Ξάνθη: Παρέμβαση φοιτητών για το Νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ
Οι φοιτητές στάθηκαν σε κεντρικό δρόμο της Ξάνθης, έξω από μεγάλο κατάστημα, κρατώντας πανό το οποίο έγραφε: «Εδώ δεν κολλάει;; Πάρτε τώρα μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές, δημόσια και δωρεάν παιδεία, ΟΧΙ στο νομοσχέδιο Κεραμέως  - Χρυσοχοϊδη.»

Σε κινητοποίηση προχώρησε χτες, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης για να δείξει την αντίθεσή του σχετικά με το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση αλλά και για το γεγονός ότι  οι σχολές των φοιτητών παραμένουν εδώ και ένα χρόνο σχεδόν κλειστές με ευθύνη της κυβέρνησης.

Οι φοιτητές στάθηκαν σε κεντρικό δρόμο της πόλης έξω από μεγάλο κατάστημα κρατώντας το πανό του Συλλόγου το οποίο έγραφε: «Εδώ δεν κολλάει;; Πάρτε τώρα μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές, δημόσια και δωρεάν παιδεία, ΟΧΙ στο νομοσχέδιο Κεραμέως  - Χρυσοχοϊδη.»

1.jpg

Με αυτά τα συνθήματα ο Σύλλογος ανέδειξε ότι αποτελεί εμπαιγμό για τους φοιτητές η επιλογή της κυβέρνησης να ανοίγει τα πάντα, μέσα σε αυτά και την αγορά, και να συνεχίζει να κρατάει κλειστά τα πανεπιστήμια με πρόσχημα την πανδημία ενώ την ίδια ώρα δίνει 30 εκατομμύρια για πανεπιστημιακή αστυνομία και περνάει νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση με βάση το οποίο γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η πρόσβαση στα πανεπιστήμια και το οποίο προβλέπει διαγραφές φοιτητών.

Την ίδια ώρα μοιράστηκε στους περαστικούς η απόφαση του Συλλόγου για τα νέα αυτά μέτρα, οι οποίοι αντέδρασαν θετικά για τον αγώνα που δίνουν οι φοιτητές για να ανοίξουν οι σχολές τους και για να μην περάσει το νομοσχέδιο.

Τέλος ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του στη Γενική του Συνέλευση, σήμερα, Τετάρτη 3/2 στις 14:00 στα προκάτ ώστε να σχεδιαστεί η δράση του επόμενου διαστήματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Μια γιορτή για όλους
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς και ο «Ηλιάτορας» ενώνουν δυνάμεις για ένα διήμερο δράσεων, τέχνης και συζητήσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και...
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών