Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
olme gennimata
Η κα Γεννηματά «θεώρησε απόλυτα αναγκαίο τον διορισμό των 10.500 εκπαιδευτικών φέτος και όχι σε δύο περιόδους», ενώ για την Ενιαία Βάση Εισαγωγής τόνισε ότι είναι «απαράδεκτη η εφαρμογή ενός “οριζόντιου κόφτη” των υποψηφίων»

Συνάντηση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ με την πρόεδρο του Κινήματος ΑλλαγήςΦώφη Γεννηματά, αναφορικά με τα κρίσιμα ζητήματα του σχολείου και των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα. Μεταξύ άλλων, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα των 10.500 διορισμών εκπαιδευτικών φέτος, όπως επίσης ενώ η στη μη εφαρμογή της Ενιαίας Βάσης Εισαγωγής, «ενός “οριζόντιου κόφτη” των υποψηφίων».

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία, «η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ήταν ιδιαίτερα θετική στα αιτήματα του κλάδου και συνέκλινε με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας στην ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη για την εκπαίδευση περίοδο».

Παράλληλα, «η κα Γεννηματά ήταν ιδιαίτερα επικριτική για την ανευθυνότητα της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και για τον αυταρχισμό της  με τον οποίο αντιμετωπίζει την εκπαιδευτική κοινότητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Για τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά και αντιπροσωπεία στελεχών του κόμματος.

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν από πλευράς της ΟΛΜΕ κρίσιμα ζητήματα του σχολείου και των εκπαιδευτικών.

Μεταξύ άλλων, από την πλευρά της Ομοσπονδίας θίχτηκαν: το θέμα της ασφάλειας των σχολείων και των μέτρων, προκειμένου να καλυφθούν τα μαθησιακά κενά και να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που επιβάρυνε ψυχολογικά με τη μακρά της διάρκεια. Τονίστηκε η ανάγκη μείωσης των μαθητών ανά τμήμα, η αντιμετώπιση των μορφωτικών ανισοτήτων, η θέση για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, όπως επίσης η μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, η προσπάθεια εισαγωγής καμερών στις σχολικές αίθουσες και η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Η Ομοσπονδία δήλωσε την αντίθεσή της στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για την πρόσβαση στα ΑΕΙ, αλλά και για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις σημειούμενες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Επίσης υπήρξε αναφορά στο μέγα θέμα των ψευδοεκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και για τις πιέσεις που ασκούνται από την πλευρά του Υπουργείου και αφορούν την υποχρεωτική συμμετοχή σε αυτά διορισμένων μελών. Η ΟΛΜΕ τόνισε την αποφασιστικότητα του κλάδου να συνεχίσει τον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συνέκλινε με πολλές από τις προτάσεις της Ομοσπονδίας σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη για την εκπαίδευση περίοδο. Η κα Γεννηματά ήταν ιδιαίτερα επικριτική για την ανευθυνότητα της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και για τον αυταρχισμό της  με τον οποίο αντιμετωπίζει την εκπαιδευτική κοινότητα. Χαρακτήρισε δε ως πράξη αδυναμίας εκ μέρους της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και ως απόδειξη της ελλειμματικής πολιτικής της την παντελή έλλειψη διαλόγου. Τόνισε ότι σε μια τόσο δύσκολη εποχή, απαιτείται συνεργασία όλων των φορέων και των κοινωνικών παραγόντων. Επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των διορισμένων Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Επισήμανε την ανάγκη της αναστολής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και τη μη διεξαγωγή των προαγωγικών – απολυτήριων εξετάσεων για τη φετινή χρονιά. Για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής μάλιστα τόνισε ότι είναι απαράδεκτη η εφαρμογή ενός “οριζόντιου κόφτη” των υποψηφίων, ανεξάρτητα από τη δυναμική και τις δυνατότητες των Πανεπιστημίων. Ωστόσο επέμεινε στις θέσεις του κόμματός της για το Εθνικό Απολυτήριο και την Τράπεζα Θεμάτων.

Θεώρησε τέλος, απόλυτα αναγκαίο τον διορισμό των 10.500 εκπαιδευτικών φέτος και όχι σε δύο περιόδους, τονίζοντας τις αυξημένες ανάγκες των σχολείων αλλά και την κατάσταση των επί πολλά έτη αναπληρωτών, που ορισμένοι από αυτούς συνταξιοδοτούνται χωρίς να έχουν διοριστεί!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Τρεις Ιεράρχες
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Εορτασμός της ημέρας των Τριών Ιεραρχών στην Κομοτηνή
Εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών που συνδιοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και το Δημοκρίτειο...
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Εορτασμός της ημέρας των Τριών Ιεραρχών στην Κομοτηνή
τηλεκπαίδευση, διδασκαλία, υπολογιστής, μαθητές, εξ αποστάσεως εκπαίδευση και διδασκαλία
Εκπαιδευτικοί: Καμία υποχρέωση για τηλεκπαίδευση από το σπίτι
Νέα ανακοίνωση για την τηλεκπαίδευση σε κλειστά σχολεία την Πέμπτη και την Παρασκευή - «Οι εκπαιδευτικοί να μην υποχωρήσουν στους άθλιους εκβιασμούς...
Εκπαιδευτικοί: Καμία υποχρέωση για τηλεκπαίδευση από το σπίτι
ΕΣΠΑ
Μιχαηλίδου: Κλειστοί όλοι οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί μέχρι την Παρασκευή
Κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΗΦ, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28...
Μιχαηλίδου: Κλειστοί όλοι οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί μέχρι την Παρασκευή