Α' Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Κινητοποίηση στις 3/6 - Απεργία στις 10/6
Στην κινητοποίηση την Πέμπτη 3 Ιουνίου συμμετέχει ο Α' Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Κάλεσμα και στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, στις 10 Ιουνίου

Στην κινητοποίηση την Πέμπτη 3 Ιουνίου συμμετέχει ο Α' Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καλώντας παράλληλα στην απεργία της 10ης Ιουνίου ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά.

Παράλληλα, καταγγέλλει την αλλαγή ημερομηνίας της απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Κυβέρνηση και εργοδοσία επιτίθενται ενώ ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ …μεταθέτουν την απεργία μια βδομάδα μετά

Δεν υπακούμε στην αγωνιστική αγρανάπαυση – Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων την Πέμπτη 3/6, στις 13:00 στα Προπύλαια

Σαν θα ‘ρθει η ώρα της πορείας,

πολλοί δεν ξέρουν,

πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους.

Μπ. Μπρεχτ

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση και η οικονομική ελίτ, με το ν/σχ  Χατζηδάκη προωθούν την πιο αντιδραστική τομή στις εργασιακές σχέσεις, υπονομεύοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα στην απεργία σε σημείο πλήρους απαξίωσης και επιχειρώντας τη διάλυση των συνδικάτων, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ αποφασίζουν άλλη μια εβδομάδα αγωνιστικής αγρανάπαυσης με μια πρωτοφανή και επαίσχυντη απόφαση «μετάθεσης» της γενικής απεργίας της 3ης Ιούνη στις 10 Ιουνίου. Και μάλιστα, η ΓΣΕΕ καλεί στην απεργία όχι με αίτημα την απόσυρση του ν/σχ αλλά εκφράζοντας «την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του Εργασιακού Νομοσχεδίου»!

Με τα χέρια λυμένα, ο Υπουργός Εργασίας μιλάει για  «ανθρώπους  που δε τους πειράζει να κουράζονται και θέλουν να δουλεύουν περισσότερο» ενώ υποστήριξε πως μπορεί κάποιος εργαζόμενος να πληρώνεται όχι σε χρήμα αλλά σε ρεπό! Ταυτόχρονα, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ)  κατέθεσε αίτηση με την οποία ζητείται να κηρυχθεί η απεργία της ΠΕΝΕΝ στις 3 Ιούνη 2021 ως παράνομη και καταχρηστική!

Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας με αποφάσεις όπως η τελευταία της ΑΔΕΔΥ για αναβολή της γενικής απεργίας, που απαξιώνουν τα σωματεία και εκμηδενίζουν την αξιοπιστία τους, αποδιοργανώνοντας κάθε προσπάθεια αγωνιστικής συσπείρωσης δυνάμεων, διασπώντας το ταξικό μέτωπο που συγκροτούνταν με σημαντικά βήματα όλο το προηγούμενο διάστημα, σπέρνοντας τη σύγχυση, την απογοήτευση και την ηττοπάθεια. Οι απεργίες δεν είναι κινητές εορτές, δεν αναβάλλονται τρεις μέρες πριν την υλοποίησή τους, εκθέτοντας όσους τις υποστήριξαν και εργάστηκαν για την επιτυχία τους, δεν είναι μια συμβολική διαμαρτυρία για να βγουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες από την υποχρέωση.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με το σωματείο της ΠΕΝΕΝ απέναντι στην προσπάθεια της εργοδοσίας να το φιμώσει.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων την Πέμπτη 3/6, στις 13:00 στα Προπύλαια (κηρύσσουμε μία ώρα διευκολυντική στάση εργασίας, από τις 12.20 έως τις 13.15).

Στις 10 Ιουνίου απεργούμε όλοι και όλες, όχι για να πραγματοποιήσουμε μια ακόμα κίνηση διαμαρτυρίας αλλά για να συμβάλλουμε σε ένα λαϊκό κίνημα, σε ένα αγωνιστικό μέτωπο με ενότητα και ταξικό προσανατολισμό που στόχο θα έχει την ανατροπή του ν/σχ Χατζηδάκη.

Ο λόγος στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους! Δε θα υποταχθούμε στη λογική της ήττας και της υποταγής των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ!

Το αντεργατικό, αντισυνδικαλιστικό τερατούργημα να μην κατατεθεί!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ  ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Προκλητικός ο θείος του Γυναικοκτόνου: "Δεν είστε όλοι θύματα"

Νέες Χιλιάδες Προσλήψεις αναπληρωτών σήμερα - ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΕΟΠΠΕΠ: Ξεκίνησαν οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης
Ξεκίνησαν την Παρασκευή οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης - Ημερομηνίες
ΕΟΠΠΕΠ: Ξεκίνησαν οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης
Σχολεία: Αισιοδοξία από τον Θάνο Πλεύρη - «Τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά»
Ο Θάνος Πλεύρης εμφανίζεται αισιόδοξος για τη λειτουργία των σχολείων, υποστηρίζοντας ότι θα παραμείνουν ανοιχτά
Σχολεία: Αισιοδοξία από τον Θάνο Πλεύρη - «Τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά»