ειδική αγωγή σεμινάριο
Cisco-Webex
ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Η «δωρεάν» σύμβαση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, τα «μεταδεδομένα» 1.5 εκατ. μαθητών και εκπαιδευτικών, το «ρεσάλτο» στο δημόσιο έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2
«Ο καταιγισμός κυβερνητικών ανακοινώσεων δεν αρκεί για να δικαιολογηθεί το σκάνδαλο Cisco στην εκπαίδευση και η δημοσίευση των συμβάσεων φανερώνουν κρίσιμες παρατυπίες και μεθοδεύσεις σε βάρος 1,5 εκατ. μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη σύμβαση της Cisco
 
Κάνοντας λόγο για ένα χρόνο με «ψέματα, κρυφτό και διαστρέβλωση» η ΕΠΕΚΕ Παιδείας αναφέρει τα εξής:
  • Η υπουργός Παιδείας παραπλανούσε συνειδητά τη Βουλή, την εκπαιδευτική κοινότητα και συνολικά, την κοινωνία για έναν χρόνο. Διαφήμιζε τη «δωρεάν» τηλεκπαίδευση και απέκρυπτε -παρά τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις της αντιπολίτευσης- τις συμβάσεις και τα ιδιωτικά συμφωνητικά που έχει υπογράψει με τη Cisco. 
  • Παρόμοια, απέκρυψε ότι η «δωρεάν» παραχώρηση αδειών έληξε τον Ιανουάριο. Έκτοτε δημιουργήθηκε κόστος για το δημόσιο, το οποίο έφτασε να γίνει γνωστό δυο μήνες αργότερα. 
  • Για την ακρίβεια, έληξε η δοκιμαστική περίοδος (trial) της πλατφόρμας. Όλο αυτό το διάστημα, η τηλεκπαίδευση στηρίχθηκε στη δοκιμαστική εκδοχή του Webex, γεγονός που εξηγεί τα συνεχή τεχνικά προβλήματα. Αποκορύφωμα, η ολική κατάρρευση του συστήματος το Νοέμβριο του 2020.
  • Το υπουργείο Παιδείας δεν προγραμμάτισε και δεν προετοίμασε μια ποιοτική λύση για την τηλεκπαίδευση. Δε σκέφτηκε ούτε λεπτό την ενίσχυση του υπάρχοντος δημόσιου συστήματος τηλεκπαίδευσης, ενώ δεν προχώρησε σε δημόσιο διαγωνισμό για την επιλογή πλατφόρμας, ούτε σε διαβούλευση με ενδιαφερόμενες εταιρείες με την υποβολή προσφορών, αν και την ίδια περίοδο δεν δίστασε να κάνει πλήθος απευθείας αναθέσεων, ακόμα και για λόγους πολιτικής προπαγάνδας.
  • Οι συμβάσεις φανερώνουν πως το κόστος της «δωρεάς» ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ ετησίως, «εργαλειοποιώντας» το δημόσιο έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ-2 και δεσμεύοντας τις άδειες χρήσης για τηλεδιασκέψεις του δημόσιου τομέα αποκλειστικά για την τηλεκπαίδευση.
  • Με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, 1.5 εκατ. μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς παραχώρησαν προσωπικά δεδομένα και μεταδεδομένα στον αμερικανικό κολοσσό. Η έκταση του ζητήματος χρήζει περαιτέρω διερεύνησης από τις αρμόδιες αρχές. Σημειώνεται πως η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει «δώσει το πράσινο φως» ΜΟΝΟ για τους σκοπούς της τηλεκπαίδευσης και όχι για τον τρόπο με τον οποίο αυτή παρέχεται.
Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας φέρουν βαρύτατες ευθύνες και πρέπει να δώσουν πειστικές απαντήσεις. Πρέπει να απολογηθούν, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που έχουν υποστεί τον εμπαιγμό, την παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση. Σε όλες και όλους που τα ψηφιακά τους αποτυπώματα είναι αποθηκευμένα χωρίς να το γνωρίζουν στις βάσεις δεδομένων της Cisco, με υπογραφή Κεραμέως. 
 
Ένα χρόνο τώρα, ανοιγοκλείνουν τα σχολεία χωρίς υγειονομικά μέτρα και η «δωρεάν» τηλεκπαίδευση τελικά κοστίζει. Την ίδια στιγμή, έχουν ανοίξει πόλεμο με τους εκπαιδευτικούς, τη νέα γενιά και τα Πανεπιστήμια. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να τους σταματήσουμε.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία «Bogdan»: Μήνυμα από το 112 - «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Θανάσης Άλιμος
Συναγερμός για την εξαφάνιση του Θανάση από τον Άλιμο
Συναγερμό σήμανε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την εξαφάνιση του Θανάση, 25 ετών, από τον Άλιμο - «Ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη...
Συναγερμός για την εξαφάνιση του Θανάση από τον Άλιμο
teacher 1280
Εκπαιδευτικοί: Να καλυφθούν όλα τα κενά στη Β' φάση προσλήψεων - Τοποθετήσεις με διαφάνεια
Να καλυφθούν όλα τα κενά στη Β' φάση προσλήψεων ζητούν οι Παρεμβάσεις Δυτικής Θεσσαλονίκης - «Όλες οι τοποθετήσεις με διαφάνεια – αιτήσεις – μόρια»
Εκπαιδευτικοί: Να καλυφθούν όλα τα κενά στη Β' φάση προσλήψεων - Τοποθετήσεις με διαφάνεια
ekpaideutikoi kinitopoiisi
Κενά, τοποθετήσεις: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στη ΔΠΕ Β' Αθήνας αύριο, Τρίτη
Παράσταση διαμαρτυρίας των Δ.Σ των ΣΕΠΕ Αμαρουσίου και «ο Περικλής» στη ΔΠΕ Β' Αθήνας αύριο, Τρίτη, με αφορμή σειρά ζητημάτων, όπως η κάλυψη των...
Κενά, τοποθετήσεις: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στη ΔΠΕ Β' Αθήνας αύριο, Τρίτη
Πανεπιστημιακή αστυνομία: Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Συγκέντρωση φοιτητών έξω από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία
Πανεπιστημιακή αστυνομία: Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης