Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
komotini dpth
Ο αγώνας των φοιτητών είναι αγώνας όλης της κοινωνίας αναφέρουν οι φοιτητές του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Κομοτηνής

Με ανακοίνωση τους οι φοιτητές του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Κομοτηνής καλούν σε πορεία την Τετάρτη 10 Μαρτίου και ώρα 13:00 ενάντια όχι μόνο στα αντιεκπαιδευτικά Νομοσχέδια που προωθεί το υπουργείο Παιδείας αλλά ενάντια και σε όλα τα αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές, θεωρούν πως ο αγώνας των φοιτητών είναι αγώνας όλης της κοινωνίας, αφού οι φοιτητές μάχονται όχι μόνο για την απόσυρση των Νομοσχεδίων του υπουργείου Παιδείας και το άνοιγμα των σχολών τους αλλά και για τη διαχείριση της πανδημίας. 

Οι φοιτητές καταγγέλλουν πως η κυβέρνηση εμμένει σε μια διαχείριση περιστολής δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων που σε πολλές χώρες του εξωτερικού έχουν κριθεί αντισυνταγματικά, λαμβάνοντας ακόμη και υγειονομικά επικίνδυνα μέτρα (όπως αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 18:00) που αναγκάζουν τον κόσμο σε μεγαλύτερο συγχρωτισμό.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Κομοτηνής

Η χώρα μας μετά από μια 10ετία οικονομικής κρίσης και μια διετία φαινομενικής σταθεροποίησης εισήλθε σε μια νέα κρίση, υγειονομική αυτή την φορά, που έχει πάρει κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές διαστάσεις. Αν και φαινομενικά το δεύτερο lock down μας βρήκε καλύτερα προετοιμασμένους, έχοντας ήδη την εμπειρία ενός προηγούμενου δίμηνου εγκλεισμού η σχεδόν τετράμηνη παράτασή του, έχει φέρει πολλούς και πολλές σε οριακή κατάσταση. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ανενόχλητη προχωρά το νομοθετικό της έργο, κωφεύοντας μπροστά στην λαϊκή βούληση που εναντιώνεται –με μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για τα δεδομένα της συγκυρίας-σε αυτήν.

Συνεχίζοντας ακάθεκτη στην συνταγή της επιτυχίας, που δεν είναι άλλη από την στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων (κυρίως της νεολαίας) για την διασπορά του ιού, αρνείται πεισματικά να λάβει μέτρα που θα συνηγορήσουν και θα περιθάλψουν τους πιο ευπαθείς και ευάλωτους.

Στην ίδια λογική χρησιμοποιεί αυτή την κατάσταση εξαίρεσης που δημιουργεί η πανδημία για να περάσει μια σειρά από αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια, την περίοδο που σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, σε όλες τις βαθμίδες της, από τους δασκάλου της Πρωτοβάθμιας έως τους καθηγητές της Τριτοβάθμιας, εναντιώνεται σθεναρά σε αυτά.

Αυτή την στιγμή η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ, με το ΕΣΥ να βρίσκεται σε οριακή κατάρρευση, τον κλάδο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας να ασφυκτιά οικονομικά και χιλιάδες συμπολίτες μας νεκρούς, από μία, καθόλα ομολογούμενη, κακή και επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας από μεριάς κυβερνώντων.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση παίρνει την πολιτική απόφαση να αφήσει τα ΑΕΙ κλειστάhttps://www.alfavita.gr/ekpaideysi/344715_keimeno-ypografon-i-katastoli-den-ehei-thesi-sta-aei, μειώνοντας έτσι την εκπαιδευτική διαδικασία με μόνη στόχευση να μην επιτρέψει στους Φοιτητικούς Συλλόγους να εναντιωθούν στα πλάνα της ΝΔ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Προς επίρρωση αυτού, την ίδια ώρα που το ΕΣΥ είναι υποστελεχωμένο και υπεχρηματοδοτούμενο η κυβέρνηση δαπανά υπέρογκα ποσά για την δημιουργία ειδικού τμήματος της ΕΛ.ΑΣ στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας, κάνοντας μια σαφή στροφή στον συντηρητισμό και την αυταρχικότητα.

Στόχευση τους είναι να κατασταλεί η δημοκρατία εντός πανεπιστημίου. Στην δυνατότητα δηλαδή που έχουν οι φοιτητές -το μεγαλύτερο κομμάτι της ακαδημαϊκής κοινότητας- να συμμετέχουν στις αποφάσεις που αφορούν τους όρους σπουδών τους. Με την αφαίρεση αυτής της δυνατότητας, επιτυγχάνεται η δημιουργία ενός φοιτητή που μελλοντικά ως εργαζόμενος θα είναι πειθήνιος και θα αγνοεί το τι συνιστά διεκδίκηση των δικαιωμάτων του. Μόνο έτσι άλλωστε, είναι δυνατόν να συμβιβαστεί ένας άνθρωπος με πενιχρούς μισθούς και ελαστικές μορφές εργασίας.

Την ίδια λογική άλλωστε ακολουθεί και στην διαχείριση της πανδημίας, εμμένοντας σε μια διαχείριση περιστολής δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων που σε πολλές χώρες του εξωτερικού έχουν κριθεί αντισυνταγματικά, λαμβάνοντας ακόμη και υγειονομικά επικίνδυνα μέτρα (όπως αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 18:00) που αναγκάζουν τον κόσμο σε μεγαλύτερο συγχρωτισμό.

Μέσα σε όλα αυτά επιχειρεί την ακόμα μεγαλύτερη σύμπλευση των ΑΕΙ με τον ιδιωτικοοικονομικό τομέα, με μέτρα όπως αυτό της εξίσωσης των πτυχίων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, όπου στέλνει χιλιάδες μελλοντικούς εισακτέους στις αγκάλες της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Στα δεδομένα της τοπικής κοινωνίας της Θράκης αυτό σημαίνει μείωση κατά 20% των εισακτέων για τα τμήματα του ΔΠΘ. Γίνεται αντιληπτό τη μεγάλο πλήγμα είναι αυτό για την τοπική κοινωνία και οικονομία εφόσον.

Με βάση όλα τα προαναφερθέντα ο Σύλλογός μας θεωρεί πώς ο αγώνας των φοιτητών είναι αγώνας όλης της κοινωνίας. Είναι αγώνας των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των ακαδημαϊκών, των σωματίων του επισιτισμού και της εστίασης, των αθλητικών σωματείων και του συνόλου των τοπικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας που βλέπει την πόλη του να μαραζώνει από της πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΣΤΗ 13:00

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Ανανεώνεται συνεχώς

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

kleista sxoleia
Κλειστά σχολεία - ΕΛΠΙΣ: Οι τέσσερις λόγοι για διήμερη τηλεκπαίδευση
Κλειστά σχολεία - Κακοκαιρία Ελπίς: Ποιοι είναι οι τέσσερις λόγοι που οδηγούνται τα σχολεία στην διήμερη τηλεκπαίδευση
Κλειστά σχολεία - ΕΛΠΙΣ: Οι τέσσερις λόγοι για διήμερη τηλεκπαίδευση