Καταγγέλουμε το όργιο αστυνομικής βίας στην επέτειο του Γρηγορόπουλου
Εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Καταγγέλλουμε το νέο όργιο του κυβερνητικού αυταρχισμού,της αστυνομοκρατίας και των συλλήψεων!

Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες στις 6/12, μέρα επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δώδεκα χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου η κυβέρνηση της Ν. Δ. προκαλεί για ακόμα μια μια φορά. Δίνοντας εντολή να γίνουν προσαγωγές και συλλήψεις όσων τόλμησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον δολοφονημένο ανήλικο μαθητή. Η κυβέρνηση επιχειρεί για ακόμα μια φορά, με αφορμή την πανδημία, να φιμώσει όλους εκείνους που αντιδρούν, όλους όσους αντιτίθενται στην κατάφορη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στα μέτρα καταστολής και αστυνόμευσης. Συλλαμβάνοντας εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, συλλογικοτήτων, εκπροσώπους σωματείων, εργαζομένων σε νοσοκομεία, σε εκπαίδευση, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, ακόμα και δικηγόρους της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας θέλησαν να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η κυβέρνηση ουσιαστικά έστειλε το μήνυμά της: καμία ανοχή σε οποιονδήποτε σηκώνει κεφάλι, σε οποιονδήποτε είναι αντίθετος στην πολιτική της. Ακόμα κι αν είναι θεσμικά όργανα, ακόμα κι αν είναι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι σωματείων.

Είναι ολοφάνερο ότι η «υγειονομική ασφάλεια» που επικαλείται η κκυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με τα πρωτοφανή μέτρα καταστολής και αστυνομοκρατίας που εφαρμόζονται κάθε φορά που οι εργαζόμενοι και η νεολαία διεκδικούν τα δικαιώματά τους στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία, στην ελευθερία τους. Αν ενδιαφερόταν πραγματικά θα έπαιρνε εγκαίρως μέτρα για να αντιμετωπίσει την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία όσο και την συνεχιζόμενη μετάδοση της επιδημίας στους χώρους εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η πολιτική της τρομοκράτησης και της καταστολής του λαού και της νεολαίας δεν θα περάσουν Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία λέξη! Οι εκπαιδευτικοί θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να προασπίσουμε τα δικαιώματα των μαθητών μας.

Καταγγέλουμε το όργιο αστυνομικής βίας.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων χωρίς την απόδοση σε αυτών κατηγοριών ή προστίμων.

Τιμούμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορούπουλου αγωνιζόμενοι

για Μόρφωση – Υγεία – Δημοκρατία – Ζωή με Δικαιώματα

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Τι επιχειρεί η Κεραμέως με τον ελιγμό - πρόσκληση στην ΟΛΜΕ

Επιμήκυνση του έτους για λόγους… ψυχολογικούς

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα