Thumbnail
Οι εκπαιδευτικοί της Γ ΕΛΜΕ σχετικά με τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

 Να γίνει επανατοποθέτηση των αναπληρωτών με βάσει τη σειρά κατάταξης, τη φάση πρόσληψης τους και τη δήλωση τους επί  του συνόλου των κενών της Διεύθυνσης, απαιτούν οι εκπαιδευτικοί της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Η ΔΔΕ Ανατολικής Θες\νίκης με έγγραφο της που κοινοποίησε στα σχολεία υπεραμύνεται της απόφασης της (9/11) σχετικά με τις τοποθετήσεις αναπληρωτών συναδέλφων ( ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04) και εσκεμμένα αποσιωπεί το ουσιώδες, πως οι τοποθετήσεις αυτές έγιναν με το μοναδικό κριτήριο να συμπίπτει το κενό με το υποχρεωτικό ωράριο των συναδέλφων!!

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Κριτήριο  πρωτοφανές και αυθαίρετο ,καθώς πουθενά στις κείμενες διατάξεις ούτε και στην Υ.Α.104627/ΓΔ5/7-8-2020 δεν υπάρχει αναφορά για υποχρεωτική ταύτιση του υποχρεωτικού ωραρίου με τα κενά τοποθέτησης.

Φαντασθείτε συνάδελφοι αν αύριο η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης αποφάσιζε ότι οι τοποθετήσεις μας στα κενά θα έπρεπε να συμπίπτουν με το υποχρεωτικό μας ωράριο.

Δηλαδή ,οι συνάδελφοι που έχουν π.χ. 21 ώρες υποχρεωτικό ωράριο θα μπορούσαν να διεκδικήσουν  κενό που θα ήταν ίσο με το υποχρεωτικό ωράριο τους και κανένα από τα υπόλοιπα κενά που θα ήταν μικρότερα ή και μεγαλύτερα!!!!!

Αυτό ακριβώς έπραξε παρανόμως η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης ,αξιοποιώντας  την αποκλειστική αρμοδιότητα που της παρέχει το σχετικό νομικό πλαίσιο .Στις   τοποθετήσεις συναδέλφων αναπληρωτών ειδικοτήτων ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04 Γενικής Παιδείας ( 9/11) παραβιάστηκε :α) η σειρά κατάταξης τους στους πίνακες, β)η φάση της πρόσληψης τους  και γ) αγνοήθηκε ουσιαστικά η δήλωση προτίμησης τους.  Επισημαίνουμε ακόμη ότι και στην πρόσκληση για την τοποθέτηση των συναδέλφων μας αναπληρωτών δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για τον πρωτοφανή και παράνομο τρόπο τοποθέτησης. Με την μεθόδευση αυτή παραβιάστηκαν οι διαδικασίες που ισχύουν στις τοποθετήσεις,, καταστρατηγήθηκαν τα  δικαιώματα των συναδέλφων  αναπληρωτών , δημιουργώντας  μια σειρά ανισότητες σε βάρος τους.

Αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα  της αυθαιρεσίας:

- Κενό 32 φιλολογικών ωρών του 12ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης έσπασε αυθαίρετα σε ένα κενό 23 ωρών και σε ένα κενό 9 ωρών. Στο κενό των 9 ωρών του 12ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, αφού ομαδοποιήθηκε με τα κενά 9 ωρών του 30ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και 2 ωρών του 3ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε συνάδελφος με υποχρεωτικό ωράριο 20 ωρών και σειρά κατάταξης 122 στο πίνακα αναπληρωτών, που προσλήφθηκε στην Α΄Φάση

Το κενό των 23 ωρών του 12ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης το δήλωσε συναδέλφισσα με σειρά κατάταξης 995 στο πίνακα αναπληρωτών, αλλά επειδή δεν συνέπιπτε με το  υποχρεωτικό της ωράριο 21 ωρών δεν της δόθηκε και τοποθετήθηκε στο ΓΕΛ Επανομής ( εκτός της Θεσσαλονίκης ) υποχρεωτικά.

Στο κενό των 23 ωρών 12ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε τελικά συναδέλφισσα με σειρά κατάταξης 1106 στο πίνακα αναπληρωτών που προσλήφθηκε στην Γ΄Φάση.

Ως αποτέλεσμα αυτής της παράνομης μεθόδευσης ο πρώτος συνάδελφος στην σειρά κατάταξης τοποθετήθηκε σε τρία σχολεία, η δεύτερη τοποθετήθηκε σε σχολείο της Επανομής και η τρίτη τοποθετήθηκε εξ ολοκλήρου στο 12ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

-Σε άλλη περίπτωση συνάδελφος αναπληρωτής ΠΕ03  με σειρά κατάταξης 189 στο πίνακα αναπληρωτών ,που προσλήφθηκε στην Α΄Φάση, δήλωσε το 1Ο  ΓΕΛ Πυλαίας και δεν τοποθετήθηκε στο σχολείο, γιατί δεν συνέπιπτε το μεγαλύτερο κενό του σχολείου με το υποχρεωτικό του ωράριο και στην θέση τοποθετήθηκε συναδέλφισσα με σειρά κατάταξης 1074 στο πίνακα αναπληρωτών, που προσλήφθηκε στην Β΄Φάση.

Όσο για τη εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, αυτή  δυναμιτίζεται από  την αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική των μηδενικών διορισμών, , των  κάθε φορά και λιγότερων  προσλήψεων αναπληρωτών και  την πρακτική των προσλήψεων κατά δόσεις Η επίκληση της  , για να δικαιολογηθούν  μεθοδεύσεις καταστρατήγησης των δικαιωμάτων  των συναδέλφων μας αναπληρωτών, διαψεύδεται από την πραγματικότητα. Ως και σήμερα και μετά τις τοποθετήσεις όλων των συναδέλφων μας αναπληρωτών ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04 υπάρχουν μικρά και μεγάλα κενά 150 ωρών ΠΕ02, 186 ωρών ΠΕ03 και 265 ωρών στους ΠΕ04 στην ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Η ΕΛΜΕ έλαβε πολλές καταγγελίες συναδέλφων αναπληρωτών για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στα πλαίσια αυτά ,την Τρίτη 11/11 , και μετά από απόφαση της Δ΄ΕΛΜΕ-Θ ,που κοινοποίησε στην Διοίκηση, πραγματοποιήθηκε ,σε συνεννόηση με τις Προέδρους Α΄ και Γ΄ ΕΛΜΕΘ, παράσταση στην ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης δεν  δέχτηκε την αντιπροσωπεία σε συνάντηση λέγοντας ότι δεν μπορεί να μας δεχτεί λόγω πανδημίας και  πως απάντησε για το ζήτημα στην Πρόεδρο της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης !!!! και μεταβαίνοντας από τον 5ο όροφο του κτιρίου στον 4ο  δήλωσε πως  όλα έγιναν σύννομα. !

Την Τετάρτη 12/12 έγινε παράσταση διαμαρτυρίας των Α΄, Γ΄, Δ΄ΕΛΜΕ- Θ  στον ΠΔΕ της Κεντρικής για τις παρατυπίες στις  τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών και ο Περιφερειακός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει παρέμβαση του εφόσον αποδειχτεί ότι υπάρχουν παράνομες ενέργειες. Αναμένουμε ακόμη.

Αν’ αυτού, λάβαμε ηλεκτρονικό μήνυμα ως Γ΄ΕΛΜΕ από τη ΔΔΕ που ζητούσε το πρωτοφανές, να της σταλούν τα πρακτικά της απόφασης της ΕΛΜΕ για το  θέμα! Η πράξη αυτή αποτελεί  προκλητική προσπάθεια παρέμβασης της διοίκησης στη λειτουργία και τις αποφάσεις του σωματείου, για την οποία δεν έχει  καμία θεσμική αρμοδιότητα.

Οι αποφάσεις μας καθορίζονται με βάση το καταστατικό και τις αρχές λειτουργίας μας και είναι στην κρίση και τον έλεγχο των μελών μας .Απειλητικού  τύπου παρεμβάσεις εκ μέρους της διοίκησης δεν πρόκειται ούτε να επηρεάσουν ούτε να εμποδίσουν την ελεύθερη δράση του σωματείου μας, που πάντα κινείται με γνώμονα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων εκπαιδευτικών και μαθητών και την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου. Τέτοιου είδους ενέργειες  είναι που δυναμιτίζουν  τη θεσμική συνεργασία που θα έπρεπε να υπάρχει μεταξύ διοίκησης και σωματείου και όχι η διεκδίκηση της διασφάλισης των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας. 

Δε δεχόμαστε την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας.

Απαιτούμε να γίνει επανατοποθέτηση των συναδέλφων μας με βάσει τη σειρά κατάταξης, τη φάση πρόσληψης τους και τη δήλωση τους επί  του συνόλου των κενών της Διεύθυνσης.

Απαιτούμε δημοσιοποίηση όλων των κενών και τήρηση κριτηρίων διαφάνειας και αντικειμενικότητας σε όλες τις τοποθετήσεις. Παντού μόρια και όλα δημόσια.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο κορυφαίο Μεταπτυχιακό για Εκπαιδευτικούς από ΕΚΠΑ, ΠΑΔΑ και ΑΣΠΑΤΕ "Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη"

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΔΑ
Ως 30-6 οι αιτήσεις στο ΠΜΣ "Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική πράξη"

Κλείνουν στις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για το μοριοδοτούμενο μεταπτυχιακό για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Ψηφιακός...

Ως 30-6 οι αιτήσεις στο ΠΜΣ "Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική πράξη"
writing-letter_epistoli_gramma.jpg
Εκκλησιαστικά Σχολεία: Ξεκινούν οι αιτήσεις για επίδειξη απαντητικών φύλλων των εξετάσεων εισαγωγής
Επίδειξη απαντητικών φύλλων της δοκιμασίας εισαγωγής στα Εκκλησιαστικά Σχολεία (Μάιος 2024) για το σχολικό έτος 2024
Εκκλησιαστικά Σχολεία: Ξεκινούν οι αιτήσεις για επίδειξη απαντητικών φύλλων των εξετάσεων εισαγωγής