Εκλογές αιρετών: Πραξικόπημα η συγκρότηση ΠΥΣΠΕ Ανατ. Αττικής
Πραξικοπηματικά γίνεται η συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ από την Περιφέρεια και το ΥΠΑΙΘ καταγγέλλει ο Σύλλογος ΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» - Παράσταση διαμαρτυρία την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου

Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τη φαρσοκωμωδία που έχει στήσει με αφορμή την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Μετά τις «ψευδο-εκλογές» παρωδία της 7ης Νοέμβρη, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας παραμένει αμετανόητη και μέσα σε καραντίνα προχωράει σε συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής σε πλήρη ευθυγράμμιση με την πραξικοπηματική πολιτική  του, καταγγέλλει ο Σύλλογος ΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης»

Ο Σύλλογος συμμετέχει την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας των ΣΕΠΕ Αν. Αττικής  στο ΠΥΣΠΕ

Η ανακοίνωση του συλλόγου

Συνεχίζει να γυρνάει την πλάτη στη συντριπτική – καθολική αποχή σύσσωμου του κλάδου με ποσοστό 95%, από τις «ψευδο-εκλογές», δεν παίρνει υπόψη της τις καθολικές παραιτήσεις όλων των υποψηφίων.  Ουσιαστικά κανένα αποτέλεσμα των δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί. Η διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου θεωρείται ως μη γενόμενη. Δεν υπάρχουν «εκλεγμένοι» αιρετοί και κάθε απόπειρα ορισμού τους είναι παράνομη. Οι αιρετοί είναι ήδη παραιτημένοι και η κυβέρνηση αυτό το γνωρίζει.

Για αυτό έσπευσε μάλιστα να νομοθετήσει στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση το κατάπτυστο άρθρο 123 το οποίο του λύνει τα χέρια αφού δίνει τη δυνατότητα στο Υπουργείο να ορίζει μόνο του τους «αιρετούς» στα Υπηρεσιακά Συμβούλια «εφόσον δεν είναι η δυνατή η συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων λόγω μη ανάδειξης επαρκούς αριθμού εκπροσώπων τους μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ή μη αποδοχής του  διορισμού τους ή παραίτησής τους».

Κάνουμε καθαρό σε κάθε κατεύθυνση: Ο κυβερνητικός εκβιασμός δε θα περάσει!

Καλούμε ακόμη μια φορά τις παρατάξεις και τους συνδυασμούς που φέρεται να έχουν «εκλέξει» αιρετό να καταθέσουν στο Σύλλογο τους τις παραιτήσεις τους, ώστε να κατατεθούν στη Διεύθυνση Π.Ε Αν. Αττικής απέναντι στην προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να συγκροτήσει Υπηρεσιακά Συμβούλια με βάση τις «ψευδο-εκλογές» της 7ης Νοέμβρη 2020.

Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη στους άθλιους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας και κανένας να μη δηλώσει πρόθυμος να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαδικασία – παρωδία που δεν έχει τη νομιμοποίηση των συναδέλφων. Άλλωστε το 95% των συναδέλφων είναι που δε στήριξε την κυβερνητική παρέμβαση, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία.

Για άλλη μια φορά ο κλάδος ενωμένος θα απαντήσει στον κυβερνητικό αυταρχισμό. Κανένας συνάδελφος να μη δεχθεί τον ορισμό του είτε ως αιρετός, είτε ως διορισμένο μέλος σε Υπηρεσιακά Συμβούλια – καρικατούρες. Όσοι επιλέξουν διαφορετικό δρόμο αποδεχόμενοι τις διαδικασίες – παρωδία, θα αποτελέσουν ξένο σώμα για τον κλάδο.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να δώσει ολιγόμηνη παράταση θητείας των αιρετών, όπως έγινε σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, και να πραγματοποιηθούν εκλογές δια ζώσης όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Καλούμε και τα διορισμένα μέλη, τακτικά και αναπληρωματικά

• Να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, συντασσόμενοι με τις αποφάσεις του κλάδου.
  • Να μην προσέρχονται στα συμβούλια έχοντας τη συνδικαλιστική κάλυψη του συλλόγου.

Συμμετέχουμε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. στην παράσταση διαμαρτυρίας των ΣΕΠΕ Αν. Αττικής  στο ΠΥΣΠΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2021: Αυτά είναι τα θέματα σε Χημεία, Πληροφορική, Κοινωνιολογία