xanthi oikotrofoi
«Διεκδικούμε άμεσα να δοθούν χρήματα για την επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων με λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας, για να μπορούμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας και να μορφωνόμαστε ανεμπόδιστα, να δοθεί τώρα άδεια στους φοιτητές να μετακινηθούν στις πόλεις που σπουδάζουν πριν την έναρξη της εξεταστικής», σημειώνουν οι φοιτητές

Κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης πραγματοποίησε ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών της πόλης, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και στην ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

«Διεκδικούμε άμεσα να δοθούν χρήματα για την επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων με λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας, για να μπορούμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας και να μορφωνόμαστε ανεμπόδιστα, να δοθεί τώρα άδεια στους φοιτητές να μετακινηθούν στις πόλεις που σπουδάζουν πριν την έναρξη της εξεταστικής», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι φοιτητές.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου:

xanthi oikotrofoi 2

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 21/01 στις 12.00 στην κεντρική πλατεία η κινητοποίηση του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης. Στην κινητοποίηση και την πορεία του Συλλόγου τηρήθηκαν όλα τα μέτρα αποφυγής της διασποράς του ιού με χρήση μάσκας και αποστάσεις.

Η οργάνωση της κινητοποίησης αφορούσε την εναντίωση των φοιτητών στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την Ανώτατη Εκπαίδευση που θέτει όρια φοίτησης, περιορισμούς στον τρόπο εισαγωγής μέσα από τον καθορισμό της βάσης από τα ίδια τα Τμήματα και περιλαμβάνει την ισοτίμηση πτυχίων ιδιωτικών κολλεγίων και Πανεπιστήμιων, ενώ δίνει 30 εκ. ευρώ για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Τα παραπάνω έρχονται να δυσκολέψουν τους όρους σπουδών των φοιτητών και να αποκλείσουν πολλά παιδιά από την Ανώτατη Εκπαίδευση, ενώ βάζει εμπόδια στη συλλογική δράση και την οργανωμένη διεκδίκηση των φοιτητών.

Διεκδικούμε άμεσα να δοθούν χρήματα για την επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων με λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας, για να μπορούμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας και να μορφωνόμαστε ανεμπόδιστα, να δοθεί τώρα άδεια στους φοιτητές να μετακινηθούν στις πόλεις που σπουδάζουν πριν την έναρξη της εξεταστικής.

Από τις σχολές μας δεν λείπει η αστυνομία! Δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dieythyntis_1.jpg
Διευθυντής–μάνατζερ στο «αυτόνομο» σχολείο: Τι πραγματικά αλλάζει και τι σημαίνει για τους εκπαιδευτικούς
Μπορεί να βρεθούμε με φοβισμένους εκπαιδευτικούς, ανταγωνιζόμενα σχολεία και μια καθημερινότητα που μοιάζει περισσότερο με επιχείρηση παρά με...
Διευθυντής–μάνατζερ στο «αυτόνομο» σχολείο: Τι πραγματικά αλλάζει και τι σημαίνει για τους εκπαιδευτικούς
foroi_26.jpg
Έκπτωση φόρου έως 2.200€ με μια απλή κίνηση – Ποιες αποδείξεις «μετράνε»
Έκπτωση φόρου έως 2.200 ευρώ για όσους επιλέξουν ηλεκτρονικές συναλλαγές με επαγγελματίες υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής
Έκπτωση φόρου έως 2.200€ με μια απλή κίνηση – Ποιες αποδείξεις «μετράνε»
μαθητές ταινία
Νέα ταινία μαθητών Γυμνασίου Σουφλίου «Ακούστε μας» για την πυρκαγιά του 2023
«Ακούστε μας!» – Μαθητές του Σουφλίου μιλούν για τις πληγές που άφησε η καταστροφική φωτιά στον Έβρο
Νέα ταινία μαθητών Γυμνασίου Σουφλίου «Ακούστε μας» για την πυρκαγιά του 2023