Στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο καλεί σήμερα η ΔΟΕ
Η ΔΟΕ ζητά την απόσυρση του Ν.4692/2020 και της Υπουργικής Απόφασης για την επιχειρούμενη αξιολόγηση

Στο σημερινό εκπαιδευτικό συλλαλητήριο καλεί η Ομοσπονδία των Δασκάλων ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές -όπως τις χαρακτηρίζει- ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας, ενώ ζητά την απόσυρση του Ν.4692/2020 και της Υπουργικής Απόφασης για την επιχειρούμενη αξιολόγηση. 

Ζητά επίσης να ληφθούν μέτρα ώστε τα σχολεία να λειτουργούν με υγιεινή και ασφάλεια εν μέσω πανδημίας. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση: 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας την ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών μαθητών και μαθητριών (τη στιγμή που κάθε εβδομάδα, από τη στιγμή που άνοιξε η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, έχουμε εκθετικό αριθμό κλεισίματος σχολείων και τμημάτων από κρούσματα), αφού έδειξε το αντιεκπαιδευτικό πρόσωπό της και με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του νηπιαγωγείου και των νηπιαγωγών, αφού επιχειρεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση σχολικής μονάδας του Ν. 4692/2020, που ψήφισε πέρυσι και ο κλάδος έχει απορρίψει, καθώς και των εκπαιδευτικών σε προσεχές νομοσχέδιο, για άλλη μια φορά, εργαλειοποιεί την πανδημία επιχειρώντας να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, με μια σειρά αυταρχικών και αντιδραστικών μέτρων (νέοι φραγμοί στην πρόσβαση στα Α.Ε.Ι., πανεπιστημιακή αστυνομία, κλείσιμο σχολών κ.ά.),και με επιμονή στην απουσία οποιουδήποτε διαλόγου με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνεχίζει να νομοθετεί με αυταρχισμό, με το μάτι στραμμένο στα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των δημόσιων πανεπιστημίων και με αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα που βιώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Η 11η Φεβρουαρίου πρέπει να βρει τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ξανά στους δρόμους. Οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι και ρυθμίσεις θα μείνουν στα χαρτιά. Δεν μπορούμε και δεν θα κάνουμε πίσω.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και την απόσυρση όλου του αντιεκπαιδευτικού πακέτου μέτρων (αξιολόγηση, ωράριο νηπιαγωγών) της κυβέρνησης που συνεχίζει το χτύπημα της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.

Στηρίζει και  συμμετέχει στο συλλαλητήριο, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 στο Σύνταγμα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ, AP Photo/Evan Vucci
Τραμπ: «Το μεγάλο κύμα στον πόλεμο με το Ιράν δεν έχει φτάσει ακόμα»
Ο Αμερικανός Πρόεδρος προειδοποιεί για επικείμενη κλιμάκωση, ενώ οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή συνεχίζονται με αυξημένη ένταση
Τραμπ: «Το μεγάλο κύμα στον πόλεμο με το Ιράν δεν έχει φτάσει ακόμα»
σφεα
ΣΦΕΑ: Καταγγελία για επίθεση στο Ιράν - Σέρνουν την ανθρωπότητα στον όλεθρο του πολέμου
Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισμένων Αντιστασιακών προειδοποιεί για τον κίνδυνο γενικευμένης εμπλοκής και καλεί σε αλληλεγγύη προς τους λαούς...
ΣΦΕΑ: Καταγγελία για επίθεση στο Ιράν - Σέρνουν την ανθρωπότητα στον όλεθρο του πολέμου
pencil 1280
Περιφερειακή συνδιάσκεψη της ΕΛΜΕ στη Λάρισα για τα θέματα της εκπαίδευσης
Στις 5 Μαρτίου, εκπαιδευτικοί και αιρετοί συζητούν τις δράσεις της ΟΛΜΕ και ανταλλάσσουν προτάσεις
Περιφερειακή συνδιάσκεψη της ΕΛΜΕ στη Λάρισα για τα θέματα της εκπαίδευσης
antitromokratki.jpg
Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τρομοκρατικές ενέργειες: Ενισχυμένη φύλαξη σε λιμάνια και αεροδρόμια
Ενισχυμένα μέτρα σε λιμάνια, αεροδρόμια, μετρό και «ευαίσθητους» στόχους σε όλη τη χώρα
Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τρομοκρατικές ενέργειες: Ενισχυμένη φύλαξη σε λιμάνια και αεροδρόμια