ΕΠΑΛ: Να ξεκινήσει το πρόγραμμα Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας
INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επιστολή στην υπουργό Παιδείας έστειλαν οι μαθητευόμενοι της Ε’ Φάσης Μαθητείας ΕΠΑΛ του Νομού Αχαΐας προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ Ε’ Φάσης

Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Ενόψει της επικείμενης επιστροφής στα θρανία των μαθητών του Λυκείου στις 12.04.2021, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή  και σε ένα θέμα μείζονος για εμάς σημασίας:

Την έναρξη του προγράμματος Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ Ε’ Φάσης.

Όλοι εμείς, νέοι και παλαιότεροι απόφοιτοι ΕΠΑΛ, απόφοιτοι ΤΕΕ και ΤΕΛ, πάνω από 2500 άτομα πανελλαδικά, είμαστε σε αναμονή έναρξης του προγράμματος Μαθητείας ΕΠΑΛ εδώ και 6 μήνες, από την αρχή του σχολικού έτους 2020-2021, προσδοκώντας την αναβάθμιση του πτυχίου μας, την ομαλή είσοδό μας στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική εξέλιξή μας.

Συγκεκριμένα μάλιστα, κατόπιν προσκλήσεων των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εγγραφές μας στα τμήματα Μαθητείας των ΕΠΑΛ για την Ε’ Φάση από τον Δεκέμβριο του 2020.

Γνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη του προγράμματος Μαθητείας των ΕΠΑΛ , κάποιοι έχουμε αναστείλει τις στρατιωτικές μας υποχρεώσεις, κάποιοι έχουμε απορρίψει ευκαιρίες εργασίας, κάποιοι δεν προχωρήσαμε σε εγγραφή σε άλλες εκπαιδευτικές δομές και το σημαντικότερο βρισκόμαστε όλους αυτούς τους μήνες σε ανεργία.

Οι μελλοντικοί ιδιώτες εργοδότες μας, επίσης περιμένουν την έναρξη του προγράμματος Μαθητείας  διότι από το καλοκαίρι του 2020 μας έχουν επιλέξει και έχουν δεσμευτεί απέναντι σε εμάς και τα ΕΠΑΛ για την απασχόλησή μας στις επιχειρήσεις τους. Έτσι μη θέλοντας να αθετήσουν την δέσμευσή τους αυτή, δεν προχωρούν σε πρόσληψη άλλου βοηθητικού προσωπικού, που για πολλούς είναι απαραίτητο.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, είναι προφανές το πόσο σημαντική ιδιαιτέρως για εμάς αλλά και για τις επιχειρήσεις είναι η έναρξη του προγράμματος Μαθητείας ΕΠΑΛ Ε΄ Φάσης. Σας παρακαλούμε λοιπόν για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και σε κάθε περίπτωση για μια επίσημη ενημέρωση σχετικά με την έναρξη του προγράμματος.

Σε αναμονή της απάντησής σας,

Οι μαθητευόμενοι της Ε’ Φάσης Μαθητείας ΕΠΑΛ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

frontistiria
Ο ιδιωτικός φόρος της μάθησης: Πόσο κοστίζει στα ελληνικά νοικοκυριά το «δεύτερο σχολείο»
Το φαινόμενο δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε απλό· είναι σύνθετο, κοινωνικά φορτισμένο και βαθιά διαρθρωτικό.
Ο ιδιωτικός φόρος της μάθησης: Πόσο κοστίζει στα ελληνικά νοικοκυριά το «δεύτερο σχολείο»
Πανελλαδικές εξετάσεις
Τα «μαργαριτάρια» των μαθητών είναι τα αποκαϊδια της εκπαιδευτικής πολιτικής
Κι όμως, μέσα σε αυτά τα γραπτά υπάρχει μια υπενθύμιση: Η γλώσσα δεν είναι βάρος. Είναι εργαλείο ελευθερίας...
Τα «μαργαριτάρια» των μαθητών είναι τα αποκαϊδια της εκπαιδευτικής πολιτικής
εκπαιδευτικ
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 5 Δεκεμβρίου έξω από το Υπουργείο Παιδείας
Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Παιδείας, με στόχο να αναδειχθεί η σοβαρή κατάσταση που επικρατεί στα...
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 5 Δεκεμβρίου έξω από το Υπουργείο Παιδείας