Aξιολόγηση: Για τις αυθαιρεσίες διαφόρων Διευθυντών
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΑΝ. Αττικής «Ο Σωκράτης» αναφορικά με το κάλεσμα μερικών Διευθυντών σε Σύλλογο Διδασκόντων με θέμα, εκ νέου, για την αξιολόγηση

Μετά την είδηση ότι ορισμένοι Διευθυντές, καλούν ξανά σε συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων για την αξιολόγηση, ενώ αυτοί έχουν πάρει αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία- αποχή από κάθε αντίστοιχη διαδικασία, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», καλεί τους εκπαιδευτικούς να έρθουν σε επαφή μαζί του σε περίπτωση που γίνονται αυθαιρεσίες και ασκούνται πιέσεις ή γίνεται προσπάθεια εκφοβισμού από τους διευθυντές.

Ο Σύλλογος αναφέρει πως δεν απορρέει από πουθενά ότι οι διευθυντές οφείλουν να καλέσουν ξανά σε σύλλογο διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση, ενώ η παράταση της προθεσμίας δόθηκε για να πάρουν αποφάσεις όσοι σύλλογοι διδασκόντων δεν το έχουν ήδη κάνει.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Τις τελευταίες ώρες μαθαίνουμε ότι ορισμένοι Διευθυντές, καλούν ξανά σε συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων για την αξιολόγηση, ενώ αυτοί έχουν πάρει αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία- αποχή από κάθε αντίστοιχη διαδικασία.

 Ξεκαθαρίζουμε ότι:

  • Δεν απορρέει από πουθενά ότι οι διευθυντές οφείλουν να καλέσουν ξανά σε σύλλογο διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση. Όσοι διευθυντές το κάνουν αυθαιρετούν, παραβιάζουν τη συλλογική απόφαση και σε περίπτωση που αυτό συνεχιστεί θα καταγγελθούν και θα σταλεί η καταγγελία σε ΔΟΕ και  ΑΔΕΔΥ.
  • Η παράταση της προθεσμίας δόθηκε για να πάρουν αποφάσεις όσοι σύλλογοι διδασκόντων δεν το έχουν ήδη κάνει.
  • Οι σύλλογοι διδασκόντων που έχουν αποφασίσει ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία απεργία αποχή από την αξιολόγηση δεν μπορούν να συγκροτηθούν. Σε περίπτωση επιμονής των διευθυντών, οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι έχει παρθεί ήδη απόφαση και δε συμμετέχουν στη διαδικασία.
  • Σας καλούμε να έρθετε σε επαφή με τον ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «o Σωκράτης», σε περιπτώσεις που γίνονται αυθαιρεσίες και ασκούνται πιέσεις ή γίνεται προσπάθεια εκφοβισμού από τους διευθυντές.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε δώσει ήδη την απάντησή μας απέναντι στην υποβάθμιση του σχολείου που φέρνει η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, με το 98% των σχολικών μονάδων του συλλόγου μας να παίρνει μέρος στην απεργία- αποχή!

Δε θα επιτρέψουμε καμία απόπειρα επιβολής της, είτε αυτή γίνεται άμεσα με τις πιέσεις Διευθυντών, Διεύθυνσης και Υπουργείου είτε έμμεσα, με διάφορες «πλάγιες» προσπάθειες π.χ. νέος εσωτερικός κανονισμός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αυτισμός
«Όχι, δεν είμαστε όλοι στο φάσμα»: Η αλήθεια πίσω από μια παρεξηγημένη φράση
Μια καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας εξηγεί γιατί η διάδοση του μύθου περί “λίγου αυτισμού” υποβαθμίζει τις πραγματικές εμπειρίες και δυσκολίες των...
«Όχι, δεν είμαστε όλοι στο φάσμα»: Η αλήθεια πίσω από μια παρεξηγημένη φράση
ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Από το «Εδώ Πολυτεχνείο» στο «Εδώ Πειθαρχικό»: Πώς δοκιμάζεται σήμερα η ιστορική κληρονομιά του ΕΜΠ
Το Πολυτεχνείο ως καθρέφτης: τι κερδήθηκε τότε, τι κινδυνεύει τώρα
Από το «Εδώ Πολυτεχνείο» στο «Εδώ Πειθαρχικό»: Πώς δοκιμάζεται σήμερα η ιστορική κληρονομιά του ΕΜΠ