Τablet για τις ανάγκες των μαθητών προμηθεύεται ο Δήμος Χαλανδρίου
Την προμήθεια tablet για την κάλυψη επειγουσών αναγκών των μαθητών της πόλης ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χαλανδρίου

Την προμήθεια tablet για την κάλυψη επειγουσών αναγκών των μαθητών της πόλης ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χαλανδρίου, στις 26 Νοεμβρίου 2020. Η ενέργεια κρίθηκε απαραίτητη καθώς σε κανένα σχολείο της πόλης δεν έχει μέχρι στιγμής χορηγηθεί από την Πολιτεία ηλεκτρονικός εξοπλισμός για την τηλεκπαίδευση.

Η παρέμβαση του Δήμου Χαλανδρίου κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς καταγράφηκε ότι υπάρχουν μαθητές που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, ενώ δεν έχει προς το παρόν χορηγηθεί στα σχολεία της πόλης από το υπουργείο Παιδείας ή άλλο κρατικό φορέα κανενός είδους ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Τα 125 τάμπλετ που θα προμηθευτεί άμεσα ο Δήμος θα μοιραστούν στους μαθητές των σχολείων της πόλης, βάσει των αναγκών που προκύπτουν εξαιτίας του αποκλεισμού μαθητών από την τηλεκπαίδευση, λόγω οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους.   

«Συνεκτιμώντας το γεγονός ότι σε κανένα σχολείο της πόλης δεν έχει μέχρι στιγμής χορηγηθεί από την Πολιτεία ηλεκτρονικός εξοπλισμός για τα διαδικτυακά μαθήματα, η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου πρόκρινε την προμήθεια συγκεκριμένου αριθμού tablet, τα οποία άμεσα θα μπορέσουμε να διαθέσουμε στους μαθητές μας. Η προμήθεια αυτή υπαγορεύτηκε από τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας, εκτιμούμε όμως ότι μπορεί να συμβάλει επιπλέον στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών», σημείωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Ιωάννα Αθανάσατου.

«Παραμένουμε, ως διοίκηση, σταθερά προσηλωμένοι στην κάλυψη των αναγκών των μαθητών της πόλης, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας», κατέληξε η κ. Αθανασάτου.  

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Σοκαριστικό Βίντεο από τον αγώνα κάρτ στην Πάτρα - Στη ΜΕΘ ο 6χρονος

Έκτακτα μέτρα από αύριο Δευτέρα σε Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Προγράμματα e-learning από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)
Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Κατάρτιση στη Java και τις τεχνολογίες αιχμής
Κορυφαία προγράμματα e-learning στη γλώσσα προγραμματισμού Java και τις τεχνολογίες αιχμής Java EE, Web Programming, Hibernate και Spring από το...
Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Κατάρτιση στη Java και τις τεχνολογίες αιχμής