Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών: Γιατί είναι αντισυνταγματικός ο νέος νόμος
Ηλεκτρονικό έντυπο με στόχο να αναδείξει τον αντισυνταγματικό χαρακτήρα του νόμου, τη συστηματική δυσφήμιση των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων, το περιβάλλον επιτήρησης ανθρώπων, χώρων και δραστηριοτήτων που διαμορφώνει ο νόμος, και την ποινικοποίηση της φοιτητικής ζωής

Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών «Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια» κυκλοφόρησε το ηλεκτρονικό έντυπο «Αστυνομική επιτήρηση και τιμωρία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Νόμος 4777/2021».

Το έντυπο παρουσιάζει τα κεφάλαια Α΄, Β΄ και Γ΄ του νέου νόμου («Πολιτική ασφάλειας και προστασίας των ΑΕΙ», «Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων» και «Πειθαρχικό δίκαιο φοιτητών») και τα σχολιάζει.

Στόχος του είναι να αναδείξει τον αντισυνταγματικό χαρακτήρα του νόμου, τη συστηματική δυσφήμιση των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων, το περιβάλλον επιτήρησης ανθρώπων, χώρων και δραστηριοτήτων που διαμορφώνει ο νόμος, και την ποινικοποίηση της φοιτητής ζωής με βαριές πειθαρχικές ποινές για συχνά ασαφή αδικήματα.

Καταδεικνύει εντέλει ότι ο νόμος προάγει μια αντίληψη για τα πανεπιστήμια ως «άντρα ανομίας». Αντίθετα, η Πρωτοβουλία υπογραμμίζει ότι «Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης, ελεύθερης έρευνας, ανεμπόδιστης διακίνησης ιδεών» και «δεν είναι τόπος γενικευμένης παρανομίας ούτε εγκληματολογικά βεβαρυμένος.

Τα προβλήματά του στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων μπορεί να τα λύνει μόνο του και να παραπέμπει στη δικαιοσύνη ό,τι εμπίπτει στην αρμοδιότητα της».

Δείτε το έντυπο εδώ http://bit.ly/NoUniPolice_EpitirisiTimoria

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΜΕΑ
Καταγγελία «βόμβα»: Χωρίς στήριξη παιδιά με αναπηρία - «Μετακίνησαν εκπαιδευτικούς για να καλύψουν άλλα κενά»
Σοβαρές καταγγελίες από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης»: «Αφήνουν τα παιδιά με αναπηρία χωρίς στήριξη!»
Καταγγελία «βόμβα»: Χωρίς στήριξη παιδιά με αναπηρία - «Μετακίνησαν εκπαιδευτικούς για να καλύψουν άλλα κενά»
Βουλή
Άδειες, απινιδωτές και Ηθική: Οι κρίσιμες ερωτήσεις που θα συζητηθούν στη Βουλή
Βουλή: Τρεις «καυτές» ερωτήσεις για την Εκπαίδευση - Από τις άδειες ανατροφής μέχρι το μάθημα Ηθικής
Άδειες, απινιδωτές και Ηθική: Οι κρίσιμες ερωτήσεις που θα συζητηθούν στη Βουλή
τραμ
Ο Τραμπ στέλνει στη Μέση Ανατολή το πιο εξελιγμένο αεροπλανοφόρο τους και εντείνει την πίεση στον Ιράν
Πίεση προς το Ιράν και απειλές για στρατιωτική δράση
Ο Τραμπ στέλνει στη Μέση Ανατολή το πιο εξελιγμένο αεροπλανοφόρο τους και εντείνει την πίεση στον Ιράν
δημοσκόπηση 2710
Συνεχείς πρόωρες δημοσκοπήσεις: ενημέρωση ή χειραγώγηση της «κοινής γνώμης»;

Σε μια εποχή όπου η πολιτική πραγματικότητα συμπυκνώνεται σε ποσοστά, γραφήματα και «τάσεις», η ανάγκη κατανόησης των μηχανισμών διαμόρφωσης της...

Συνεχείς πρόωρες δημοσκοπήσεις: ενημέρωση ή χειραγώγηση της «κοινής γνώμης»;