Άνοιγμα σχολείων-Βερναδάκης: Ψεύδεται ή αποκρύπτει στοιχεία η υπουργός;
Σκληρή δήλωση Χριστόφορου Βερναρδάκη για την αντικοινοβουλευτική στάση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως: Είτε ψεύδεται για τα περί «ομοφώνων εισηγήσεων» είτε αρνείται να τις καταθέσει στη Βουλή

Σκληρή δήλωση για τις πρακτικές της υπουργού Παιδείας έκανε σήμερα ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Βερναδάκης, κατηγορώντας την κ.Κεραμέως για "αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά" για το ζήτημα των εισηγήσεων της Επιστημονικής Επιτροπής σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και για την μη κατάθεση στη Βουλή της  εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για την κατάργηση των προγραμμάτων σπουδών της Ιστορίας του 2019.

«Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανάγει την αδιαφάνεια και τον αυταρχισμό σε μοντέλο άσκησης διοίκησης. Όμως, πλέον, στην αδιαφάνεια και τον αυταρχισμό προστίθεται η πρωτοφανής αντικοινοβουλευτική της στάση", τονίζει ο κ.Βερναδάκης και συνεχίζει:.

Συγκεκριμένα:

Στις 22-Οκτ-2020 της ζητήθηκαν για δεύτερη φορά με κοινοβουλευτική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων τα πρακτικά και οι εισηγήσεις της Επιστημονικής Επιτροπής σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, τις αποστάσεις των μαθητών και τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη. Η πρώτη φορά ήταν στις 31-Αυγ-2020.

Δεν κατέθεσε κανένα σχετικό έγγραφο και επιπλέον, ούτε την πρώτη ούτε τη δεύτερη φορά, δικαιολόγησε, όπως υποχρεούται, τη μη-κατάθεση εγγράφων.

Αναγκάστηκε μετά την πρώτη αναπάντητη ερώτηση να έρθει στη Βουλή για σχετική επίκαιρη ερώτηση. Ούτε και εκεί ανταποκρίθηκε. Παρά το γεγονός ότι κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης είχε δεσμευθεί κατόπιν προτροπής και του Προεδρείου της Βουλής ότι θα καταθέσει τα πρακτικά και τις εισηγήσεις, τμήματα μάλιστα των οποίων εμφανιζόταν να διαβάζει μέσα στη Βουλή!

Επομένως:

Είτε δεν υπάρχουν πρακτικά και εισηγήσεις, οπότε η κα Κεραμέως ψεύδεται για τα περί «ομοφώνων εισηγήσεων» και περιπαίζει τη Βουλή διαβάζοντας κείμενα τα οποία εμφανίζει ως «πρακτικά», είτε υπάρχουν πρακτικά και εισηγήσεις και αρνείται να τα καταθέσει, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δημόσια έγγραφα μεγάλης σημασίας για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια. Και στις δύο περιπτώσεις η ευθύνη της είναι πλέον τεράστια.

Ας διαλέξει η ίδια τι ακριβώς ισχύει.

Στις 29-Οκτ-2020 της ζητήθηκε με κοινοβουλευτική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων η εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για την κατάργηση των προγραμμάτων σπουδών της Ιστορίας του 2019, καθώς και η επιστημονική αξιολόγηση των καταργούμενων προγραμμάτων σπουδών. Η εισήγηση του ΙΕΠ αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση σχολικών προγραμμάτων σπουδών.

Η ημερομηνία πέρασε εξίσου άπρακτη. Η υπουργός ούτε απάντησε ούτε κατέθεσε έγγραφα ούτε δικαιολόγησε τη μη-κατάθεση εγγράφων, όπως υποχρεούται από τον Κανονισμό της Βουλής.

Η κα Κεραμέως επιδεικνύει ανοικτά αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, παραβιάζοντας θρασύτατα τον Κανονισμό της Βουλής και μην τηρώντας ούτε καν τα προσχήματα μιας τυπικής απάντησης. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Έχουν προηγηθεί και άλλα πολλά παρόμοια περιστατικά καταφανούς υποτίμησης του Κοινοβουλίου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Είμαι αναγκασμένος να καταγγείλω αυτήν την πρωτοφανή πρακτική -που μάλιστα προέρχεται από υπουργό που έχει βουλευτική ιδιότητα- και να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Βουλής και τη Διάσκεψη των Προέδρων για τη λήψη των όποιων μέτρων προβλέπονται για την προστασία της Βουλής.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν Γυμνάσια - Λύκεια: Πιθανώς στις 25 Ιανουαρίου

ΑΣΕΠ: Πώς παίρνεις ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ B2/C2 Με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ από το σπίτι σου ΜΟΝΟ σε READING - LISTENING!

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Σχολεία - Δημόπουλος: Οι μαθητές δεν διασπείρουν τον Covid-19
Σχολεία - Δημόπουλος: Οι μαθητές δεν διασπείρουν τον Covid-19
Θάνος Δημόπουλος: Οι μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν συμβάλλουν στη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα και οι εκπαιδευτικοί δεν διατρέχουν...
Σχολεία - Δημόπουλος: Οι μαθητές δεν διασπείρουν τον Covid-19
Σε διαβούλευση νέο νομοσχέδιο για κολέγια, ΙΕΚ, φροντιστήρια
Σε διαβούλευση νέο νομοσχέδιο για κολέγια, ΙΕΚ, φροντιστήρια
Σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση - Τι προβλέπει για κολέγια, ιδιωτικά ΙΕΚ, κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια και...
Σε διαβούλευση νέο νομοσχέδιο για κολέγια, ΙΕΚ, φροντιστήρια