Εκλογές αιρετών: Απέχει και ο Σύλλογος ΠΕ "η Αθηνά" από την ηλεκτρονική ψηφοφορία
Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου ΠΕ η Αθηνά απέχουν από τις εκλογές αιρετών με ηλεκτρονική ψηφοφορία

Ο Σύλλογος ΠΕ η Αθηνά αποσύρει τα ψηφοδέλτια από τις εκλογές αιρετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ  ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ 7ης Νοεμβρίου

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζοντας με περισσή αδιαλλαξία την αντιεκπαιδευτική τους πολιτική, θεσμοθέτησαν για το Σάββατο 7 Νοεμβρίου την ηλεκτρονική "ψηφοφορία" για την εκλογή αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών (ΠΥΣΠΕ – AΠΥΣΠΕ – ΚΥΣΠΕ)

Η απόφαση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την πανδημία, αφού οι υπηρεσιακές εκλογές θα μπορούσαν να μεταταχρονολογηθούν μέχρι να βελτιωθούν οι υγειονομικές συνθήκες, όπως γίνεται αυτήν την περίοδο με όλες τις διαδικασίες, τις αρχαιρεσίες και τις Γενικές Συνελεύσεις, συλλόγων, σωματείων και συνδικάτων.

Η εμμονή της κυβέρνησης εντάσσεται στο συνολικό της σχέδιο για χτύπημα της συλλογικής δράσης, της λειτουργίας και της οργάνωσης των σωματείων και των συνδικάτων, ώστε να εμποδιστεί κάθε δυνατότητα αντίστασης απέναντι στην πολιτική της. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις υπηρεσιακές εκλογές των εκπαιδευτικών αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την επίθεση που ετοιμάζει στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες των εκπαιδευτικών κι όλων των εργαζομένων. Τα νομοθετήματα που ανακοίνωσε αμέσως μετά, για παρεμπόδιση της συλλογικής λειτουργίας των συνδικάτων και απαγόρευσης στην πράξη της οργάνωσης αγώνων, το αποδεικνύουν!

H Κυβέρνηση, επιλέγοντας τον ακραίο αυταρχικό της κατήφορο, εκδηλώνει την απέχθειά της προς το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα, εντελώς πραξικοπηματικά. Θέλει να αφοπλίσει τα σωματεία μας στερώντας τους το οξυγόνο της συμμετοχής και του διαλόγου, θέλει την κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών βάσης και των Γενικών Συνελεύσεων, τη διάλυση του ζωντανού χαρακτήρα τους. Θέλει να παρέμβει στην εκλογή εκπροσώπων, ώστε αυτοί να είναι "του χεριού της", ηλεκτρονικό προϊόν των διοικητικών μηχανισμών και των πελατειακών σχέσεων,  χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και των διεκδικήσεων των εργαζομένων. Θέλει την απομόνωση των εργαζομένων, ώστε να είναι ο καθένας μόνος του πίσω από έναν υπολογιστή, θέλει την υπονόμευση και ακύρωση κάθε ζωντανής λειτουργίας, συζήτησης και επαφής, με κύριο στόχο να απαγορεύσει και να ποινικοποιήσει την οργάνωση των αγώνων που γεννά η σκληρή αντικοινωνική πολιτική της.

Συνάδελφοι-ισσες, με την ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές ελέγχονται πλήρως από το κράτος, δεν διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου, δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για χειραγώγηση του εκλογικού σώματος, για νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων.

Όλες οι παρατάξεις απέσυραν τους υποψηφίους τους από όλα τα ΥΣ. Η κυβέρνηση όμως αρνείται να προχωρήσει στην ανάκληση των υποψηφιοτήτων και επιχειρεί να στήσει εκλογές με υποψηφίους που δεν υπάρχουν, ενώ με νέα τροπολογία επιχειρεί να αλλάζει διαρκώς τους όρους των εκλογών και να τροποποιεί μέχρι τελευταία στιγμή τη σύνθεση των εφορευτικών επιτροπών. Στις 7 Νοεμβρίου η κυβέρνηση διενεργεί εκλογές-παρωδία. Δεν τις νομιμοποιούμε!

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους  σε μαζική αποχή από τη διαδικασία, για να δώσουμε μια συντριπτική απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης και στα σχέδια που μας θέλουν φιμωμένους και υποταγμένους απέναντι στη σκληρή επίθεση στο δημόσιο σχολείο και όλη την κοινωνία!

Καλούμε το Διευθυντή Εκπαίδευσης να προχωρήσει, ως οφείλει, στην ανάκληση των υποψηφιοτήτων στο ΠΥΣΠΕ της Α΄ Αθήνας. Δηλώνουμε πως δεν νομιμοποιούμε και δεν συμμετέχουμε ως σύλλογος στην εφορευτική επιτροπή των ψευδοεκλογών και καλούμε τους συναδέλφους, παρέχοντας συνδικαλιστική κάλυψη, να μη δεχθούν τη συμμετοχή τους σε εφορευτικές επιτροπές. Δηλώνουμε ότι δεν θα συνυπογραφούν και δεν θα νομιμοποιηθούν από το Σύλλογό μας οι εκλογικές καταστάσεις των ψευδοεκλογών και, τέλος, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ΔΕΝ θα αναγνωρίσουμε κανέναν δοτό αιρετό εκπρόσωπο μιας τέτοιας διαδικασίας.

Με ενότητα και αποφασιστικότητα ΑΠΕΧΟΥΜΕ

και ακυρώνουμε στην πράξη την ηλεκτρονική ψηφοφορία!

Αποτρέπουμε την επίθεση στο εκπαιδευτικό κίνημα !

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3