Ενώσεις γονέων Ηρακλείου: Συμβολική παρέμβαση αύριο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων Γονέων Ηρακλείου για την αυριανή παρέμβαση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για την υγεία και για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Οι Ενώσεις γονέων μαθητών του Νομού Ηρακλείου, από κοινού με τα σωματεία των εκπαιδευτικών, θα προχωρήσουμε σε συμβολική παρέμβαση αύριο 26/11 στις 12μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, διεκδικώντας μέτρα για την υγεία και για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ενώσεων:

Η δεύτερη εβδομάδα της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας φέρνει στην επιφάνεια ακόμα περισσότερο τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας και οι δάσκαλοί τους. 

Το Υπουργείο εξακολουθεί να μη λαμβάνει κανένα μέτρο για την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών που που είτε λόγω έλλειψης των συσκευών και internet, είτε λόγω αντικειμενικών προβλημάτων στις οικογένειες (ταυτόχρονη τηλεργασία, ταυτόχρονη παρακολούθηση των παιδιών, κλπ.) δε συμμετέχουν αυτές τις μέρες. Τα τάμπλετ που είχε υποσχεθεί … ακόμα έρχονται στα σχολεία.

Η αγωνία μας για τη σημερινή κατάσταση έχει κορυφωθεί για τις επιπτώσεις όλης αυτής της κατάσταση στα παιδιά μας, στο μέλλον και την πρόοδό τους. Η Κυβέρνηση δεν ανέλαβε την ευθύνη της, την ώρα που όλοι εμείς οι γονείς αναλάβαμε τη δική μας και κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να προστατεύσουμε την υγεία των παιδιών μας, των δασκάλων τους, των συνανθρώπων μας.

Νιώθουμε αγανάκτηση για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος μας, αφού η διεκδίκηση για αυτονόητα πράγματα όπως γιατρούς, νοσηλευτές, νέες ΜΕΘ,αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, για σχολεία με ασφάλεια με λιγότερους μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, θεωρήθηκε μεγάλο κόστος και πολυτέλεια, ενώ την ίδια στιγμή βρήκαν χρήματα να ενισχύσουν τις ιδιωτικές κλινικές που αποζημιώθηκαν διπλά και τριπλά.

Μέσα στις συνθήκες αυτές που η κυβέρνηση μας κουνάει συνεχώς το δάχτυλο μετακυλώντας σε μας τις δικές της ευθύνες και μας αναγκάζει να διασφαλίσουμε ατομικά την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας, νομοθετούνται σκληρά μέτρα στη βουλή για το εργασιακό μας μέλλον, με 10ωρο και 200 ευρώ μισθό, με εμπόδια στις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες, με μείωση των κρατικών δαπανών για την υγεία και την παιδεία. 

Δε δεχόμαστε να χαθεί άλλη μια σχολική χρονιά! Δεν δεχόμαστε τα παιδιά μας να πάρουν τίποτα λιγότερο από αυτό που τους αξίζει. Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι γονείς μαζί με τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους θα  υπερασπιστούμε τα δικαιώματά  μας.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων:

  • Να δοθούν σε όλα τα παιδιά τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γρήγορο internet με ευθύνη του κράτους
  • Να γίνουν δωρεάν μαζικά τεστ σε όλη τη σχολική κοινότητα ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια.
  • Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις και να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες.
  • Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ στα σχολεία καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
  • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας, ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.
  • Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων.
  • Να γίνει αναπροσαρμογή της ύλης και να στηριχθούν όλα τα παιδιά με ενισχυτική διδασκαλία και φροντιστηριακά μαθήματα αμέσως μόλις ανοίξουν τα σχολεία. 

Ενώνουμε την φωνή μας με τους υγειονομικούς και όλους τους εργαζόμενους για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας στην μόρφωση και τη ζωή.

Ηράκλειο, 25/11/2020

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν Γυμνάσια - Λύκεια: Πιθανώς στις 25 Ιανουαρίου

ΑΣΕΠ: Πώς παίρνεις ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ B2/C2 Με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ από το σπίτι σου ΜΟΝΟ σε READING - LISTENING!

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Σχολεία - Δημόπουλος: Οι μαθητές δεν διασπείρουν τον Covid-19
Σχολεία - Δημόπουλος: Οι μαθητές δεν διασπείρουν τον Covid-19
Θάνος Δημόπουλος: Οι μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν συμβάλλουν στη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα και οι εκπαιδευτικοί δεν διατρέχουν...
Σχολεία - Δημόπουλος: Οι μαθητές δεν διασπείρουν τον Covid-19
Σε διαβούλευση νέο νομοσχέδιο για κολέγια, ΙΕΚ, φροντιστήρια
Σε διαβούλευση νέο νομοσχέδιο για κολέγια, ΙΕΚ, φροντιστήρια
Σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση - Τι προβλέπει για κολέγια, ιδιωτικά ΙΕΚ, κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια και...
Σε διαβούλευση νέο νομοσχέδιο για κολέγια, ΙΕΚ, φροντιστήρια