Αδικίες στις μετεγγραφές φοιτητών
Με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας φοιτητής γράφει για την αδικία που προκύπτει από τον νομό για τις μετεγγραφές προπτυχιακών αδελφών

Θέλω να επικοινωνήσω μαζί σας ώστε να σας ενημερώσω για μια αδικία που προκύπτει από τον νομό για τις μετεγγραφές προπτυχιακών αδελφών με κατά κεφαλήν εισόδημα κάτω των 5.000€.

Πιο συγκεκριμένα όπως εφαρμόζεται τώρα ο νόμος αν ένα παιδί σπουδάζει ήδη στην περιφερειακή ενότητα οπού διαμένουν μόνιμα οι γονείς και το δεύτερο παιδί περάσει σε διαφορετική περιφερειακή ενότητα, το δεύτερο παιδί δεν μπορεί να μετεγγραφεί στην περιφερειακή ενότητα των γονέων του και του προπτυχιακού του αδελφού με αποτέλεσμα αυτή η οικογένεια να είναι υποχρεωμένη να συντηρεί πάρα το χαμηλό της εισόδημα δυο νοικοκυριά.

 Σε αντίθεση αν το πρώτο παιδί έχει περάσει σε διαφορετική περιφερειακή ενότητα από τους γονείς και το δεύτερο παιδί περάσει σε διαφορετική περιφερειακή ενότητα τόσο από αυτή των γονέων όσο και από αυτή του προπτυχιακού του αδελφού μπορούν να μετεγγραφούν και τα δυο αδέλφια από κοινού στην περιφερειακή ενότητα των γονέων με αποτέλεσμα να συντηρούν ένα μόνο νοικοκυριό.

Θα προσπαθήσω να σας κανω αυτή την αδικία πιο αντιληπτή με την χρήση ενός παραδείγματος:

Έχουμε της περιφερειακές ενότητες Α, Β και Γ και τις οικογένειες Παπαδοπούλου και Νομικού οι οποίες οικογένειες έχουν και οι δυο κατά κεφαλήν εισόδημα κάτω των 5.000€, έχουν μόνο δυο παιδιά και οι γονείς αυτών των οικογενειών διαμένουν μόνιμα στην περιφερειακή ενότητα Α. Το πρώτο παιδί της οικογένειας Παπαδοπούλου πέρασε στην περιφερειακή ενότητα Β ενώ το πρώτο παιδί της οικογένειας Νομικού πέρασε στην περιφερειακή ενότητα Α. Τέλος και τα δυο δεύτερα παιδιά των οικογενειών Παπαδοπούλου και Νομικού πέρασαν στην περιφερειακή ενότητα Γ. Αυτή την στιγμή έτσι όπως είναι ο νόμος τα παιδιά της οικογένειας Παπαδοπούλου θα πάρουν από κοινού μετεγγραφή για την περιφερειακή ενότητα Α, ενώ το δεύτερο παιδί της οικογένειας Νομικού δεν θα μπορέσει να πάρει την μετεγγραφή για την περιφερειακή ενότητα Α. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η οικογένεια Παπαδοπούλου να συντηρεί ένα μόνο νοικοκυριό στην περιφερειακή ενότητα Α, ενώ η οικογένεια Νομικού να συντηρεί δυο νοικοκυριά ένα στην περιφερειακή ενότητα Α και ένα στην Γ. Δηλαδή δυο οικογένειες με ακριβώς το ίδιο χαμηλό εισόδημα αντιμετωπίζονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Με  Εκτίμηση ,

Χρήστος Σαράφογλου

φοιτητής στην Περιφερειακή Ενότητα Γ'

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

τάξη
Ολοταχώς για νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ με καθιέρωση του «Εθνικού Απολυτηρίου»
Η «νέα γραμμή επιλέγει» να «ξεσκαρτάρει» το Γενικό Λύκειο, κοινώς να το «ελαφρώσει», σαν μια επιχείρηση που θέλει να απαλλαγεί από το προσωπικό της.
Ολοταχώς για νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ με καθιέρωση του «Εθνικού Απολυτηρίου»