Επέτειος Γρηγορόπουλου: Η φωνή μας δεν φιμώνεται!
Οι εκπαιδευτικοί της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης αναφορικά για την αστυνομική βία στην επέτειο του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης  καταδικάζει το νέο όργιο κυβερνητικής καταστολής, απέναντι στις εκδηλώσεις μνήμης για την εν ψυχρώ δολοφονία πριν 12 χρόνια, ενός νέου παιδιού, του Αλ. Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα

Η Ανακοίνωση:

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, μετά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και της χουντικής έμπνευσης σχέδιο αποτροπής των διαδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, το κράτος και η αστυνομία έστησαν  νέο σκηνικό αστυνομοκρατίας και απαγορεύσεων. Από το πρωί είχαν προχωρήσει σε εκατοντάδες βίαιες και αναίτιες προσαγωγές και επιθέσεις σε συγκεντρωμένους, παρά το γεγονός ότι οι διαδηλωτές και όσοι συμμετείχαν σε συμβολικές εκδηλώσεις τηρούσαν αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα. Ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων η κατάσταση θύμιζε  κατεχόμενη ζώνη! Κάθε διερχόμενος, οποιοσδήποτε ήθελε να προσεγγίσει το μνημείο για να αφήσει ένα λουλούδι, ολιγομελείς αντιπροσωπείες οργανώσεων, φορέων, κόσμος της γειτονιάς και ευρύτερα, προσήχθησαν και βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα και πιθανές απόλυτα ανυπόστατες κατηγορίες!

 Είναι προκλητικό και υποκριτικό να μιλούν για την προστασία της δημόσιας υγείας την ώρα που, δεν παίρνουν κανένα μέτρο για να ανοίξουν  τα σχολεία όλων των βαθμίδων στερώντας το δικαίωμα στη μόρφωση, τη κοινωνικότητα και τη χαρά σε χιλιάδες παιδιά! Κανένα απολύτως μέτρο δεν έχει προχωρήσει για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ενώ προσλαμβάνουν δυνάμεις καταστολής, αγοράζουν περιπολικά, αύρες και μηχανές για τους «ράμπο» της ΔΡΑΣΗΣ!

Καλείται σε ΕΔΕ υγειονομικό προσωπικό γιατί αρρώστησε, την ώρα που ο πρωθυπουργός «παίρνει τον αέρα του» στην Πάρνηθα! Η ΝΔ καταπατώντας ακόμα και τα θεμελιώδη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα, που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και την ανεργία, στοχοποιεί και καταστέλλει όσους αγωνίζονται και διεκδικούν!

Ο στόχος τους είναι προφανής! Επιδιώκουν να διαμορφώσουν «κατάσταση εξαίρεσης και έκτακτης ανάγκης», εργαλειοποιούν την πανδημία για να προωθήσουν τις πιο αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλα τα επίπεδα!

Θέλουν να «φιμώσουν» το λαό και τη νεολαία που αγωνίζεται για το παρόν και το μέλλον της, τους υγειονομικούς που παλεύουν για τη ζωή και την υγεία του λαού. Θέλουν να «φιμώσουν» τους εργαζόμενους που βάζουν φρένο στις αντεργατικές επιδιώξεις τους! Θέλουν να σταματήσουν  όσους αγωνίζονται ενάντια στο σάπιο σύστημα τους που διαλύει κάθε κεκτημένο!

Όση προσπάθεια κι αν καταβάλλουν κράτος, ΜΜΕ και αστυνομία, ο λαός θα συνεχίσει να αγωνίζεται, για μια ζωή που αντιστοιχεί στις ανάγκες αλλά και δυνατότητες της σύγχρονης εποχής, να καταδικάζει την αστυνομική αυθαιρεσία και βιαιότητα.

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης που αυτογελοιοποιείται μέσα από την απαγόρευση των συναθροίσεων των 4 ατόμων και άνω.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων άνευ όρων και χωρίς την απόδοση σε αυτών κατηγοριών ή προστίμων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Τι επιχειρεί η Κεραμέως με τον ελιγμό - πρόσκληση στην ΟΛΜΕ

Επιμήκυνση του έτους για λόγους… ψυχολογικούς

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα