Άνοιγμα σχολείων: Μετάθεση στην «ατομική ευθύνη»
Επαναφέρουν τη δια ζώσης λειτουργία όλων των λυκείων από τη Δευτέρα 12-4-21 με self-test ανίχνευσης της νόσου, εμβολιασμούς εκπαιδευτικών από υπολείμματα και μετάθεση στην «ατομική ευθύνη» ακόμα και της ιχνηλάτησης του ιού - Ανακοίνωση της ΑΡΠΑ για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων

Εδώ και πέντε μήνες – με ένα μικρό διάλειμμα ενδιάμεσα – το υπουργείο έχει ξεχάσει το λουκέτο στις πόρτες των σχολείων της χώρας. Η «τηλεκπαίδευση» δοκιμάζει τις αν(τ)οχές εκπαιδευτικών (που προσπαθούν να σώσουν οτιδήποτε σώζεται) και μαθητών, με δραματικές μορφωτικές, κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις για τους δεύτερους.

Όλο αυτό το διάστημα το Υπουργείο επαίρεται για τις επιτυχίες του εγχειρήματος, τα Μ.Μ.Ε. εκφράζουν τα σέβη τους και την ευγνωμοσύνη τους στην πολιτεία που πραγματοποιεί με «εξαιρετική επιτυχία» τη μόρφωση των παιδιών. Όλα λειτουργούν τέλεια! Επομένως όχι, δεν χρειάζεται αραίωση των μαθητών, περισσότερες αίθουσες, προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις.

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και το σκάνδαλο με την Cisco που·πήρε από το Ελληνικό Δημόσιο 2 εκ. ευρώ και τα προσωπικά μεταδεδομένα 1,5 εκ. ανθρώπων! Χωρίς καμία ντροπή η κ. Κεραμέως μετέτρεψε και εμάς και τους μαθητές μας σε εμπορεύσιμο προϊόν, για μήνες έκρυβε τη σύμβαση, κορόιδευε την κοινωνία ότι η τηλεκπαίδευση δεν κοστίζει ούτε 1 ευρώ στους Έλληνες πολίτες και ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα εμπορικής εκμετάλλευσης των χρηστών της πλατφόρμας από την εταιρία! 2 εκ. ευρώ για να νομιμοποιήσουν και να μονιμοποιήσουν την τηλεκπαίδευση! Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε ότι ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην ικανοποιήσει τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου για να μείνουν ανοιχτά και ασφαλή τα σχολεία.

Kαι την ώρα που, όπως λένε οι ειδικοί, η πανδημία κορυφώνεται στη χώρα μας (με την ανεξέλεγκτη πια διασπορά του ιού και σε παιδιά και εφήβους, με τους καθημερινούς μαζικούς θανάτους και την κατάρρευση των νοσοκομείων), ξαφνικά Υπουργείο και Μ.Μ.Ε. «ανακαλύπτουν» όχι ότι η οικονομία έχει καταρρεύσει, όχι ότι για το άνοιγμα του τουρισμού και για προεκλογικούς λόγους πρέπει να αλλάξει το επικοινωνιακό αφήγημα αλλά ότι ο κόσμος κουράστηκε, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν προχωρά και τόσο καλά, τα παιδιά δεν μαθαίνουν, συνεπώς θα πρέπει πάση θυσία να ανοίξουν τα σχολεία μας.

Και βρέθηκε ως εκ θαύματος η λύση: επαναφέρουν τη δια ζώσης λειτουργία όλων των λυκείων από τη Δευτέρα 12-4-21 με self-test ανίχνευσης της νόσου, εμβολιασμούς εκπαιδευτικών από υπολείμματα και μετάθεση στην «ατομική ευθύνη» ακόμα και της ιχνηλάτησης του ιού!

Έτσι απαλλάσσεται το κράτος από κάθε ευθύνη για ολοκληρωμένο σχεδιασμό της επιδημιολογικής καταγραφής και επιτήρησης και για το άνοιγμα των σχολείων με όρους υγιεινής και ασφάλειας.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη να εκμεταλλεύεται την πανδημία για να προωθήσει τη συρρίκνωση και σταδιακή ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Παιδείας και όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων (εργασιακά, συντάξεις, περιβάλλον κλπ) καθώς επίσης και για να προωθήσει μέσω του φόβου, της ενοχοποίησης και της βάρβαρης καταστολής την ολοκληρωτική κοινωνική πειθάρχηση.

Ἐτσι, η Κυβέρνηση:

 • Μείωσε φἐτος κατά 735 εκ. ευρώ (!!) τις δαπάνες για την Υγεία αντί να λάβει εξ αρχής τα αναγκαία μέτρα χρηματοδότησης και ουσιαστικής στήριξης του ΕΣΥ με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού καθώς και βοηθητικού και προσωπικού καθαριότητας, με εξοπλισμό των νοσοκομείων, με δημιουργία δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας και ενίσχυση αυτών που ήδη υπάρχουν, με εξασφάλιση μαζικών τεστ και εμβολιασμών για όλους υπό την εποπτεία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας
 • Εγκατέλειψε το λαό απροστάτευτο, στο έλεος της πανδημίας, χωρίς ενίσχυση των δημόσιων μέσων μεταφοράς κι επιδημιολογική επιτήρηση των εργασιακών χώρων, εφαρμόζοντας παντού το δόγμα της ατομικής ευθύνης, με το οποίο μάλιστα και τον ενοχοποιεί.
 • Ενίσχυσε τις αστυνομικές δομές προσλαμβάνοντας εν μια νυκτί 1500 αστυνομικούς για να εισβάλλουν στις γειτονιές και να τιμωρούν τους «απείθαρχους» πολίτες με το γνωστό τρόπο. Και προσπαθεί να καταργήσει θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες απαγορεύοντας συγκεντρώσεις και επιτείνοντας την καταστολή.
 • Και στην Εκπαίδευση, χωρίς καμία αιδώ, επέλεξε να κρατήσει κλειστά τα σχολεία για 5 (!!!) ολόκληρους συνεχόμενους μήνες (όταν στην Ευρώπη ο μέσος όρος είναι 28 ημέρες και παγκοσμίως 74) περιφρονώντας τις μορφωτικές, ψυχικές, παιδαγωγικές, κοινωνικές ανάγκες της νεολαίας και καταδικάζοντας μια ολόκληρη γενιά παιδιών στον εγκλεισμό, την απομόνωση, την αποκοινωνικοποίηση, την απραξία και την αμάθεια! Ήταν συνειδητή επιλογή της να μην προσλάβει εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας, όπως ζητούσαν από την αρχή της πανδημίας εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, φοιτητές, ώστε να αραιώσει ο πληθυσμός στις αίθουσες διδασκαλίας και να κρατήσει τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια ανοικτά.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες και του επερχόμενου ανοίγματος των Λυκείων είναι επιτακτική ανάγκη οι σχολικές μονάδες να επαναλειτουργήσουν με τους μέγιστους όρους ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΡΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΜΕ 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ, ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΜΕΣΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ.
 • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ.
 • ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ – ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΕΛΙΤ»
 • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ CISCO. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ.
 • ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ.
 • ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΘ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, ΕΝΙΣΧΥΣΗ Α΄ΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.
 • ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ.
 • ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΦΑΣΗ: Κόβουν Μισθούς Εκπαιδευτικών που δεν κάνουν τα Selft Tests - Πειθαρχικό για τους διευθυντές

Πανελλαδικές 2021 - Myshcool: Σήμερα οι κωδικοί υποψηφίων

Έως 11 Ιουνίου η παράταση σχολικού έτους χωρίς προαγωγικές εξετάσεις

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Βίντεο: Τα πρόσωπα μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» μέσω 3D
Βίντεο: Τα πρόσωπα μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» μέσω 3D
Τα πρόσωπα του Σωκράτη, του Επίκουρου, του Περικλή, του Δημοσθένη και άλλων μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» χάρη στη 3D τεχνολογία
Βίντεο: Τα πρόσωπα μεγάλων αρχαίων Ελλήνων «ζωντανεύουν» μέσω 3D
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή, πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας τοποθετείται ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης
Ο καθηγητής Κ. Στεφανίδης πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας
Ο ρόλος της γενιάς μας
Ο ρόλος της γενιάς μας
«Τον καιρό της πανδημίας δεν ζήτησε την εύκολη λύση της κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς γνωρίζει ότι θα υπήρχε πρόβλημα. Καταθέτει...
Ο ρόλος της γενιάς μας