Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Από εδώ και πέρα, με τη συνεισφορά όλων των αρμόδιων, τίθεται σε εφαρμογή ένας νόμος που θα επιστρέψει το Πανεπιστήμιο σε εκείνους που πραγματικά ανήκει»

Στη χθεσινή ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την Παιδεία κάθε «ΝΑΙ» ακούστηκε με τη φωνή χιλιάδων φοιτητών που εδώ και χρόνια ζητούν ελευθερία στη σκέψη και στην έκφραση μέσα στα πανεπιστήμια, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους ΟΝΝΕΔ/ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Ακόμα και αν κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούσαμε φωνές από το παρελθόν να πετούν ξεπερασμένα συνθήματα και μεγαλοστομίες, ευτυχώς η φωνή που κυριάρχησε ήταν εκείνη μιας Κυβέρνησης και ενός Πρωθυπουργού, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αφουγκράστηκαν και έκαναν πραγματικότητα τα αυτονόητα αιτήματα των φοιτητών και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Εκείνα τα οποία ζητούσαν νομιμότητα, ελευθερία, πρόοδο και ευκαιρίες κόντρα στο φόβο και τη βία που προωθούσε ένα χορηγούμενο παρακράτος.

Από εδώ και πέρα, με τη συνεισφορά όλων των αρμόδιων, τίθεται σε εφαρμογή ένας νόμος που θα επιστρέψει το Πανεπιστήμιο σε εκείνους που πραγματικά ανήκει: Στους φοιτητές και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Και τώρα που το αυτονόητο έγινε πράξη, όλοι εμείς θα σταθούμε συμμέτοχοι στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια πρωτοπόρα και ανταγωνιστικά προς τα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε αναφορικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου: «Η σημερινή μέρα είναι εκείνη που γενιές φοιτητών περίμεναν, εκείνη που δικαιώνει τις προσπάθειες ετών, εκείνη που συμβολίζει τη νίκη απέναντι στον αναχρονισμό και την ωμή βία. Στην αποψινή ιστορική ψηφοφορία η πλειοψηφία της Βουλής συντάχθηκε και επικύρωσε τον αγώνα της λογικής».

Ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κώστας Τσιαγκλιώτης ανέφερε: «Η φύλαξη των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ήταν και είναι για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μια πρόταση για την οποία παλεύουν χρόνια χιλιάδες φοιτητές. Σήμερα έγινε νόμος του κράτους. Τελειώνουμε οριστικά με το μπάχαλο που επέβαλαν οι μειοψηφίες και ανοίγουμε την πόρτα στην εποχή της δημιουργίας και της προόδου».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα