ΑΔΕΔΥ: Όλοι και όλες στα Προπύλαια την Πέμπτη
Το αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στις 13:00 στα Προπύλαια, στηρίζει η ΑΔΕΔΥ

Το αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στις 13:00 στα Προπύλαια, στηρίζει η ΑΔΕΔΥ. Αντίστοιχες ανακοινώσεις εξέδωσαν τόσο η ΔΟΕ όσο και η ΟΛΜΕ.

Κάλεσμα απευθύνουν παράλληλα σωματεία εκπαιδευτικών και φοιτητικοί σύλλογοι.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Στήριξη του νέου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου για τη Δημόσια Παιδεία και τα δημοκρατικά δικαιώματα

Η κυβέρνηση της ΝΔ με πρόσχημα την πανδημία οχυρώνεται πίσω από την καταστολή και τον αυταρχισμό, επιδιώκοντας ένα γενικό σιωπητήριο στην ελληνική κοινωνία. Τη στιγμή, μάλιστα, που σαρώνει εργασιακά δικαιώματα, δεν θωρακίζει τη δημόσια υγεία, κατακρεουργεί την κοινωνική ασφάλιση και προωθεί ένα νομοσχέδιο στην Παιδεία που βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, «σπρώχνει» τους νέους στα ιδιωτικά κολέγια και διαμορφώνει ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια.

Μπροστά σ’ αυτόν τον αντισυνταγματικό δρόμο περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση, η νέα γενιά, η φοιτητική νεολαία, οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα στεκόμαστε εμπόδιο και συνεχίζουμε τον αγώνα για τη Δημόσια Παιδεία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της και τις αντίστοιχες αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, στηρίζει το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, 4 Φεβρουαρίου 2021, που υπερασπίζεται τη Δημόσια Παιδεία και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει την  Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 13:00, στα Προπύλαια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τροια
Τροία: Η πόλη που έζησε αιώνες ειρήνης πριν χαθεί στις φλόγες
Νέα αρχαιολογική ανάγνωση αποδομεί τον μύθο της διαρκούς σύγκρουσης και φωτίζει μια κοινωνία που άντεξε χάρη στη συνεργασία, όχι στον πόλεμο.
Τροία: Η πόλη που έζησε αιώνες ειρήνης πριν χαθεί στις φλόγες