Πανεπιστήμιο Πατρών: Συμβολική περικύκλωση της Πρυτανείας από φοιτητές
Τη συμβολική περικύκλωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε ο Σύλλογος Φοιτητών Φιλολογίας, αντιδρώντας στο νόμο Κεραμέως–Χρυσοχοΐδη και στις κλειστές σχολές

Κάλεσμα για συμβολική περικύκλωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών την Πέμπτη 15 Απριλίου απευθύνει ο Σύλλογος Φοιτητών Φιλολογίας, με αιτήματα να αποσυρθεί ο νόμος Κεραμέως–Χρυσοχοΐδη και να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Παράλληλα οι φοιτητές της Φιλολογίας απευθύνουν κάλεσμα στήριξης της κινητοποίησης τους και στους υπόλοιπους συλλόγους της Πάτρας.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση η απόφαση του Συλλόγου έχει την στήριξη 25 ακαδημαϊκών, ενώ η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται

Αναλυτικά η σχετική απόφαση του Φ.Σ Φιλολογίας:

Ο Φοιτητικός μας Σύλλογος πήρε αγωνιστική απόφαση κατά του νέου νόμου, που έρχεται να διαλύσει το Δημόσιο και Δωρεάν πανεπιστήμιο και παλεύει για να ανοίξουν οι σχολές μας, οι οποίες είναι πάνω από ένα χρόνο κλειστές. Το Υπ.Παιδείας με πρωτοφανή βιασύνη μεθοδεύει την εγκατάσταση 1000 αστυνομικών στα κλειστά πανεπιστήμια μέσα στον Απρίλη με τους φοιτητές την ίδια στιγμή να βρίσκονται στα σπίτια τους. Η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας  έχει βρει εξαρχής απέναντι  το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας τόσο  με μαζικές αντιδράσεις από τους ΦΣ όσο και απ’ την υπόλοιπη πανεπιστημιακή κοινότητα .Μπροστά στην υλοποίηση αυτής, αλλά και των υπόλοιπων πτυχών του νόμου-εκτρώματος το επόμενο διάστημα φοιτητές, καθηγητές ,μεταπτυχιακοί ,διδάκτορες ,εργαζόμενοι του πανεπιστημίου οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και συσπειρωμένοι, προχωρώντας σε κοινές δράσεις , να δώσουμε την απάντηση μας.

Συγκεκριμένα, ο Φ.Σ μας αποφάσισε και  καλεί  σε συμβολική περικύκλωση της Πρυτανείας στις 15/4 και ώρα 10:00 από φοιτητές, καθηγητές και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας!

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε :

  • Σε δημοσιοποίηση και στήριξη του κειμένου που επισυνάπτεται παρακάτω με την υπογραφή και την έμπρακτη συμμετοχή τους του κειμένου απ’τα διοικητικητικά όργανα του πανεπιστημίου και τα μέλη ΔΕΠ  των σχολών.
  • Τους Φ.Σ να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και να στηρίξουν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Στον αγώνα ενάντια στο νόμο χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση! Καλούμε τους καθηγητές και όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα να στηρίξουν αυτή και τις επόμενες δράσεις μας!

Ακολουθεί το κείμενο της πρωτοβουλίας:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ!

Ούτε δύο μήνες δεν έχουν περάσει από την ψήφιση του νόμου Κεραμέως και ήδη δια στόματος Χρυσοχοΐδη ανακοινώθηκε  ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα πιάσει δουλεία. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι μέχρι τα μέσα του Απρίλη θα έχουν εγκατασταθεί στα κλειστά πανεπιστήμια μας 1000 αστυνομικοί.

Η απόφαση για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας έχει βρει απέναντι της το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας με μαζικές αντιδράσεις από τους φοιτητικούς συλλόγους και από τους συλλόγους ΔΕΠ. Όλοι όσοι σχετίζονται με το Ελληνικό Πανεπιστήμιο γνωρίζουν ότι η αστυνομία στις σχολές δεν έχει ως στόχο να πατάξει την ανομία-που δεν είναι το κύριο πρόβλημα-  όπως έχει ειπωθεί από τα Κυβερνητικά στόματα, αλλά να πατάξει οποιαδήποτε φωνή αντιστέκεται στην διάλυση του Δημοσίου και Δωρεάν Πανεπιστήμιού. Οι εικόνες από το ΑΠΘ με φοιτητές δαρμένους να σέρνονται από τους αστυνομικούς μπορούν να πείσουν μέχρι και τους πιο δύσπιστους. 

Η ευθύνη για την διάλυση της εκπαίδευσης είναι διαχρονική και διακομματική, εντάθηκε την δεκαετία της κρίσης, με τις υποδομές να διαλύονται, το προσωπικό να μειώνεται σημαντικά και τις παροχές να λιγοστεύουν κάθε χρόνο και περισσότερο. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι όλοι όσοι σπουδάζουμε στα Δημόσια Ιδρύματα και αυτά σίγουρα δεν λύνονται με την πανεπιστημιακή αστυνομία. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι σαφές ότι θέλει να επιταχύνει τις αλλαγές και την εφαρμογή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μετράμε ήδη ένα χρόνο με κλειστές σχολές και η Κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτό, αλλά και για το σύνολο της διαχείρισης της πανδημίας που είναι κυριολεκτικά θανατηφόρα. Η βία και καταστολή δεν μπορεί να κρύψει αυτή τη θανατηφόρα αλήθεια και δεν μπορούμε να μην την αποκαλύψουμε και να την αντιπαλέψουμε.

 Ο αγώνας μας απέναντι στο ψηφισμένο νομοσχέδιο πρέπει να συνεχιστεί. Απαιτείται να παλέψουμε στον δρόμο, να κινητοποιηθούμε μαζικά, πλατιά και στοχευμένα απέναντι στα μέτρα που θα έρθουν να εφαρμοστούν. Οι φοιτητές και σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα πρέπει να αντισταθούμε.

15 Απρίλη οι φοιτητικοί σύλλογοι σε συντονισμό με του καθηγητές και φορείς της πόλης διοργανώνουμε περιφρούρηση του πανεπιστήμιου και απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί ο νόμος Κεραμέως–Χρυσοχοΐδη!
  • Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή Αστυνομία!
  • Να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!
  • Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους!
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί: Βήμα - βήμα οδηγίες για τις αιτήσεις

Προσλήψεις αναπληρωτών - Πότε θα γίνουν οι δηλώσεις περιοχών

Εκπαιδευτικοί Αιτήσεις για Διορισμό στον ΟΠΣΥΔ ΕΔΩ

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

syrigos
Συρίγος για ΕΒΕ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για διορθωτικές αλλαγές
«Τα αποτελέσματα θα μελετηθούν με προσοχή και εδώ είμαστε, όπως είπε χθες ο Πρωθυπουργός, για να γίνουν, αν χρειαστεί, κάποιες διορθωτικές κινήσεις»,...
Συρίγος για ΕΒΕ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για διορθωτικές αλλαγές
keramews
Κεραμέως-Νομοτεχνικές βελτιώσεις: Στις σχολικές μονάδες η πλειοψηφία των Σχολικών Συμβουλίων
Στα σχολεία η πλειοψηφία των Σχολικών Συμβουλίων και εκτενή προϋπηρεσία οι δύο εκπαιδευτικοί των Συμβουλίων επιλογής Διευθυντών οι νομοτεχνικές...
Κεραμέως-Νομοτεχνικές βελτιώσεις: Στις σχολικές μονάδες η πλειοψηφία των Σχολικών Συμβουλίων
asep
Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών: Πίνακες κατάταξης της 2ΓΕ/2019 (ΦΕΚ)
Το ΦΕΚ με τους πίνακες κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας ΠΕ της προκήρυξης...
Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών: Πίνακες κατάταξης της 2ΓΕ/2019 (ΦΕΚ)
pafilis
Παφίλης: Το νομοσχέδιο αντανακλά σκληρούς ταξικούς νόμους του καπιταλισμού
««Εμείς θέλουμε προσωπικότητες, ανθρώπους που να σκέφτονται. Εσείς θέλετε ρομποτάκια στην υπηρεσία των αφεντικών», τόνισε ο Θ. Παφίλης στην Ολομέλεια...
Παφίλης: Το νομοσχέδιο αντανακλά σκληρούς ταξικούς νόμους του καπιταλισμού