μαθητικές καταλήψεις
Η ΔΔΕ Δ' Αθήνας περιέκοψε το μισθό των αναπληρωτών, ενώ, όπως καταγγέλλει η Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας, «παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται, αν υπάρξει διορθωτικό έγγραφο από την διεύθυνση του σχολείου και παρά την παρέμβαση της ΟΛΜΕ για το ζήτημα», η διευθύντρια του σχολείου αρνείται να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια

Σε μία σοβαρή καταγγελία προβαίνει η Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας, η οποία αποκαλύπτει ότι η ΔΔΕ Δ' Αθήνας προχώρησε σε περικοπή μισθού αναπληρωτών που δεν συναίνεσαν σε τιμωρητική τηλεκπαίδευση την περίοδο των μαθητικών καταλήψεων. Η κίνηση αυτή ήρθε μετά από αντίστοιχες ενέργειες διευθύντριας λυκείου στον Ταύρο, όπου υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται, αν υπάρξει διορθωτικό έγγραφο από την διεύθυνση του σχολείου και παρά την παρέμβαση της ΟΛΜΕ για το ζήτημα», η διευθύντρια αρνείται να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας:

ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

Η ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας μετά από ενέργειες της διευθύντριας του 1ου ΓΕΛ Ταύρου προχώρησε σε περικοπή μισθού σε συναδέλφους αναπληρωτές που δεν συναίνεσαν σε τιμωρητική τηλεκπαίδευση την περίοδο των μαθητικών καταλήψεων. Παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται, αν υπάρξει διορθωτικό έγγραφο από την διεύθυνση του σχολείου και παρά την παρέμβαση της ΟΛΜΕ για το ζήτημα, η τελευταία αρνείται να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.

Επισημαίνουμε ότι οι συνάδελφοι παρουσιάστηκαν έξω από το σχολείο τους τις μέρες της κατάληψης, δεν απουσίασαν δηλαδή από το χώρο που εργάζονται, το σχολείο. Δεν νοείται, σε κλειστό σχολείο, να καταλογίζεται στάση εργασίας σε συνάδελφο που έχει προσέλθει στο χώρο εργασίας του!

Θεωρούμε ότι οι συγκεκριμένες περικοπές αποτελούν πράξη αντισυναδελφική, δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας και βοηθάνε στο να επιβληθεί καθεστώς περικοπών στην περίπτωση απεργίας -αποχής, (πράγμα για το οποίο οι δικηγόροι της ΑΔΕΔΥ έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά και έχουν συντάξει και εξώδικο). Τα παραπάνω φυσικά θα έχουν ως συνέπεια την ευκολότερη επιβολή της πολιτικής της κυβέρνησης στην εκπαίδευση.

• Καλούμε τη διεύθυνση του 1ου ΓΕΛ Ταύρου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να διορθωθεί η αδικία σε βάρος των συναδέλφων.

• Καλούμε τη Δ΄ ΔΔΕ Αθήνας να μην προχωρήσει στις περικοπές του μισθού ή αν το έχει κάνει ήδη να προβεί στις ανάλογες διορθωτικές ενέργειες.

Οι διευθυντές των σχολείων καλό είναι να μην ξεχνάνε ότι είναι και αυτοί συνάδελφοι και οφείλουν να λειτουργούν ως τέτοιοι, σεβόμενοι τις συλλογικές αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δήμος Αθηναίων
Δήμος Αθηναίων: Eργασιακή συμβουλευτική για άτομα στο φάσμα του αυτισμού
Νέα εξειδικευμένη υπηρεσία εργασιακής συμβουλευτικής για άτομα στο φάσμα του αυτισμού ανέπτυξε ο Δήμος Αθηναίων - Τι προβλέπει
Δήμος Αθηναίων: Eργασιακή συμβουλευτική για άτομα στο φάσμα του αυτισμού
pasok
Τσίπρας και Καρυστιανού απειλούν τη δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ και το σπρώχνουν στην αγκαλιά του Μητσοτάκη
Η διαφαινόμενη παρουσία δύο νέων πολιτικών δυνάμεων δημιουργεί σημαντικές προκλήσεις για το ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας και Καρυστιανού απειλούν τη δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ και το σπρώχνουν στην αγκαλιά του Μητσοτάκη