Πειραματικά: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Β' Αθήνας
«Αυθαίρετους» ορισμούς σχολείων στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε Πειραματικά καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»

Τους «αυθαίρετους» ορισμούς σχολείων στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε Πειραματικά καταγγέλλει Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», ζητώντας παράλληλα να παρθεί πίσω η υπουργική απόφαση.

Αντίστοιχες καταγγελίες διατυπώνουν και άλλα σωματεία εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας τη Δευτέρα 17 Μαΐου και καλεί τον ΣΕΠΕ «Ο Περικλής» και τη ΔΟΕ να προχωρήσουν σε αντίστοιχες αποφάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»:

Την Τετάρτη 11/5/21 με Υ.Α. 51614/Δ6 ορίστηκαν 50 σχολικές μονάδες σε όλη τη χώρα ως πειραματικά-πρότυπα, στα πλαίσια του αντιεκπαιδευτικού νόμου 4692/20, υλοποιώντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και του υπ. Παιδείας.

Στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας και στην περιοχή ευθύνης του συλλόγου μας ορίστηκαν το 1ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης  και το 3ο Δ.Σχ. Ν. Ιωνίας, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική αίτηση με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.

Είναι γνωστό ότι την περίοδο της πανδημίας οι Σύλλογοι Διδασκόντων των σχολείων της περιοχής μας  με την καθολική συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή, που κήρυξαν τα συνδικαλιστικά μας όργανα, ματαίωσαν την προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ να επιβάλει την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση.  

Συνεχίζοντας την περήφανη στάση τους απέναντι στην αντεκπαιδευτική πολιτική και εφαρμόζοντας την απόφαση του συλλόγου μας και της ΔΟΕ, οι Σύλλογοι Διδασκόντων αντιτάχθηκαν και στη νέα  προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου να επιβάλουν, με την  ίδρυση  νέων  πειραματικών και πρότυπων σχολείων,  την αξιολόγηση και την  κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών «από το παράθυρο», απορρίπτοντας την κουλτούρα της «αριστείας» και την κατάργηση των οργανικών θέσεων  των εκπαιδευτικών. 

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει την απόφαση του ΥΠΑΙΘ να ορίσει τα συγκεκριμένα σχολεία ως πειραματικά, ως πράξη αυθαίρετη τη στιγμή μάλιστα  που ο ορισμός τους έγινε χωρίς τη θέληση και την απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων, χωρίς ενημέρωση  γονέων και εκπαιδευτικών αλλά με προκλητικές πρακτικές «εντέλλεσθε» από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας.

Οι συνάδελφοι και οι  γονείς των μαθητών έχουν αναστατωθεί καθώς θα προκύψουν σοβαρές ανατροπές στο επίπεδο εγγραφών και φοίτησης των μαθητών στο σχολείο τους με την ανακατανομή λόγω κατάργησης γεωγραφικών ορίων, καθώς και στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι πλέον θα τοποθετούνται με διετή θητεία και ανάλογα με τα προσόντα τους.

Η δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, ο διαχωρισμός των μαθητών σε αρίστους και «κακούς», δεν έχει καμία σχέση με την αναγκαία αναβάθμιση που έχει ανάγκη η εκπαιδευτική διαδικασία σε όλα τα σχολεία, ανεξάρτητα από την περιοχή, τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, τη σύνθεση του μαθητικού πληθυσμού.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί:

  • Τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων που ορίζονται ως πειραματικά να συνεδριάσουν άμεσα και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση του ΥΠΑΙΘ και να απαιτήσουν την απόσυρσή της. 
  • Τους Συλλόγους Γονέων αυτών των σχολείων και τις Ενώσεις Γονέων να εκφράσουν με τη σειρά τους την αντίθεσή τους και την απόσυρση της υπουργικής απόφασης.
  • Τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να συμμετέχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας τη Δευτέρα 17/5/2021 στις 13.30
  • Τον ΣΕΠΕ  «Ο Περικλής» να πάρει ανάλογες αποφάσεις καταδίκης και συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας
  • Τη ΔΟΕ να  πάρει θέση, να στηρίξει τις κινητοποιήσεις μας για την απόσυρση της υπουργικής απόφασης.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2021: Νέες οδηγίες για τα self tests

ΑΣΕΠ: Ποιες είναι οι 5 προκηρύξεις που διορίζουν στο Δημόσιο

Τα Θέματα και οι λύσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 (Δείτε τα πρώτοι εδώ)

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

erikse
Euro 2020: Κατέρρευσε στο γήπεδο ποδοσφαιριστής της εθνικής Δανίας
Σοκαριστικές στιγμές στον αγώνα Δανίας- Φινλανδίας για το Euro 2020 - Κατέρρευσε, κατά τη διάρκεια του αγώνα , o ποδοσφαιριστής της Δανίας, Κρίστιαν...
Euro 2020: Κατέρρευσε στο γήπεδο ποδοσφαιριστής της εθνικής Δανίας
anagnostopoulou
Αναγνωστοπούλου: Συλλυπητήρια για τον θάνατο της Σοφία Αδαμίδου
Συλλυπητήρια δήλωση με την οποία αποχαιρετά τη δημοσιογράφο Σοφία Αδαμίδου, εξέδωσε η τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου
Αναγνωστοπούλου: Συλλυπητήρια για τον θάνατο της Σοφία Αδαμίδου