Εκλογές αιρετών: «Ηχηρή απάντηση ενάντια στον αυταρχισμό και τον εκφυλισμό των δημοκρατικών διαδικασιών»
Για «ηχηρή απάντηση» του εκπαιδευτικού κινήματος «ενάντια στον αυταρχισμό και τον εκφυλισμό των δημοκρατικών διαδικασιών» κάνουν λόγο οι Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Ξάνθης αναφορικά με το 92,5% αποχής που καταγράφηκε στις εκλογές των αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

«Ηχηρή απάντηση ενάντια στον αυταρχισμό και τον εκφυλισμό των δημοκρατικών διαδικασιών» έδωσε το εκπαιδευτικό κίνημα, σύμφωνα με τις Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Ξάνθης αναφορικά με το 92,5% αποχής που καταγράφηκε στις εκλογές των αιρετών αντιπροσώπων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

«Απαιτούμε παράταση των θητειών των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, μέχρι να διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις του "συνέρχεσθαι" και του απρόσκοπτα και δημοκρατικά "συνδιαλέγεσθαι"», σημειώνεται σχετικά.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Το Σάββατο 7 Νοέμβρη 2020, με τη μαζική ΑΠΟΧΗ 92,5% από τις εκλογές των αιρετών αντιπροσώπων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, το εκπαιδευτικό κίνημα έδωσε μία ηχηρή απάντηση ενάντια στον αυταρχισμό και τον εκφυλισμό των δημοκρατικών διαδικασιών που προσπάθησε σκληρά να επιβάλει η κυβέρνηση. Οι εκπαιδευτικοί, ενωμένοι και συσπειρωμένοι, γύρισαν την πλάτη στην πραξικοπηματική επιβολή των εκλογών παρωδία.

Παρά 

- το «εντέλλεσθε» και τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, 
- το διάτρητο της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής εκλογικής διαδικασίας με αποσυρμένα ψηφοδέλτια, 
- το διορισμό των εφορευτικών επιτροπών χωρίς τη θέληση τους, 
- τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που κινητοποιήθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή και 
- τον καιροσκοπισμό συγκεκριμένων παρατάξεων και υποψηφίων που καλούσαν τις/τους συναδέλφισσες/ους να τους ψηφίσουν,  οι εκπαιδευτικοί, ομόθυμα, στείλαμε το μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν χειραγωγείται. 

Η κ. Κεραμέως και ο Κ. Μητσοτάκης επένδυσαν πολιτικά σε αυτές τις εκλογές μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, στο όνομα του ψηφιακού μετασχηματισμού στο Δημόσιο, με απώτερο στόχο να ελέγξουν τα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια και να συρρικνώσουν συνδικαλιστικά δικαιώματα και δημοκρατικές διαδικασίες σε μία περίοδο που, με αφορμή την πανδημία, επιχειρούν τον γενικότερο εργασιακό, οικονομικό και κοινωνικό μετασχηματισμό. 

Δεν είμαστε εναντίον του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της χώρας, αλλά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς σεβασμό στα δικαιώματα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, του «συνέρχεσθαι και συνδιαλέγεσθαι», χωρίς προστασία των προσωπικών δεδομένων και διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου και χωρίς διάλογο με τις Ομοσπονδίες, τους θεσμικούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών.

Έχοντας προηγηθεί η ακύρωση της κάμερας μέσα από την τάξη και η ανυπακοή στην κατάδοση και τον αποκλεισμό από τα μαθήματα των μαθητών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, η τελευταία πανωλεθρία συνιστά, πλέον, μείζον πολιτικό ζήτημα. Είναι η γενικευμένη αποδοκιμασία σύσσωμου του κλάδου σε μία πολιτική απορρύθμισης της εκπαίδευσης και υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου. Η κ. Κεραμέως αντί να πανηγυρίζει, οφείλει να δείξει τη στοιχειώδη ευθιξία και να παραιτηθεί. 

Απαιτούμε παράταση των θητειών των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, μέχρι να διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις του «συνέρχεσθαι» και του απρόσκοπτα και δημοκρατικά «συνδιαλέγεσθαι». 

Έχουμε ακόμα πολλές μάχες να δώσουμε, καθώς μάλιστα τα προβλήματα στην εκπαίδευση και την κοινωνία ολόκληρη οξύνονται όλο και περισσότερο με την υγειονομική και οικονομική κρίση. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να δεχτεί επιτέλους τον ουσιαστικό διάλογο, τόσο για το θέμα των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια όσο και για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα

ΔΙΑΤΑΞΗ - Νέες προσλήψεις ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ στα σχολεία - Ενίσχυση της Σχολικής Ψυχολογίας

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 4 Αυγούστου

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα