορθωτική κίνηση, η οποία θα προσπαθούσε να επιλύσει το πρόβλημα και να άρει την αδικία σε βάρος αυτών, ώστε να μην υπάρχουν αυτές οι μεγάλες επιπτώσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς. 

Απαιτούμε: 

- Την άμεση συνάντηση μαζί σας πριν την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων με αποκλειστικό θέμα τα ωρολόγια προγράμματα των Κοινωνικών Επιστημών και της Καλλιτεχνικής Παιδείας.

Ευελπιστούμε ότι τουλάχιστον αυτή τη φορά θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

sxoleia-mathites-ekpaideusi-paidia
Θεσσαλονίκη: Αρνητής γονέας μηνύει για 2.700.000 ευρώ διευθύντρια σχολείου
Χαρακτήρισε «υποτιθέμενη» την πανδημία και υποστήριξε ότι «είναι κάτι το οποίο δεν με έχει πείσει ότι θα σκοτώσει το παιδί μου»
Θεσσαλονίκη: Αρνητής γονέας μηνύει για 2.700.000 ευρώ διευθύντρια σχολείου