Νομοσχέδιο ΑΕΙ: Φοιτητικό συλλαλητήριο σήμερα και στα Χανιά
Φοιτητικό συλλαλητήριο σήμερα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά. Οι φοιτητές ζητούν την απόσυρση του Νομοσχεδίου

Σεν συνέλευση που πραγματοποιήσαν για να οργανώσουν τη δράση τους οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε φοιτητικό συλλαλητήριο σήμερα στις στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Σχέδιο δράσης απέναντι στο νέο νόμο και με κύριο αίτημα «Να γίνουμε ξανά φοιτητές», να ανοίξουν οι σχολές, συζητήθηκε στη νέα Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου του Πολυτεχνείου Κρήτης χτες 24/02.

Μετά από πλούσια συζήτηση το σώμα της συνέλευσης αποφάσισε την δραστηριότητα και πλαίσιο πάλης, ενώ στην έναρξη της διαδικασίας ψηφίστηκε ομόφωνα ψήφισμα καταδίκης της άγριας καταστολής των φοιτητών του ΑΠΘ.

Το πλαίσιο αιτημάτων που αποφασίστηκε είναι το εξής:

  • Απαιτούμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου!
  • Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία! Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες!
  • Απαιτούμε την επαναλειτουργία των σχολών μας από το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας μας. Να αυξηθεί η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων. Να αξιοποιηθεί η τεράστια ακίνητη περιουσία των Ιδρυμάτων για να ανοίξουν οι σχολές μας. Μόνιμες, μαζικές προσλήψεις σε υγειονομικό και διδακτικό προσωπικό.
  • Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.
  • Σπάμε στην πράξη τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης!
  • Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο. Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες! Καμία συμμετοχή φοιτητών στα πειθαρχικά συμβούλια!
  • Όχι στην θέσπιση βάσης εισαγωγής.
  • Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με των πανεπιστημίων.
  • Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.
  • Καμία σκέψη για κατάθεση νέου πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση με βάση τις επιταγές ΕΕ, “Μπολόνια”
  • Όχι στα ενιαία ψηφοδέλτια και στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Κάτω τα χέρια από τους φοιτητικούς συλλόγους.
  • Καμία ποινική δίωξη σε βάρος συλλογικών φορέων, φοιτητών, εργαζομένων, αγωνιστών για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις. Άμεση αθώωση όλων των συλληφθέντων. Οι αγώνες μας δεν ποινικοποιούνται. Να καταργηθεί ο απαράδεκτος νόμος απαγόρευσης διαδηλώσεων.
  • Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών!

Προχωράμε σε:

  • Φοιτητικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 25 Φλεβάρη στη 1 μ.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
  • Να πληθύνουν οι κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις στα όργανα διοίκησης, απαιτούμε να μην εφαρμόσουν το νομοσχέδιο και να πάρουν μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές. Κινητοποίηση στην Σύγκλητο την Παρασκευή 13:30, κτήριο επιστημών. Μαζικοποιούμε τις Γενικές μας Συνελεύσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, ζωντανεύουμε τους Συλλόγους μας και τις συλλογικές τους διαδικασίες! Νέα Γενική συνέλευση την επόμενη Τετάρτη 3 Μάρτη.
  • Εν όψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το κλείσιμο των ιδρυμάτων, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με πολύμορφες δράσεις και κεντρικές κινητοποιήσεις και μεγάλο Φοιτητικό Συλλαλητήριο στις 10 Μάρτη.
  • Στηρίζουμε τη δραστηριότητα των Φοιτητικών Συλλόγων σε όλη την Ελλάδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βροχή
Με βροχές και βοριάδες η Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Άστατος καιρός σύμφωνα με το Meteo, με καταιγίδες σε νότια και ανατολικά και παγετό στα βόρεια
Με βροχές και βοριάδες η Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
μπαταρία
Άδεια μπαταρία στο αυτοκίνητο; Η μικρή συσκευή που σε γλιτώνει από τα χειρότερα
Τα φορητά jump starters αλλάζουν τα δεδομένα στην εκκίνηση του αυτοκινήτου και στέλνουν το σπρώξιμο στο παρελθόν
Άδεια μπαταρία στο αυτοκίνητο; Η μικρή συσκευή που σε γλιτώνει από τα χειρότερα
καμερα
Κάμερες στα σχολεία: Ασφάλεια ή υποκατάστατο κοινωνικής πολιτικής;
Καταγγελία της Ένωσης Γονέων για τη διαδικασία και το περιεχόμενο της συζήτησης περί καμερών στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής
Κάμερες στα σχολεία: Ασφάλεια ή υποκατάστατο κοινωνικής πολιτικής;
δομνα
Δ. Μιχαηλίδου: «Οι νέοι στο επίκεντρο της Ελλάδας του αύριο – Ενισχύουμε τη θεσμική τους συμμετοχή μέσω των Δημοτικών Συμβουλίων Νέων σε όλη τη χώρα»
Ανακήρυξη του Δήμου Θέρμης σε «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2026»
Δ. Μιχαηλίδου: «Οι νέοι στο επίκεντρο της Ελλάδας του αύριο – Ενισχύουμε τη θεσμική τους συμμετοχή μέσω των Δημοτικών Συμβουλίων Νέων σε όλη τη χώρα»