Φοιτητικό συλλαλητήριο σήμερα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά. Οι φοιτητές ζητούν την απόσυρση του Νομοσχεδίου

Σεν συνέλευση που πραγματοποιήσαν για να οργανώσουν τη δράση τους οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε φοιτητικό συλλαλητήριο σήμερα στις στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Σχέδιο δράσης απέναντι στο νέο νόμο και με κύριο αίτημα «Να γίνουμε ξανά φοιτητές», να ανοίξουν οι σχολές, συζητήθηκε στη νέα Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου του Πολυτεχνείου Κρήτης χτες 24/02.

Μετά από πλούσια συζήτηση το σώμα της συνέλευσης αποφάσισε την δραστηριότητα και πλαίσιο πάλης, ενώ στην έναρξη της διαδικασίας ψηφίστηκε ομόφωνα ψήφισμα καταδίκης της άγριας καταστολής των φοιτητών του ΑΠΘ.

Το πλαίσιο αιτημάτων που αποφασίστηκε είναι το εξής:

• Απαιτούμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου!
  • Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία! Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες!
  • Απαιτούμε την επαναλειτουργία των σχολών μας από το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας μας. Να αυξηθεί η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων. Να αξιοποιηθεί η τεράστια ακίνητη περιουσία των Ιδρυμάτων για να ανοίξουν οι σχολές μας. Μόνιμες, μαζικές προσλήψεις σε υγειονομικό και διδακτικό προσωπικό.
  • Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.
  • Σπάμε στην πράξη τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης!
  • Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο. Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες! Καμία συμμετοχή φοιτητών στα πειθαρχικά συμβούλια!
  • Όχι στην θέσπιση βάσης εισαγωγής.
  • Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με των πανεπιστημίων.
  • Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.
  • Καμία σκέψη για κατάθεση νέου πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση με βάση τις επιταγές ΕΕ, “Μπολόνια”
  • Όχι στα ενιαία ψηφοδέλτια και στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Κάτω τα χέρια από τους φοιτητικούς συλλόγους.
  • Καμία ποινική δίωξη σε βάρος συλλογικών φορέων, φοιτητών, εργαζομένων, αγωνιστών για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις. Άμεση αθώωση όλων των συλληφθέντων. Οι αγώνες μας δεν ποινικοποιούνται. Να καταργηθεί ο απαράδεκτος νόμος απαγόρευσης διαδηλώσεων.
  • Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών!

Προχωράμε σε:

• Φοιτητικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 25 Φλεβάρη στη 1 μ.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
  • Να πληθύνουν οι κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις στα όργανα διοίκησης, απαιτούμε να μην εφαρμόσουν το νομοσχέδιο και να πάρουν μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές. Κινητοποίηση στην Σύγκλητο την Παρασκευή 13:30, κτήριο επιστημών. Μαζικοποιούμε τις Γενικές μας Συνελεύσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, ζωντανεύουμε τους Συλλόγους μας και τις συλλογικές τους διαδικασίες! Νέα Γενική συνέλευση την επόμενη Τετάρτη 3 Μάρτη.
  • Εν όψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το κλείσιμο των ιδρυμάτων, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με πολύμορφες δράσεις και κεντρικές κινητοποιήσεις και μεγάλο Φοιτητικό Συλλαλητήριο στις 10 Μάρτη.
  • Στηρίζουμε τη δραστηριότητα των Φοιτητικών Συλλόγων σε όλη την Ελλάδα.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ