Thumbnail
«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την αστυνομία για την χουντικής έμπνευσης δράση τους - Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και του συναδέλφου Ηλία Σμήλιου», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση

Τη σύλληψη του δασκάλου Ηλία Σμήλιου, κατά την 47η επέτειο του Πολυτεχνείουκαταγγέλλει με ψήφισμά της η ΔΟΕ, κάνοντας λόγο για «χουντικής έμπνευσης δράση» από κυβέρνηση και αστυνομία, κατά το χθεσινό όργιο καταστολής σε όλη τη χώρα.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία απαιτεί την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και του Ηλία Σμήλιου, καθώς και την απαλλαγή από κάθε δίωξη και την ακύρωση του προστίμου.

Αναλυτικά το ψήφισμα της ΔΟΕ:

Αυταρχικό, αστυνομοκρατούμενο κράτος, κράτος τρόμου και καταστολής: έτσι θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη του λαού, η μέρα μνήμης, τιμής και αγώνα των 47 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Χιλιάδες  λαού, εργαζομένων, νεολαίας και δημοκρατικών πολιτών, σε όλη τη Ελλάδα, τίμησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου και διακήρυξαν ότι αποτελούν παρακαταθήκη για τα αιτήματα και τους αγώνες του σήμερα.

Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, όπου  τηρήθηκαν με συνέπεια όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας συνελήφθη και ο δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος, Γραμματέα του Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών  Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Καταγγέλουμε την κυβέρνηση και την αστυνομία για την χουντικής έμπνευσης δράση τους.

Ο συλλογικός αγώνας για δικαιοσύνη, υγεία, παιδεία, τροφή και στέγη είναι μονόδρομος απέναντι σε ένα κράτος που εργαλειοποιεί τον κορωνοϊό για να περάσει τα πιο αντιδραστικά μέτρα στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Όλοι μαζί, θα νικήσουμε.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και του συναδέλφου Ηλία Σμήλιου, την απαλλαγή από κάθε δίωξη και την ακύρωση του προστίμου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Από τη Δ.Ο.Ε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εξετάσεις
Αντίστροφη μέτρηση για Πρότυπα, Ωνάσεια και Πειραματικά – Στην «πρέσα» χιλιάδες μαθητές
Πρότυπα, Πειραματικά, Ωνάσεια Σχολεία: Την Παρασκευή η κλήρωση - Πότε τα τεστ
Αντίστροφη μέτρηση για Πρότυπα, Ωνάσεια και Πειραματικά – Στην «πρέσα» χιλιάδες μαθητές
τραμπ
Στον «αέρα» οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν: Στο Ισλαμαμπάντ ο Τζέι Ντι Βανς, σκληρή στάση από την Ιράν
Από την πλευρά της, η ιρανική ηγεσία στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα: «Δεν δεχόμαστε διαπραγματεύσεις υπό τη σκιά απειλών».
Στον «αέρα» οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν: Στο Ισλαμαμπάντ ο Τζέι Ντι Βανς, σκληρή στάση από την Ιράν