Καταγγελία εκπαιδευτικών: Το ΠΥΣΔΕ τροποποιεί τις διαθέσεις στο 6ο εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης
Η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι το ΠΥΣΔΕ αγνοεί την πρόταση των συλλογών διδασκόντων και τροποποιεί τις διαθέσεις στο εκ του Ευκλείδη των συνάδελφων του 6ου εσπερινού ΕΠΑΛ

Η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το ΠΥΣΔΕ ότι προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια και τροποποίησε τις διαθέσεις των συναδελφισσων από το 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ στο  Εργαστηριακό Κέντρο του Ευκλείδη ενώ είχε γίνει η κατανομή μαθημάτων και είχαν δοθεί οι διαθέσεις.

Δεν είναι το ΠΥΣΔΕ  υποχρεωμένο αφού και τα δύο σχολεία του έστειλαν τις ίδιες αναθέσεις να δεχτεί  αυτό που του έστειλαν οι σύλλογοι;

Η ανακοίνωση της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Όπως μας καταγγέλθηκε από συναδέλφισσες  του ΕΚ Ευκλείδη ενώ έγινε η κατανομή μαθημάτων και δόθηκαν οι διαθέσεις από το 6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ και το  ΕΚ του Ευκλείδη  στο ΠΥΣΔΕ  και τις δέχτηκε αρχικά με την απόφαση 35/31-9-20, στις 29-10  προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια και με την υπ΄αριθμ. απόφαση 48 /29-10-20 τροποποίησε τις διαθέσεις των συναδελφισσων από το 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ στο  Εργαστηριακό Κέντρο του Ευκλείδη. Μ αυτόν τον τρόπο αλλάζουν και οι κατανομές των μαθημάτων.

Κύριο όργανο για την κατανομή των μαθημάτων είναι ο σύλλογος διδασκόντων  και οι διαθέσεις στο ΕΚ δίνονται με βάση αυτή την κατανομή . Επίσης οι δύο σύλλογοι όπως μας διαβεβαίωσαν τα δύο σχολεία έστειλαν τις ίδιες διαθέσεις στο ΠΥΣΔΕ . Οι συναδέλφισσες  στην κατανομή πήραν μαθήματα Α΄ Ανάθεσης  και ως παλαιότερες επέλεξαν να διδάξουν  αντικείμενα που είναι καίριας σημασίας για το πτυχίο του τομέα τους  και που σ αυτά τα μαθήματα είχαν εμπειρία. Το ΠΥΣΔΕ αλλάζοντας τις διαθέσεις  άλλαξε αυτή την κατανομή με αποτέλεσμα οι δύο συναδέλφισσες να αναγκαστούν να διδάξουν μαθήματα Α ανάθεσης σε άλλο τομέα και τα μαθήματα της ειδικότητάς τους  να τα αναλάβουν καθηγητές που τα έχουν Β  ανάθεση.

Επίσης  η μία από τις συναδέλφισσες  επί 5 χρόνια αναλάμβανε τη θέση της Υπεύθυνης Εργαστηρίου έχοντας όλες τις ώρες της στο ΕΚ. Σήμερα η διεκδίκηση της θέσης αυτής τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Οι συναδέλφισσες  έκαναν ένσταση προς το ΠΥΣΔΕ  χωρίς ακόμη να εξεταστεί.

Διερωτόμαστε δεν είναι το ΠΥΣΔΕ  υποχρεωμένο αφού και τα δύο σχολεία του έστειλαν τις ίδιες αναθέσεις να δεχτεί  αυτό που του έστειλαν οι σύλλογοι;

Απαιτούμε :

Να σεβαστεί το ΠΥΣΔΕ τις αποφάσεις  των δύο συλλόγων .

Να παραμείνουν οι διαθέσεις όπως έχουν σταλεί από τα δύο σχολεία και περιέχονται στην απόφαση υπ΄αρθμ. 35/31-9-20 του.

Να δικαιωθούν οι συνασέλφισσες που έκαναν ένσταση.

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3