Εκπαιδευτικοί Πάτρας: Επέτειος του Πολυτεχνείου
Ανακοίνωση για την Επέτειο του Πολυτεχνείου- Ολιγομελής αντιπροσωπία του ΔΣ θα συμμετέχει στις συμβολικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα .

ΟΙ Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

47  ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΓΙΑ ΨΩΜΙ , ΠΑΙΔΕΙΑ , ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ .

Φέτος συμπληρώνονται  47 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας που συγκλόνισαν την Αθήνα με την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα τον Νοέμβρη του 1973.

Το  Πολυτεχνείο συνεχίζει και ζει στους σημερινούς αγώνες μας και το μήνυμά του, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε,  θα είναι πιο ηχηρό φέτος. Γιατί σμίγει με τα συνθήματά μας ενάντια στους πολέμους που σκοτώνουν και ξεριζώνουν τους λαούς,  απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που απειλούν την ειρήνη, τη φιλία και την ασφάλεια των λαών στην περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής.

  Σμίγει σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες έξαρσης της πανδημίας με τα σύγχρονα  συνθήματα και τις διεκδικήσεις  για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού.

Από τον περασμένο Μάρτιο η κυβέρνηση  της ΝΔ έχει αφήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς «απροστάτευτους». Δεν πήρε ούτε ένα μέτρο ώστε να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία  με τα αναγκαία μέτρα προστασίας! Δεν εξασφάλισε διορισμούς εκπαιδευτικών και εύρεση αιθουσών, ώστε να λειτουργήσουν ολιγομελή τμήματα.   Δεν πρόβλεψε τη διενέργεια μαζικών  δωρεάν τεστ κορονοϊού .  Δεν έκανε προσλήψεις  για να υπάρχει το μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, καθώς και το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και των πρωτοκόλλων. Αντίθετα όλο αυτό το διάστημα πορεύεται με αποκλειστική επίκληση της ατομικής ευθύνης. 

Η επιλογή της κυβέρνησης  για το κλείσιμο των σχολείων αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της. Επιπλέον η απόφαση να πραγματοποιούνται τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση, χωρίς να έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αποκλείοντας ένα μεγάλο ποσοστό από την ισότιμη εκπαίδευση, αποδεικνύει ότι δε δίνει δεκάρα για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο  και συνεχίζουμε για να γίνει ο αγώνας που δίνουμε πιο αποτελεσματικός με βάση τις δικές μας ανάγκες.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, που επέλεξε μέσα σε συνθήκες πανδημίας και απαγορεύσεων, να εντείνει την καταστολή και τα μέτρα αυταρχισμού δε θα μας κάνει να σιωπήσουμε.  Θα τιμήσουμε την επέτειο του Νοέμβρη και τους νεκρούς φωνάζοντας δυνατά τα συνθήματά μας ακόμα και κάτω από τις μάσκες.

Η οργάνωση στα σωματεία και οι διεκδικήσεις μας για την προστασία της υγείας μας, για μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα είναι η πιο ξεκάθαρη απάντησή μας στις προσπάθειες της κυβέρνησης της ΝΔ  να συκοφαντήσουν τους αγώνες μας,  είναι η καλύτερη απάντηση μπροστά στην ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας. 

Τα συνθήματα  του Πολυτεχνείου “Έξω οι ΗΠΑ”, “Έξω το ΝΑΤΟ”, “Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία” παραμένουν ανεξίτηλα.

Οι εκπαιδευτικοί  μαζί με τους μαθητές, τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους θα φωνάζουμε δυνατά τα αντιιμπεριαλιστικά μας συνθήματα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα για τη μόρφωση, την υγεία, τη ζωή και τη δουλειά που μας αξίζουν.

Ολιγομελής αντιπροσωπία του ΔΣ θα συμμετέχει στις συμβολικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα .

 

Από το Δ.Σ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ξυλοδαρμος
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει
Συναγερμός στις Αρχές μετά την καταγγελία της 46χρονης γυναίκας για ενδοοικογενειακή βία
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει
σχολικό
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου
Γονείς καταγγέλλουν αντιπαιδαγωγική στάση οδηγού και συνοδού – Ανεπαρκής η αντίδραση της διεύθυνσης
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου
cinema
Ξεκινά η μαγεία του θερινού σινεμά στον κήπο του Ζαππείου – Η ΑΙΓΛΗ ανοίγει και πάλι τις πόρτες της
Η ΑΙΓΛΗ επιστρέφει την Πρωτομαγιά στον κήπο του Ζαππείου, προσφέροντας κινηματογραφικές βραδιές με άρωμα καλοκαιριού, ρετρό ατμόσφαιρα και τεχνολογία...
Ξεκινά η μαγεία του θερινού σινεμά στον κήπο του Ζαππείου – Η ΑΙΓΛΗ ανοίγει και πάλι τις πόρτες της