Αγωνιστική Παρέμβαση Πειραιά: Καταγγέλλουμε το όργιο της αστυνομοκρατίας
Εκπαιδευτικοί: Καμιά δίωξη – καμιά κατηγορία - κανένα πρόστιμο στους αγωνιστές!

Η συνδικαλιστική παράταξη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθηγητών στην ΕΛΜΕ Πειραιά που συμμετέχει στο σχήμα ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ καταγγέλλει νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού στη μέρα μνήμης για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: 

Με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ξύλο, προσαγωγές, συλλήψεις και πρόστιμα υλοποίησαν τις χουντικές και φασιστικές εντολές της κυβέρνησης.

Σε μια τέτοια καταδρομική επιχείρηση, συνελήφθησαν προληπτικά, δύο συναγωνιστές μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών και της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής ο Πάνος Χουντής, μέλος το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και ο Ζήσης Γκέρτσος, μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Θέλουν να τους φορτώσουν βαριές κατηγορίες και πρόστιμα.

Αναλυτικά το κείμενο:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγωνιστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Συσπειρώσεις - Κινήσεις

Καταγγέλλουμε το νέο όργιο του κυβερνητικού αυταρχισμού, της αστυνομοκρατίας και των συλλήψεων!

Καμιά δίωξη – καμιά κατηγορία - κανένα πρόστιμο στους αγωνιστές!

Η κυβέρνηση της ΝΔ προκαλεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού μας. Προσβάλλει τη μνήμη του νεκρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε από το χέρι του του ειδικού φρουρού Κορκονέα. Ανήμερα της μαύρης επετείου ακολουθεί την οδό των χουντικών και φασιστικών απαγορεύσεων που εγκαινίασε στο Πολυτεχνείο. Η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει ξανά την πολιτική της σιδηράς πυγμής, επιδίδεται σε νέο κρεσέντο αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας.

Με πρόσχημα την πανδημία επέβαλλε από τα ξημερώματα της Κυριακής το χουντικό καθεστώς της απαγόρευσης των συναθροίσεων. Στην Αθήνα, χιλιάδες αστυνομικοί κατέλαβαν το κέντρο τη πόλης. Με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ξύλο, προσαγωγές, συλλήψεις και πρόστιμα υλοποίησαν τις χουντικές και φασιστικές εντολές της κυβέρνησης. Σε μια τέτοια καταδρομική επιχείρηση, συνελήφθησαν προληπτικά, δύο συναγωνιστές μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών και της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής ο Πάνος Χουντής, μέλος το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και ο Ζήσης Γκέρτσος, μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά. Θέλουν να τους φορτώσουν βαριές κατηγορίες και πρόστιμα.

Καταγγελία Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών: Δε μας τρομοκρατούν! - Θα διαδηλώνουμε - Θα αγωνιζόμαστε!

Οι δυνάμεις καταστολής με κυβερνητική εντολή δεν δίστασαν να επιτεθούν σε στέκια της αριστεράς και σε γραφεία οργανώσεων και συλλογικοτήτων, να συλλάβουν πολιτικά και συνδικαλιστικά στελέχη, δικηγόρους, στην κατεύθυνση του χτυπήματος των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού στην οργάνωση και στην πάλη. Αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε υπηρετεί και η γκεμπελίστικη προπαγάνδα του Χρυσοχοϊδη και η στοχοποίηση πολιτικών χώρων αλλά και η επίθεση που παράλληλα εξελίσσεται από την κυβέρνηση και το σύστημα ενάντια στα σωματεία και την απεργία!

Η κυβέρνηση της Δεξιάς, των ΜΑΤ και της τρομοκρατίας, θέλει να επιβάλλει σε ολόκληρη την κοινωνία γενικό σιωπητήριο. Καμία σχέση δεν έχουν τα πρωτοφανή μέτρα καταστολής και αστυνομοκρατίας με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντίθετα θέλει να κάμψει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας ενάντια στην εγκληματική πολιτική της. Γι αυτό και κατασυκοφαντεί, καταστέλλει, εξαπολύει διωγμούς, επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα όσους ορθώνουν ανάστημα ενάντια στην βαρβαρότητα της πολιτικής της.

Η πολιτική της καταστολής της τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας δεν θα περάσουν Οι αγώνες μας θα πουν την τελευταία λέξη! Καλούμε όλο το δημοκρατικό κόσμο της εκπαίδευσης να καταγγείλει απερίφραστα το καθεστώς της κυβερνητικής τρομοκρατίας και καταστολής! Καλούμε όλα τα σωματεία να εκφράσουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους σε όσους διώκονται!

Απαιτούμε

  • Να μην ασκηθεί καμιά δίωξη – καμιά κατηγορία και να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο!

Κάτω η αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης των ΜΑΤ, της βίας και της αστυνομοκρατίας!

Ο Αγώνας για Ψωμί – Υγεία – Παιδεία – Δημοκρατία συνεχίζεται!

 

Πειραιάς 7 Δεκέμβρη 2020

Η Αγωνιστική Παρέμβαση συμμετέχει στην Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

ΣΕΠΕ Κερατσινίου - Περάματος: Κάλεσμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
ΣΕΠΕ Κερατσινίου - Περάματος: Κάλεσμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Ο Σύλλογος Π.Ε Κερατσινίου Περάματος Νίκος Πλουμπίδης συμμετέχει στην Πανελλαδική ημέρα δράσης για τα σχολεία στις 14 Απριλίου
ΣΕΠΕ Κερατσινίου - Περάματος: Κάλεσμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Παράταση για τα σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Παράταση για τα σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Παράταση στις αιτήσεις έως τις 14 Απριλιου - Ξεκίνησαν στις 5 Απριλίου εξ ολοκλήρου με ασύγχρονο και εξ αποστάσεως τρόπο τα ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Παράταση για τα σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου