Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανοικτή επιστολή στην Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως, από τον Διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Κουφαλίων κ. Βασιλειάδη Δημήτριο

Ανοικτή επιστολή στην Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως, από τον Διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Κουφαλίων κ. Βασιλειάδη Δημήτριο.

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Σκοπός της παρούσας επιστολής είναι η ενημέρωσή σας για τα θέματα που έχουν προκύψει λόγω κρούσματος Covid-19 σε μαθητή τμήματος του σχολείου μας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 30/11/2020 ενημερωθήκαμε ότι μαθητής του σχολείου μας είναι θετικός στον Covid 19. Κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οπότε το τμήμα του μαθητή έκλεισε για τις μέρες που αυτό απαιτείται, ενώ κάποιοι καθηγητές που θεωρήθηκαν στενές επαφές, σύμφωνα με τα κριτήρια του ΕΟΔΥ, τέθηκαν σε καραντίνα.

Επιπλέον, την ίδια ημέρα, Παρασκευή, 30/11/2020, συνάδελφος-Υποδιευθύντρια του σχολείου, και ενώ βρισκόταν στο σχολείο, ενημερώθηκε τηλεφωνικά ότι ο γιος της, με τον οποίο ζουν στο ίδιο σπίτι, είναι θετικός στον Covid 19. Η συνάδελφος απομακρύνθηκε αμέσως από το σχολείο και αναμένει τα αποτελέσματα του δικού της τεστ Covid 19.

Δεδομένης της κατάστασης, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε τα γενικότερα προβλήματα που συνδέονται με το θέμα και που επιτείνονται κάτω από τις συνθήκες. Πιο αναλυτικά, αναφερόμαστε στην έλλειψη ενδιαφέροντος από τη μεριά της πολιτείας να προμηθεύσει το σχολείο μας με απολυμαντικά και μάσκες. Επιπλέον, επισημαίνουμε ότι δεν επαρκεί το προσωπικό που είναι τοποθετημένο για τον καθαρισμό ενός μεγάλου σχολείου με αυξημένες ανάγκες, ειδικά αυτήν την περίοδο. Επίσης, πέρα από τις ελλείψεις σε κάποιες ειδικότητες εκπαιδευτικών από την αρχή της χρονιάς και μέχρι σήμερα (φιλόλογος 20 ώρες, γυμναστής 3 ώρες), και ενώ αρκετά κενά σε άλλες ειδικότητες καλύφθηκαν μόλις την τελευταία βδομάδα του Οκτωβρίου, το πρόβλημα γιγαντώνεται τις μέρες αυτές της καραντίνας κάποιων συναδέλφων και δεν μπορεί να προκύψει ένα ολοκληρωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων για το σχολείο μας.

Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε την απουσία μέριμνας για δωρεάν τεστ Covid στους εκπαιδευτικούς και δειγματοληπτικά στους μαθητές του σχολείου μας. Κρίνουμε ότι είναι απαραίτητη ενέργεια που θα έπρεπε ήδη να έχει δρομολογηθεί από τον ΕΟΔΥ.

Άλλο ένα ζήτημα για το οποίο δεν πάρθηκε κάποια πρωτοβουλία από τους αρμόδιους φορείς είναι η αύξηση των δρομολογίων για την μετακίνηση των μαθητών μας προς και από το σχολείο.

Τέλος, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε τον μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τμήμα και το πρόβλημα της μετακίνησης πολλών συναδέλφων μας σε πολλά σχολεία μέσα στην ημέρα ή την εβδομάδα για την κάλυψη του ωραρίου τους.

Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν τα προβλήματα που σας παρουσιάζουμε και να κάνετε τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την άμεση επίλυσή τους.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Κουφαλίων  

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας
Ο Νίκος Ανδρουλάκης "καρφώνει" Δούκα: «Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρουν τα πολιτικά προξενιά»
«Το Συνέδριο πήρε αποφάσεις, είναι γραμμένες σε πέτρα. Τελεία», ξεκαθάρισε για τα σενάρια συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης "καρφώνει" Δούκα: «Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρουν τα πολιτικά προξενιά»
ημερίδα με θέμα «Αειφόρος Διασύνδεση: Από το Αειφόρο Πανεπιστήμιο στην Αειφόρο Απασχόληση και την Αειφόρο Επιχειρηματικότητα»
ΠΑΔΑ: Μεγάλη επιτυχία για την ημερίδα «Αειφόρος Διασύνδεση»
Πώς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής συνδέει την ακαδημαϊκή καινοτομία με την πράσινη οικονομία, την αειφόρο απασχόληση και τη σύγχρονη αγορά εργασίας
ΠΑΔΑ: Μεγάλη επιτυχία για την ημερίδα «Αειφόρος Διασύνδεση»
HMU WebSite_front (1).jpg
ΕΛΜΕΠΑ: Μεταπτυχιακές σπουδές με προοπτική σε ενέργεια, υγεία, οικονομία, τουρισμό και τεχνολογίες ήχου
ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ Από τα σύγχρονα ενεργειακά συστήματα και τη χρηματοοικονομική διοίκηση έως τη φροντίδα χρόνιων νοσημάτων, τον τουρισμό και τις...
ΕΛΜΕΠΑ: Μεταπτυχιακές σπουδές με προοπτική σε ενέργεια, υγεία, οικονομία, τουρισμό και τεχνολογίες ήχου