Εκλογές αιρετών: Απέχει και ο Σύλλογος ΠΕ "η Αθηνά" από την ηλεκτρονική ψηφοφορία
Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου ΠΕ η Αθηνά απέχουν από τις εκλογές αιρετών με ηλεκτρονική ψηφοφορία

Ο Σύλλογος ΠΕ η Αθηνά αποσύρει τα ψηφοδέλτια από τις εκλογές αιρετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ  ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ 7ης Νοεμβρίου

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζοντας με περισσή αδιαλλαξία την αντιεκπαιδευτική τους πολιτική, θεσμοθέτησαν για το Σάββατο 7 Νοεμβρίου την ηλεκτρονική "ψηφοφορία" για την εκλογή αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών (ΠΥΣΠΕ – AΠΥΣΠΕ – ΚΥΣΠΕ)

Η απόφαση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την πανδημία, αφού οι υπηρεσιακές εκλογές θα μπορούσαν να μεταταχρονολογηθούν μέχρι να βελτιωθούν οι υγειονομικές συνθήκες, όπως γίνεται αυτήν την περίοδο με όλες τις διαδικασίες, τις αρχαιρεσίες και τις Γενικές Συνελεύσεις, συλλόγων, σωματείων και συνδικάτων.

Η εμμονή της κυβέρνησης εντάσσεται στο συνολικό της σχέδιο για χτύπημα της συλλογικής δράσης, της λειτουργίας και της οργάνωσης των σωματείων και των συνδικάτων, ώστε να εμποδιστεί κάθε δυνατότητα αντίστασης απέναντι στην πολιτική της. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις υπηρεσιακές εκλογές των εκπαιδευτικών αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την επίθεση που ετοιμάζει στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες των εκπαιδευτικών κι όλων των εργαζομένων. Τα νομοθετήματα που ανακοίνωσε αμέσως μετά, για παρεμπόδιση της συλλογικής λειτουργίας των συνδικάτων και απαγόρευσης στην πράξη της οργάνωσης αγώνων, το αποδεικνύουν!

H Κυβέρνηση, επιλέγοντας τον ακραίο αυταρχικό της κατήφορο, εκδηλώνει την απέχθειά της προς το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα, εντελώς πραξικοπηματικά. Θέλει να αφοπλίσει τα σωματεία μας στερώντας τους το οξυγόνο της συμμετοχής και του διαλόγου, θέλει την κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών βάσης και των Γενικών Συνελεύσεων, τη διάλυση του ζωντανού χαρακτήρα τους. Θέλει να παρέμβει στην εκλογή εκπροσώπων, ώστε αυτοί να είναι "του χεριού της", ηλεκτρονικό προϊόν των διοικητικών μηχανισμών και των πελατειακών σχέσεων,  χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και των διεκδικήσεων των εργαζομένων. Θέλει την απομόνωση των εργαζομένων, ώστε να είναι ο καθένας μόνος του πίσω από έναν υπολογιστή, θέλει την υπονόμευση και ακύρωση κάθε ζωντανής λειτουργίας, συζήτησης και επαφής, με κύριο στόχο να απαγορεύσει και να ποινικοποιήσει την οργάνωση των αγώνων που γεννά η σκληρή αντικοινωνική πολιτική της.

Συνάδελφοι-ισσες, με την ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές ελέγχονται πλήρως από το κράτος, δεν διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου, δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για χειραγώγηση του εκλογικού σώματος, για νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων.

Όλες οι παρατάξεις απέσυραν τους υποψηφίους τους από όλα τα ΥΣ. Η κυβέρνηση όμως αρνείται να προχωρήσει στην ανάκληση των υποψηφιοτήτων και επιχειρεί να στήσει εκλογές με υποψηφίους που δεν υπάρχουν, ενώ με νέα τροπολογία επιχειρεί να αλλάζει διαρκώς τους όρους των εκλογών και να τροποποιεί μέχρι τελευταία στιγμή τη σύνθεση των εφορευτικών επιτροπών. Στις 7 Νοεμβρίου η κυβέρνηση διενεργεί εκλογές-παρωδία. Δεν τις νομιμοποιούμε!

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους  σε μαζική αποχή από τη διαδικασία, για να δώσουμε μια συντριπτική απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης και στα σχέδια που μας θέλουν φιμωμένους και υποταγμένους απέναντι στη σκληρή επίθεση στο δημόσιο σχολείο και όλη την κοινωνία!

Καλούμε το Διευθυντή Εκπαίδευσης να προχωρήσει, ως οφείλει, στην ανάκληση των υποψηφιοτήτων στο ΠΥΣΠΕ της Α΄ Αθήνας. Δηλώνουμε πως δεν νομιμοποιούμε και δεν συμμετέχουμε ως σύλλογος στην εφορευτική επιτροπή των ψευδοεκλογών και καλούμε τους συναδέλφους, παρέχοντας συνδικαλιστική κάλυψη, να μη δεχθούν τη συμμετοχή τους σε εφορευτικές επιτροπές. Δηλώνουμε ότι δεν θα συνυπογραφούν και δεν θα νομιμοποιηθούν από το Σύλλογό μας οι εκλογικές καταστάσεις των ψευδοεκλογών και, τέλος, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ΔΕΝ θα αναγνωρίσουμε κανέναν δοτό αιρετό εκπρόσωπο μιας τέτοιας διαδικασίας.

 

Με ενότητα και αποφασιστικότητα ΑΠΕΧΟΥΜΕ

και ακυρώνουμε στην πράξη την ηλεκτρονική ψηφοφορία!

Αποτρέπουμε την επίθεση στο εκπαιδευτικό κίνημα !

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σιασος
Ιστορική επίσκεψη της Προέδρου του Yale στο ΕΚΠΑ: Αναγόρευση του Peter Salovey σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών
Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη της νέας Προέδρου του Yale εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, γεγονός που αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και το...
Ιστορική επίσκεψη της Προέδρου του Yale στο ΕΚΠΑ: Αναγόρευση του Peter Salovey σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών
nipiagogeio
Πρωτοφανής παρέμβαση: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν «κατάσχεση αιθουσών» νηπιαγωγείων πριν καν τη λήξη του διδακτικού έτους
Καταγγελία για αυθαιρεσία του Δήμου Αθηναίων στα νηπιαγωγεία
Πρωτοφανής παρέμβαση: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν «κατάσχεση αιθουσών» νηπιαγωγείων πριν καν τη λήξη του διδακτικού έτους
σχολική τάξη, σχολείο, θρανία, καρέκλες, πίνακας, μαυροπίνακας
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας σε Γυμνάσιο της Λάρισας – Έδειραν 15χρονη και ανέβασαν βίντεο στο Instagram
Σύμφωνα με την καταγγελία, η δράστιδα της επιτέθηκε βίαια, ενώ δύο ακόμα ανήλικοι φέρονται να συμμετείχαν στην πράξη — ο ένας κρατούσε τη 15χρονη...
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας σε Γυμνάσιο της Λάρισας – Έδειραν 15χρονη και ανέβασαν βίντεο στο Instagram
Πείνα στη Γάζα
Ανελέητη γενοκτονία στη Γάζα: Το Ισραήλ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 300 αμάχους σε κέντρα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Η ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα συνεχίζεται εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
Ανελέητη γενοκτονία στη Γάζα: Το Ισραήλ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 300 αμάχους σε κέντρα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας