Κινητοποίηση στα Προπύλαια στις 18:30 την Τετάρτη και το μεσημέρι της Πέμπτης από ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής

Σε κινητοποιήσεις και δράσεις προχωρούν τις επόμενες ημέρες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής, έπειτα από σύσκεψη, την Τετάρτη 7 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, τα σωματεία των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετέχουν την Τετάρτη 14/4 στις 18.30, στη συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή μαζί με γονείς και μαθητές.

Επιπλέον, στηρίζουν τον αγώνα των φοιτητικών συλλόγων, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις στις 15/4 για ανοιχτές σχολές για να μη μπει πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές.

Ακόμα, συμμετέχουν στην απεργία και τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη 6 Μαΐου, μαζί με τα συνδικάτα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Την Τετάρτη 7 Απριλίου, μετά από κάλεσμα των Συλλόγων Π.Ε. Αν. Αττικής ΄΄Ο Σωκράτης΄΄ και  Α΄ Αθηνών, πραγματοποιήθηκε στο θεατράκι της Γκράβας σύσκεψη συντονισμού 29 Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ (18 Σύλλογοι Π.Ε. με απόφαση και 2 παρατηρητές, 2 ΕΛΜΕ με απόφαση και 6 παρατηρητές).

Η συζήτηση που έλαβε χώρα ήταν πλούσια και επικεντρώθηκε στην αντιεκπαιδευτική, αντιλαϊκή πολιτική που η κυβέρνηση συνεχίζει, τη στιγμή που δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τονίστηκε η ανάγκη κοινού αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που τσακίζει τη ζωή μας.

Πιο συγκεκριμένα, εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση έχει κάνει τα σχολεία ακορντεόν, με το να τα ανοιγοκλείνει, και προκλητικά προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, όταν εκθειάζει την τηλεκπαίδευση και την επιτυχία της! Αν λάβουμε υπόψη την παιδαγωγική σχέση που διαμορφώνεται στην τάξη αλλά και τον πολυδιάστατο ρόλο του σχολείου,  ως παιδαγωγοί δεν τρέφουμε καμιά αυταπάτη για τις επιπτώσεις της απότομης διακοπής της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην ομαλή ανάπτυξη των παιδιών τόσο στο γνωστικό όσο και στο κοινωνικό και ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο.

Ηλίου φαεινότερον ότι  η κυβέρνηση έκλεισε  τα σχολεία, για να καλύψει τις δικές της ευθύνες για τα μέτρα που δεν πήρε, κωφεύοντας συνειδητά στα αιτήματα του εκπαιδευτικού και γονεικού κινήματος για ολιγομελή τμήματα, για επαρκές προσωπικό καθαριότητας, για δωρεάν συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ για τον covid ……

Στο αίτημα για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα σε 15, η Κυβέρνηση απάντησε με την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα ενώ με προκλητική θρασύτητα, δια στόματος  της υπουργού παιδείας, τσουβαλιάζοντας τους μαθητές των ακριτικών περιοχών και τους μαθητές στα αστικά κέντρα, προσπάθησε να πείσει την κοινή γνώμη ότι ο μέσος όρος του αριθμού μαθητών ανά τμήμα είναι 17, τη στιγμή που 23, 24 και 25 μαθητές θα πρέπει να λειτουργήσουν σε ακατάλληλες αίθουσες, σε αίθουσες κλουβιά και σε κοντέινερ.

Στο αίτημα να παρθούν τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλεια στα σχολεία για την ορθή λειτουργία των σχολείων, η κυβέρνηση, εμπαίζοντας εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς εξάντλησε τον επικοινωνιακό της λόγο στην ατομική ευθύνη που πρέπει να επιδείξουν εκπαιδευτικοί και μαθητές, στην υποχρεωτικότητα στη χρήσης μάσκας, και την παροχή ενός παγουριού σε κάθε παιδί….. «ευγενική χορηγία» κάποιου ιδρύματος!!!

Αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός ότι, για το άνοιγμα των Λυκείων, το μόνο «μέτρο» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι το self-test.

Είναι συνειδητή η επιλογή της κυβέρνησης για υποχρηματοδότηση  της παιδείας, τη στιγμή που σκορπά χωρίς φειδώ δις ευρώ σε κανάλια και εφοπλιστές, που επιλέγει να βρίσκει χρήματα για την πρόσληψη αστυνομικών στα Πανεπιστήμια, όχι όμως για εκπαιδευτικούς, και προσωπικό καθαριότητας, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με όρους υγιεινής και ασφάλειας.

Στην ίδια κατεύθυνση, η κυβέρνηση της ΝΔ, «πιάνοντας το νήμα» από το σημείο που το άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ANEΛ, έχει αφήσει γυμνό και το δημόσιο σύστημα Υγείας, αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας, μετατρέποντας το σε σύστημα της «μίας νόσου». Τα κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας παραμένουν χωρίς εξοπλισμό και υποστελεχωμένα, αδυνατώντας να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Την ίδια στιγμή, ο ιδιωτικός τομέας Υγείας θησαυρίζει.

Η αντιλαϊκή πολιτική βαδίζει χέρι-χέρι με την κρατική βία, γι’ αυτό και δυναμώνει η καταστολή στους χώρους δουλειάς,  στα Πανεπιστήμια και στις γειτονιές. Στις γειτονιές παρελαύνουν πάνοπλες ομάδες καταστολής (ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, «Αύρες» κ.λπ.) που χτυπούν, προπηλακίζουν εργαζόμενους και νεολαία, όπως στη Νέα Σμύρνη, Λάρισα.

Η κυβέρνηση αυτό το διάστημα κλιμακώνει την αντιλαϊκή πολιτικής της, ετοιμάζοντας το αντεργατικό έκτρωμα για την 10ωρη εργασία, την κατάργηση των υπερωριών, τη μονιμοποίηση και επέκταση της τηλεργασίας, το χτύπημα των συνδικάτων. Δεν υπάρχει καμιά αυταπάτη ότι θέλει να φορτώσει, για άλλη μια φορά, τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται το «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» που θα καταθέσει η κυβέρνηση στην Ε.Ε. για την εκταμίευση των πόρων από το λεγόμενο Ταμείο Ανάκαμψης.

Παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες της κυβέρνησης να καλλιεργήσει προσδοκίες στον λαό πως τάχα αυτό το «Εθνικό Σχέδιο» θα καλυτερεύσει τη ζωή του, παρά τη σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων που παρουσιάζουν σαν «μάννα εξ ουρανού» το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, είναι ξεκάθαρο πως το σχέδιο αυτό φέρει τη «σφραγίδα» του κεφαλαίου και σηματοδοτεί για τον λαό νέα σκληρά μέτρα σε βάρος του.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ούτε μισό € δεν προβλέπεται για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία και στην Υγεία. Καμιά πρόβλεψη για την κατασκευή σχολείων, αιθουσών ούτε για την πρόσληψη εκπαιδευτικών, για να ανοίξουν σχολεία και σχολές με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Καμιά πρόβλεψη για νέες ΜΕΘ, νοσοκομεία, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Καμιά πρόβλεψη επίσης για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ώστε οι εργαζόμενοι να μην πηγαινοέρχονται σαν σαρδέλες. Ούτε λόγος βέβαια για την αύξηση μισθών και συντάξεων.

Ως σύλλογος το επόμενο διάστημα:

Συμμετέχουμε την Τετάρτη 14/4 στις 18.30 στη συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή μαζί γονείς και μαθητές!

Στηρίζουμε τον αγώνα των φοιτητικών συλλόγων, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις στις 15/4 για ανοιχτές σχολές, για να μη μπει πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές.

Προχωράμε σε ανοιχτά Δ.Σ., συσκέψεις και ενημερωτικές συναντήσεις!

Συμμετέχουμε στην απεργία και τον ταξικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς (6/5) μαζί με τα συνδικάτα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα!

  • Απαντάμε με απεργία εάν η κυβέρνηση τολμήσει να καταθέσει νομοσχέδιο για τα εργασιακά ή για την εκπαίδευση (ατομική αξιολόγηση).

Με οδηγό τις δικές μας ανάγκες στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή, μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα και τη διεκδίκηση!

Ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματα των παιδιών!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα