Ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόσφατη παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου για το μείζον ζήτημα του αποκλεισμού 1.837 εκπαιδευτικών από τις πίνακες του ΑΣΕΠ -λόγω του παραβόλου των 3 ευρώ- αποτελεί μια «πυροσβεστική» λύση, η οποία παραμερίζει και θέτει σε επιτροπεία το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας για δεύτερη συνεχή φορά.

Μετά το αλαλούμ με τις μάσκες στα σχολεία, ο υπουργός Εσωτερικών αναζητά εμβαλωματικές λύσεις για να καλύψει την αμεριμνησία και την αδράνεια της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως που, εδώ και μήνες, κωφεύει για τον άδικο αποκλεισμό εκπαιδευτικών από τους μόνιμους διορισμούς και τις προσλήψεις αναπληρωτών, μετατρέποντας τις τεχνικές δυσλειτουργίες του συστήματος σε «ατομική ευθύνη» και τιμωρία των υποψηφίων.

Ωστόσο, και οι λύσεις που εξετάζονται από το υπουργείο Εσωτερικών αποκλείουν τους εν λόγω εκπαιδευτικούς από τους μόνιμους διορισμούς και επιχειρούν να «χρυσώσουν το χάπι» με υποσχέσεις για ένταξή τους στους πίνακες των αναπληρωτών το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022, αίροντας τον τριετή αποκλεισμό που προβλέπει το υπουργείο Παιδείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από το Νοέμβριο του 2019, ζήτησε την επίλυση του προβλήματος και την άρση της αδικίας, καταθέτοντας κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και σχετική τροπολογία σε δύο διαφορετικά νομοσχέδια (σχετικό link). Ωστόσο, η προτεινόμενη ρύθμιση δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση.

Για μια ακόμα φορά, καλούμε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Δεν είναι δυνατόν να αποκλείονται χιλιάδες εργαζόμενοι λόγω τεχνικών δυσλειτουργιών, πόσω μάλλον να οδηγούνται στην ανεργία για διάστημα 3 χρόνων για ένα παράβολο αξίας 3 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα