Φοιτητές: Κινητοποίηση και στην Ξάνθη για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ
«Διεκδικούμε άμεσα να δοθούν χρήματα για την επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων με λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας, για να μπορούμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας και να μορφωνόμαστε ανεμπόδιστα, να δοθεί τώρα άδεια στους φοιτητές να μετακινηθούν στις πόλεις που σπουδάζουν πριν την έναρξη της εξεταστικής», σημειώνουν οι φοιτητές

Κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης πραγματοποίησε ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών της πόλης, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και στην ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

«Διεκδικούμε άμεσα να δοθούν χρήματα για την επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων με λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας, για να μπορούμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας και να μορφωνόμαστε ανεμπόδιστα, να δοθεί τώρα άδεια στους φοιτητές να μετακινηθούν στις πόλεις που σπουδάζουν πριν την έναρξη της εξεταστικής», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι φοιτητές.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου:

xanthi oikotrofoi 2

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 21/01 στις 12.00 στην κεντρική πλατεία η κινητοποίηση του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης. Στην κινητοποίηση και την πορεία του Συλλόγου τηρήθηκαν όλα τα μέτρα αποφυγής της διασποράς του ιού με χρήση μάσκας και αποστάσεις.

Η οργάνωση της κινητοποίησης αφορούσε την εναντίωση των φοιτητών στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την Ανώτατη Εκπαίδευση που θέτει όρια φοίτησης, περιορισμούς στον τρόπο εισαγωγής μέσα από τον καθορισμό της βάσης από τα ίδια τα Τμήματα και περιλαμβάνει την ισοτίμηση πτυχίων ιδιωτικών κολλεγίων και Πανεπιστήμιων, ενώ δίνει 30 εκ. ευρώ για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Τα παραπάνω έρχονται να δυσκολέψουν τους όρους σπουδών των φοιτητών και να αποκλείσουν πολλά παιδιά από την Ανώτατη Εκπαίδευση, ενώ βάζει εμπόδια στη συλλογική δράση και την οργανωμένη διεκδίκηση των φοιτητών.

Διεκδικούμε άμεσα να δοθούν χρήματα για την επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων με λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας, για να μπορούμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας και να μορφωνόμαστε ανεμπόδιστα, να δοθεί τώρα άδεια στους φοιτητές να μετακινηθούν στις πόλεις που σπουδάζουν πριν την έναρξη της εξεταστικής.

Από τις σχολές μας δεν λείπει η αστυνομία! Δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Τι επιχειρεί η Κεραμέως με τον ελιγμό - πρόσκληση στην ΟΛΜΕ

Επιμήκυνση του έτους για λόγους… ψυχολογικούς

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα