Φίλης για σύμβαση με Cisco-Κεραμέως: Πόσο πιο χαμηλά ο κοινοβουλευτικός πήχης;
«Η σύμβαση του υπουργείου Παιδείας με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση είναι ευνόητο ότι δεν αποτελεί κρατικό μυστικό και ήταν υποχρέωση της υπουργού να την αναρτήσει»

«Η σύμβαση του υπουργείου Παιδείας με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση είναι ευνόητο ότι δεν αποτελεί κρατικό μυστικό και ήταν υποχρέωση της υπουργού να την αναρτήσει ούτως ή άλλως, από την πρώτη στιγμή» αναφέρει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από την υπουργό Παιδείας να την καταθέσει στη Βουλή. 

«Πολύ περισσότερο όμως» συνεχίζει ο Νίκος Φίλης «όταν έχει αποτελέσει σημείο πολιτικής τριβής και τη ζητούν εδώ και 8 μήνες τα πολιτικά κόμματα για να τη μελετήσουν, να την ελέγξουν και να ασκήσουν με πληρότητα τον κοινοβουλευτικό και θεσμικό τους ρόλο».

«Σήμερα στην Ολομέλεια, απαντώντας η κα Κεραμέως στη βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα τη σύμβασητην επέπληξε (!) κι από πάνω:

«Εδώ και δύο εβδομάδες έχω πει ότι η σύμβαση είναι στη διάθεση των εκπροσώπων των κομμάτων. Τόσος ντόρος για τη σύμβαση, ξέρετε πόσοι εκπρόσωποι κόμματος ήρθαν να δουν τη σύμβαση; Ουδείς. Κανένας, δεν ήρθε, ούτε ένας. […] Αν είναι να κάνετε μόνο φασαρία στα κανάλια για το θεαθήναι, ελάτε λοιπόν να δείτε τη σύμβαση».

Να σοβαρευτούμε. Δεν υπάρχει τίποτα να... πεταχτούμε, να του ρίξουμε μια ματιά. Υπάρχει μια σύμβαση που πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή ώστε να λάβουν γνώση κόμματα, φορείς των εκπαιδευτικών και των γονέων, και φυσικά ο Τύπος. Αφήνω κατά μέρος την ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που τη ζητά ανάλογο χρονικό διάστημα.

Είναι λυπηρό πόσο χαμηλά μπορεί να κατεβάσει τον κοινοβουλευτικό πήχη η υπουργός Παιδείας. Η απάντηση είναι μία: να αφήσει τα παιχνίδια και να καταθέσει τη σύμβαση στη Βουλή, όπως θεσμικά υποχρεούται, αφού της έχει ζητηθεί και σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις. Ώστε να διαπιστώσουμε και τι κρύβει τόσους μήνες, που την ''έψηνε''».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αγωνες
Εκπαιδευτικοί καταδικάζουν περιστατικό βίας εναντίον καθηγήτριας σε σχολικούς αγώνες στη Λευκάδα
Τραυματισμός καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής σε μαθητική αποστολή
Εκπαιδευτικοί καταδικάζουν περιστατικό βίας εναντίον καθηγήτριας σε σχολικούς αγώνες στη Λευκάδα
adonis
«Άφαντος» ο Γεωργιάδης από εκπομπή: «Βλέπετε μια άδεια καρέκλα, προφανώς το μετάνιωσε»
«Έχουμε δύο ώρες εκπομπή και αν αλλάξει γνώμη εμείς εδώ θα είμαστε και θα περιμένουμε» δήλωσε η παρουσιάστρια Λουκία Γκάτσου όταν την «έστησε» ο...
«Άφαντος» ο Γεωργιάδης από εκπομπή: «Βλέπετε μια άδεια καρέκλα, προφανώς το μετάνιωσε»
Απόκριες
Κρήτη: Στο νοσοκομείο παιδιά με εγκαύματα στα μάτια από αποκριάτικα σπρέι αφρού
Τα παιδιά διαγνώστηκαν με χημικά εγκαύματα στα μάτια ύστερα από επαφή με σπρέι αφρού κατά τη διάρκεια καρναβαλικών εκδηλώσεων
Κρήτη: Στο νοσοκομείο παιδιά με εγκαύματα στα μάτια από αποκριάτικα σπρέι αφρού