Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο και στο Ρέθυμνο
Σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καλεί αύριο, Τετάρτη 10 Μαρτίου, και η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, καλεί αύριο, Τετάρτη 10 Μαρτίου, και ώρα 13:00, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να λάβει μέρος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια την αντιεκπαιδευτική πολιτική και καταστολή καθώς και ενάντια στην αστονομοκρατία και την κρατική τρομοκρατία.

Οι εκπαιδευτικοί δίνουν ραντεβού στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, γιατί όπως τονίζουν στην ανακοίνωση τους, έχουν υποχρέωση ως εκπαιδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες να αντισταθούν και να αντιδράσουν συλλογικά στα απανωτά αντιλαϊκά νομοσχέδια της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας.

Για την διευκόλυνση των εκπαιδευτικών η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου κήρυξη τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00  έως τις 14.00 μ.μ

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, η  συντριπτική ήττα της κυβέρνησης στην αξιολόγηση (πάνω από 80%) και προηγούμενα στις ψευτοεκλογές  για τα υπηρεσιακά συμβούλια (πάνω από 90%) έδειξε πως κυβέρνηση δεν είναι ανίκητη. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές βρέθηκαν  τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα, παρά το καθεστώς των αστυνομικών απαγορεύσεων και την κυβερνητική τρομοκρατία. Το εκπαιδευτικό κίνημα απαιτεί  να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης που καταπατούν το άσυλο, προσβάλλουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες του φοιτητικού κινήματος, επιβάλλουν νέους ταξικούς φραγμούς με το μέτρο των διαγραφών και της επιβολής ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Μετά την προκλητική εισβολή της αστυνομίας στο ΑΠΘ, το χτύπημα των φοιτητικών διαδηλώσεων, την εισβολή των αστυνομικών ακόμα και σε σπίτια, η κυβέρνηση της ΝΔ επιδόθηκε σε ένα τριήμερο άγριας καταστολής. Αποκορύφωμα το όργιο καταστολής στη πλατεία της Νέας Σμύρνης με την επίθεση από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο κόσμο που βρισκόταν στη πλατεία, υπό το πρόσχημα της τήρησης των μέτρων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με το ένα χέρι επιβάλλει νέο σκληρό lockdown στο λαό και τα δικαιώματά του και με το άλλο ψηφίζει απανωτά αντιλαϊκά νομοσχέδια σαν και αυτό που χτυπά βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση. Την ίδια ώρα εξαπολύει άγρια καταστολή ενάντια στο εκπαιδευτικό και λαϊκό κίνημα για να κάμψει τις αντιστάσεις του, για να τρομοκρατήσει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Απέναντι στην κυβερνητική τρομοκρατία και την κρατική βία και καταστολή το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να απαντήσει με την ανυποχώρητη και αγωνιστική στάση του.

Ο αγώνας για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής που χτυπά τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, καταπατά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, ορθώνει νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση της νέας γενιάς, πρέπει να συνεχιστεί.

Όχι στην αστυνομοκρατία και την καταστολή.

Έχουμε υποχρέωση ως εκπαιδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες να αντισταθούμε και να αντιδράσουμε συλλογικά.

Το Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ Ρεθύμνου κηρύσσει στάση εργασίας την δεύτερη βάρδια 11-2, την Τετάρτη 10 Μαρτίου και συμμετέχει μαζί με πανεπιστημιακούς, φοιτητικούς συλλόγους και μαθητές στην κινητοποίηση στις 13:00 έξω από το Δημαρχείο, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Φροντιστήρια: Στον "αέρα" το άνοιγμά τους

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

Σχολεία: Self-test, τηλεκπαίδευση και άνοιγμα φροντιστηρίων στον ορίζοντα

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Η Ζέττα Μακρή στο 6ο Συμπόσιο Γυμνασίων του Δικτύου UNESCO
Η Ζέττα Μακρή στο 6ο Συμπόσιο Γυμνασίων του Δικτύου UNESCO
6ο Μαθητικό Συμπόσιο Γυμνασίων Αττικής του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων με την UNESCO με θέμα «Η ανάδυση της Τεχνητής Νοημοσύνης» - «Αυτή είναι...
Η Ζέττα Μακρή στο 6ο Συμπόσιο Γυμνασίων του Δικτύου UNESCO
ΣΥΡΙΖΑ: Ανισότητες και κυβερνητική αποτυχία στο «σχολείο της πανδημίας»
ΣΥΡΙΖΑ: Ανισότητες και κυβερνητική αποτυχία στο «σχολείο της πανδημίας»
Ερώτηση 59 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα κλειστά σχολεία, τη μεγέθυνση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων και την «αποτυχία της κυβέρνησης στο "σχολείο...
ΣΥΡΙΖΑ: Ανισότητες και κυβερνητική αποτυχία στο «σχολείο της πανδημίας»