Aξιολόγηση: Για τις αυθαιρεσίες διαφόρων Διευθυντών
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΑΝ. Αττικής «Ο Σωκράτης» αναφορικά με το κάλεσμα μερικών Διευθυντών σε Σύλλογο Διδασκόντων με θέμα, εκ νέου, για την αξιολόγηση

Μετά την είδηση ότι ορισμένοι Διευθυντές, καλούν ξανά σε συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων για την αξιολόγηση, ενώ αυτοί έχουν πάρει αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία- αποχή από κάθε αντίστοιχη διαδικασία, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», καλεί τους εκπαιδευτικούς να έρθουν σε επαφή μαζί του σε περίπτωση που γίνονται αυθαιρεσίες και ασκούνται πιέσεις ή γίνεται προσπάθεια εκφοβισμού από τους διευθυντές.

Ο Σύλλογος αναφέρει πως δεν απορρέει από πουθενά ότι οι διευθυντές οφείλουν να καλέσουν ξανά σε σύλλογο διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση, ενώ η παράταση της προθεσμίας δόθηκε για να πάρουν αποφάσεις όσοι σύλλογοι διδασκόντων δεν το έχουν ήδη κάνει.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Τις τελευταίες ώρες μαθαίνουμε ότι ορισμένοι Διευθυντές, καλούν ξανά σε συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων για την αξιολόγηση, ενώ αυτοί έχουν πάρει αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία- αποχή από κάθε αντίστοιχη διαδικασία.

 Ξεκαθαρίζουμε ότι:

  • Δεν απορρέει από πουθενά ότι οι διευθυντές οφείλουν να καλέσουν ξανά σε σύλλογο διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση. Όσοι διευθυντές το κάνουν αυθαιρετούν, παραβιάζουν τη συλλογική απόφαση και σε περίπτωση που αυτό συνεχιστεί θα καταγγελθούν και θα σταλεί η καταγγελία σε ΔΟΕ και  ΑΔΕΔΥ.
  • Η παράταση της προθεσμίας δόθηκε για να πάρουν αποφάσεις όσοι σύλλογοι διδασκόντων δεν το έχουν ήδη κάνει.
  • Οι σύλλογοι διδασκόντων που έχουν αποφασίσει ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία απεργία αποχή από την αξιολόγηση δεν μπορούν να συγκροτηθούν. Σε περίπτωση επιμονής των διευθυντών, οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι έχει παρθεί ήδη απόφαση και δε συμμετέχουν στη διαδικασία.
  • Σας καλούμε να έρθετε σε επαφή με τον ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «o Σωκράτης», σε περιπτώσεις που γίνονται αυθαιρεσίες και ασκούνται πιέσεις ή γίνεται προσπάθεια εκφοβισμού από τους διευθυντές.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε δώσει ήδη την απάντησή μας απέναντι στην υποβάθμιση του σχολείου που φέρνει η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, με το 98% των σχολικών μονάδων του συλλόγου μας να παίρνει μέρος στην απεργία- αποχή!

Δε θα επιτρέψουμε καμία απόπειρα επιβολής της, είτε αυτή γίνεται άμεσα με τις πιέσεις Διευθυντών, Διεύθυνσης και Υπουργείου είτε έμμεσα, με διάφορες «πλάγιες» προσπάθειες π.χ. νέος εσωτερικός κανονισμός.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

daskalos
Νέοι εκπαιδευτικοί:Μπαίνουν στο σχολείο με όνειρα και πολλές φορές συναντούν έναν τοίχο που κανείς δεν τους είχε περιγράψει
Αυτό που διαλύει τόσο γρήγορα τα όνειρα πολλών νέων εκπαιδευτικών δεν είναι η ίδια η διδασκαλία ούτε τα παιδιά, αλλά η βίαιη σύγκρουση ανάμεσα σε...
Νέοι εκπαιδευτικοί:Μπαίνουν στο σχολείο με όνειρα και πολλές φορές συναντούν έναν τοίχο που κανείς δεν τους είχε περιγράψει
μαθηματικα
Μαθηματικά: Οι μεταπτυχιακές επιλογές που ανοίγουν νέους επαγγελματικούς δρόμους
Όλο και περισσότεροι απόφοιτοι στρέφονται σε μεταπτυχιακές εξειδικεύσεις που συνδέουν τη μαθηματική θεωρία με τις ανάγκες της τεχνολογίας, της...
Μαθηματικά: Οι μεταπτυχιακές επιλογές που ανοίγουν νέους επαγγελματικούς δρόμους
δάσκαλοι
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους σε μόνιμους και αναπληρωτές
Το 15νθήμερο των μονίμων εκπαιδευτικών και ο προτελευταίος μισθός των αναπληρωτών
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους σε μόνιμους και αναπληρωτές