Εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση: Απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μαΐου
Στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μαΐου, στις 10:00 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση του Νομού Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη»

Το Σωματείο Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση του Νομού Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη» υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «προχωρά από τη μία να θωρακίσει περισσότερο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και από την άλλη να «κόψει τον βήχα» στους εργαζόμενους για τυχόν αντιδράσεις και διεκδικήσεις. Έτσι λοιπόν ετοιμάζεται να φέρει νόμο-ταφόπλακα για τους εργαζόμενους όπου μεταξύ άλλων προβλέπονται: H ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας ,η υπερωριακή εργασία έως το δεκάωρο χωρίς τις σημερινές αυξημένες απολαβές αλλά με συσσώρευση ρεπό, υποκατώτατο μισθό στα 200 ευρώ μηνιαίως κ.α.».

Αυτός είναι ένας από τους σοβαρούς λόγους που προχωρά σε απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση ζητούν συμβάσεις εργασίας με όλες τις ώρες δηλωμένες, που να περιλαμβάνουν τις ενημερώσεις γονέων, τα meetings και κάθε άλλη ώρα υποχρεωτικής δέσμευσης των εργαζομένων.

Επίσης, διεκδικούν την αναγνώριση ειδικότητας και προυπηρεσίας, την αύξηση ωρομισθίου, τις ειδικές προσαρμογές σε περίπτωση τηλεργασίας για πρόσθετη αμοιβή και υλικοτεχνική υποστήριξη.

Ζητούν επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε μαθητές, καθηγητές και στο υπόλοιπο προσωπικό με βάσει το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς που ξεκινούν στις 21 Απριλίου με ανάλογο τρόπο.

Τέλος, ζητούν σχέδιο επαναλειτουργίας και ιχνηλάτησης, όπως και μέτρα για την αραίωση των μαθητών, το πολύ 15 μαθητές ανά τάξη στα σχολεία, 5 στα φροντιστήρια.

Η ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση του Νομού Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη»:

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

ΕΤΣΙ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΣΤΗ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,ΣΤΙΣ 10.00π.μ.

Εδώ και περίπου ένα χρόνο οι εργαζόμενοι υφίστανται τις συνέπειες της πανδημίας, συνέπειες τραγικές σε πολλούς τομείς και επίπεδα… Κύριες συνιστώσες αυτής της κατάστασης οι εξής δύο: Από τη μία η ολοένα και χειρότερη κατάσταση των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων και από την άλλη η προάσπιση των συμφερόντων και των κερδών των επιχειρηματιών. Την ίδια ώρα φαίνονται με το πιο καθαρό τρόπο τα όρια και τα αδιέξοδα του οικονομικού συστήματος. Από τη μία πλευρά τεχνολογική ανάπτυξη που μπορεί πραγματικά να εξυπηρετήσει τις σύγχρονες διευρυμένες ανάγκες, και από την άλλη τεράστιο κομμάτι των εργαζομένων διεθνώς δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα,οι κοινωνικές παροχές κόβονται , ενώ τεράστιος πλούτος συσσωρεύεται σε λίγα χέρια.

Στη πανδημία οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση εκτός από τις συνέπειες που βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν σε κοινωνικό επίπεδο (υποβάθμιση δημόσιας υγείας, έλλειψη ΜΕΘ, έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας, εγκλεισμός στη καραντίνα  κ.α.) είδαν όπως και άλλοι πολλοί εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους από τη μία να εντείνεται το καθεστώς φόβου και ανασφάλειας στην εργασία και από την άλλη να πολλαπλασιάζονται με την τηλεργασία οι απαιτήσεις σε αυτήν . Έτσι λοιπόν κάτω από την Δαμόκλειο Σπάθη της εργασιακής τρομοκρατίας ο εργαζόμενος καθόταν ώρες ατελείωτες μπροστά στον η/υ ,ώρες στη πλειοψηφία τους απλήρωτες, να ετοιμάσει ηλεκτρονικά μαθήματα, σημειώσεις, να απαντά σε e-mail μαθητών όποια ώρα και στιγμή, να διορθώνει διαρκώς διαγωνίσματα κ.α. Αυτή είναι η εικόνα από το μέλλον της τηλεργασίας, καμιά διάκριση εργάσιμου και προσωπικού χρόνου ,δουλειά όλη μέρα! Ταυτόχρονα η όλη κατάσταση με τις αναστολές των εργαζομένων δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο πόσο επίκαιρη και σημαντική είναι η πάλη του κλάδου για Σ.Σ.Ε. που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων!

Και μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση της Ν.Δ. παίρνοντας τη σκυτάλη ακριβώς από εκεί που την άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α, προχωρά από τη μία να θωρακίσει περισσότερο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και από την άλλη να «κόψει τον βήχα» στους εργαζόμενους για τυχόν αντιδράσεις και διεκδικήσεις. Έτσι λοιπόν ετοιμάζεται να φέρει νόμο-ταφόπλακα για τους εργαζόμενους όπου μεταξύ άλλων προβλέπονται: H ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας ,η υπερωριακή εργασία έως το δεκάωρο χωρίς τις σημερινές αυξημένες απολαβές αλλά με συσσώρευση ρεπό, υποκατώτατο μισθό στα 200 ευρώ μηνιαίως κ.α. Επίσης συνεχίζοντας το έργο ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά έβαλε φρένο στη προκήρυξη απεργίας από τα συνδικάτα  ο νέος νόμος προβλέπει προσωπικό ασφαλείας στις απεργιακές κινητοποιήσεις 40%(!!!)  και παράλληλα θα απαγορεύει την παρεμπόδιση των απεργοσπαστών από τα συνδικάτα και τους απεργούς. Επίσης προβλέπει ότι υπογραφή Σ.Σ.Ε. θα έχουν μόνο τα συνδικάτα που θα έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικό μητρώο ανεβασμένο στον ΕΡΓΑΝΗ (άρα προσβάσιμο σε κάθε εργοδότη!!!). Αν ο απολυόμενος εργαζόμενος δικαιωθεί σε δικαστήριο ο εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να τον πάρει πίσω στη δουλειά αλλά θα μπορεί να του δώσει μια πενιχρή αποζημίωση εάν το επιτρέπει η βιωσιμότητά της επιχείρησης! Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται! Σε λίγο καιρό συνεχίζοντας τη λογική της ατομικής ευθύνης θα μας πουν να βάλουμε και πλάτη για το καλό της οικονομίας!

Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνουν τα παραπάνω ,τι σημαίνει ελαστική εργασία, δουλειά χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα με συμβάσεις που «ευχόμαστε» να ανανεωθούν κάθε καλοκαίρι, δουλειά τις Κυριακές που στη καλύτερη περίπτωση πληρώνονται με κανονικό ωρομίσθιο, έχουν βιώσει στο πετσί τους ότι  κάθε εργαζόμενος μόνος του σημαίνει αδυναμία στη διαπραγμάτευση με τον εργοδότη αξιοπρεπών όρων εργασίας. Τα μέτρα που αναφέρονται παραπάνω στις σημερινές συνθήκες τρομοκρατίας στους χώρους εργασίας σημαίνουν ακόμη περισσότερη εκμετάλλευση (στα όρια της εξόντωσης) ,σημαίνουν ότι με ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία οι εργαζόμενοι θα σηκώσουν κεφάλι  ,θα παλέψουν συλλογικά.

Την ίδια ώρα η ηγεσία της ΓΣΣΕ καταθέτει και αυτή τις προτάσεις της για τα νέα μέτρα!!!Ετοιμάζεται για «αγωνιστικό εορτασμό» της Πρωτομαγιάς ημέρα αργίας και χωρίς να διατίθεται να οργανώσει κάτι σημαντικό . Άλλωστε ενώ εδώ και ένα χρόνο στους χώρους εργασίας γίνεται πραγματικός χαμός εις βάρος των εργαζομένων, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός θα λογαριαστεί με τους εργοδότες ή το κράτος μετά τη πανδημία! Με την παραπάνω στάση σε γενικές γραμμές συντάσσεται και η πλειοψηφία του Ε.Κ.Η. . Από την άλλη η εικόνα της οργανωμένης απειθαρχίας των ταξικών συνδικάτων πέρσι στο Σύνταγμα έδωσε κουράγιο στους εργαζόμενους σε διεθνές επίπεδο και έδειξε ότι και σε αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να αγωνίζονται παρά τις επιδιώξεις του κεφαλαίου! Στην ιδιωτική εκπαίδευση να θυμηθούμε και τη στάση της ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ που πλειοδοτεί σε οργισμένες αντικυβερνητικές ανακοινώσεις και καταγγελίες ,όμως αρνείται να προκηρύξει απεργία και να οργανώσει αγωνιστικά τον κλάδο. Να θυμηθούμε ότι ενώ πέρσι το καλοκαίρι που η κυβέρνηση (ναι, αυτή που καταγγέλλουν) έφερε νόμο ταφόπλακα για τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά σχολεία ,αυτή αρνήθηκε να προκηρύξει απεργία και να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων!

Από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους! Χωρίς συμμετοχή ο εργοδοτικός συνδικαλισμός θα αλωνίζει, μόνο με την ενεργητική μας παρουσία μπορούμε να τον βάλουμε στη γωνία, η αλλαγή συσχετισμών στο εργατικό κίνημα είναι μονόδρομος αν αυτό θέλει την αγωνιστική του ανάταση! Τα σωματεία πρέπει να γίνουν μαζικά ,μαχητικά, δυναμικά! Το εργατικό κίνημα πρέπει να ενωθεί μαζί με τα υπόλοιπα κομμάτια της κοινωνίας που βάλλονται από αυτή την πολιτική (μικροαγρότες, μικρο ΕΒΕ, φοιτητές, γυναίκες) και κυριολεκτικά να τη σαρώσει διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, να τιμήσουμε τους αγώνες των εργαζομένων στέλνοντας οργανωμένα το μήνυμα σε όλους τους αποδέκτες:

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ!

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Διεκδικούμε:

Συμβάσεις εργασίας με όλες τις ώρες δηλωμένες, που να περιλαμβάνουν τις ενημερώσεις γονέων, τα meetings και κάθε άλλη ώρα υποχρεωτικής δέσμευσης των εργαζομένων.

Αναγνώριση ειδικότητας και προυπηρεσίας. Αύξηση ωρομισθίου. Ειδικές προσαρμογές σε περίπτωση τηλεργασίας για πρόσθετη αμοιβή και υλικοτεχνική υποστήριξη.

Επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε μαθητές, καθηγητές και στο υπόλοιπο προσωπικό με βάσει το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς που ξεκινούν στις 21 Απριλίου με ανάλογο τρόπο.

Σχέδιο επαναλειτουργίας και ιχνηλάτησης. Μέτρα για την αραίωση των μαθητών, το πολύ 15 μαθητές ανά τάξη στα σχολεία, 5 στα φροντιστήρια.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα