Εκπαιδευτικοί: Να αποκατασταθεί ο αποκλεισμός των αναπληρωτών λόγω παράβολου
Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων ζητάει να αποκατασταθεί ο άδικος αποκλεισμός  των 10.000 αναπληρωτών από τους πίνακες διορισμού λόγω παράβολου 3€

Η Ένωση  Εκπαιδευτικών  Εικαστικών  Μαθημάτων ζητάει να αποκατασταθεί ο άδικος αποκλεισμός  των 10.000 αναπληρωτών από τους πίνακες διορισμού λόγω παράβολου 3€ και ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς για τις δράσεις των εκπαιδευτικών σχετικά με το ζήτημα.

Στα πλαίσια της προσπάθειας για αποκατάσταση του άδικου αποκλεισμού μεγάλου αριθμού Αναπληρωτών ΠΕ08 από τους πίνακες διορισμού λόγω παράβολου, η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων απευθύνθηκε στα κοινοβουλευτικά κόμματα είτε δια ζώσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΜΕΡΑ 25) είτε μέσω τηλεδιάσκεψης (ΚΙΝΑΛ) και έλαβε την στήριξη για την κατάθεση ενός σχεδίου-τροπολογία (νομοθετική ρύθμιση) που θα παρακάμπτει τον άδικο γραφειοκρατικό αποκλεισμό των συναδέλφων και θα τους δίνει μια ευκαιρία στην εργασία και την κοινωνική προσφορά του εκπαιδευτικού τους έργου.

Χαιρετίζουμε αυτή την ευρεία αποδοχή της πρότασης από την συντριπτική πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων και ελπίζουμε να επιφέρει την θετική ανταπόκριση και σε κυβερνητικό επίπεδο. Η Ένωση συνεχίζει να αναδεικνύει την αδικία εις βάρος των μελών της, με κάθε τρόπο, προσδοκώντας στην υλοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους.

Οι δράσεις του κλάδου

Στα πλαίσια της προσπάθειας για την αποκατάσταση του άδικου αποκλεισμού μεγάλου αριθμού Αναπληρωτών ΠΕ08 από τους πίνακες διορισμού λόγω παράβολου, σας ενημερώνουμε για τις ποικίλες και διαδοχικές δράσεις του κλάδου και της Ένωσης.

Μόλις έγινε γνωστός ο άδικος αποκλεισμός χιλιάδων αναπληρωτών  από τους πίνακες διορισμού έγιναν πολλές κινητοποιήσεις και παραστάσεις στο ΥΠΑΙΘ και στον ΑΣΕΠ από το σύνολο των θιγόμενων αναπληρωτών όλων των κλάδων.

Ήδη από τις 03 Ιουλίου 2020 κατέθεταν επίκαιρες ερωτήσεις στο κοινοβούλιο από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ25 για τον κίνδυνο αποκλεισμού χιλιάδων αναπληρωτών από τις διαδικασίες διορισμού.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 επιδόθηκε Εξώδική Καταγγελία, μέσω  Πληρεξούσιου Δικηγόρου, στην  Υπουργό Παιδείας, στον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ και στον Υπουργό Εσωτερικών με πρωτοβουλία μεγάλης ομάδας αποκλεισμένων συναδέλφων μας ΠΕ08.

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, ενώ έδινε μέσα στο καλοκαίρι και συνεχίζει να δίνει τη μάχη για τον βάρβαρο αποκλεισμό του κλάδου από το ΓΕΛ, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το δίκαιο αίτημα των αναπληρωτών, συγκεντρώνοντας τα στοιχεία με τον αριθμό των θιγόμενων εκπαιδευτικών του κλάδου μας (πάνω από 240).

Στις 26 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά τη λήξη του ετήσιου Συνεδρίου, κλίθηκαν οι εικαστικοί εκπαιδευτικοί αναπληρωτές σε τηλεδιάσκεψη. Μετά από συζήτηση και με την αρωγή του δικηγόρου της Ένωσης συντάχθηκε ένα σχέδιο-τροπολογία (νομοθετική ρύθμιση) που  παρακάμπτει τον άδικο γραφειοκρατικό αποκλεισμό των συναδέλφων, τους δίνει μια ευκαιρία στην εργασία και την κοινωνική προσφορά του εκπαιδευτικού τους έργου. Δρομολογήθηκε εκστρατεία ενημέρωσης-στήριξης προς τα πολιτικά κόμματα του κοινοβουλίου.

Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης σε συνεργασία με την εικαστικό εκπρόσωπο των θιγόμενων αναπληρωτών Παπαδουλή Αφροδίτη, πραγματοποίησαν διαδοχικές συναντήσεις με κοινοβουλευτικά κόμματα είτε δια ζώσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΜΕΡΑ 25) είτε μέσω τηλεδιάσκεψης (ΚΙΝΑΛ) και απέσπασαν την πλήρη αποδοχή και στήριξη της πρότασης για αποκατάσταση της αδικίας, για όλους τους αναπληρωτές. Αναδείξαμε δε ότι η ισχύς του παρόντος αποκλεισμού δημιουργεί αθέμιτες ανακατατάξεις στους πίνακες και τεχνητές  αντιπαραθέσεις μεταξύ των αναπληρωτών, πλήττοντας το περί δικαίου αίσθημα. Εκκρεμεί ωστόσο η κρίσιμη διαδικασία ενημέρωσης σε κυβερνητικό επίπεδο.

Η Ένωση συνεχίζει να αναδεικνύει την αδικία εις βάρος των μελών της, με κάθε τρόπο, προσδοκώντας στη θετική έκβαση και επίλυση του δίκαιου αιτήματός τους. 

Επισυνάπτονται:

α) Αιτιολογική έκθεση και προτεινόμενη διάταξη-τροπολογία 23/10/20 

β) Υπόμνημα Ένωσης προς του εκπροσώπους των κομμάτων της Βουλής 23/10/20

γ) Αναλυτική ενημέρωση συναντήσεων Ένωσης με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους κομμάτων 6/11/20

 

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε περιορισμός των γιορτών των Χριστουγέννων

Τηλεκπαίδευση: Οδηγός εκπαιδευτικού για το Webex Meetings

Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτηση του σεμιναρίου "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση"

Το κορυφαίο σεμινάριο στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στον αέρα η τράπεζα θεμάτων για τις Πανελλήνιες 2021


 

σχετικά άρθρα

Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών
Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών
Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο για περιορισμό των γιορτών των Χριστουγέννων από την Υπουργό Παιδείας
Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών