Εκλογές Αιρετών: Καμιά συμμετοχή στην «ηλεκτρονική ψηφοφορία»
Αποσύρθηκαν όλα τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές αιρετών με ηλεκτρονική ψηφοφορία των εκπαιδευτικών της Ζ΄ΕΛΜΕ Αθήνας

Οι εκπαιδευτικοί της Ζ ΕΛΜΕ Αθήνας απέχουν από τις εκλογές αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΓΙΑ ΚΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΔΕ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ!

Καμιά συμμετοχή στην «ηλεκτρονική ψηφοφορία» στις εκλογές των αιρετών!

ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ -

ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΚΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΔΕ) αποσύρθηκαν, είτε τοπικά με ευθύνη των ΕΛΜΕ είτε κεντρικά με ευθύνη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Η Ζ΄ ΕΛΜΕ μαζί με τις άλλες ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Α΄ Αθήνας και απέσυραν τα ψηφοδέλτια και τις υποψηφιότητες την Τετάρτη 21 Οκτώβρη.

Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας πρέπει να ακυρώσουν τώρα τις «ηλεκτρονικές» εκλογές της 7ης Νοέμβρη 2020, ακούγοντας τη φωνή του Κλάδου των Εκπαιδευτικών (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης). Οποιοσδήποτε «ελιγμός» ή προσπάθεια εκλογών-καρικατούρα δε θα περάσει, θα μας βρουν μπροστά τους!

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας προχώρησαν στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης (14/10/2020) για τη διεξαγωγή των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 7 του Νοέμβρη, αγνοώντας επιδεικτικά τις τεκμηριωμένες θέσεις των εκπαιδευτικών και τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών αναφορικά με τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (αναβολή λόγω πανδημίας, διεξαγωγή καθημερινή ημέρα χωρίς άδεια, δια ζώσης και όχι ηλεκτρονική ψηφοφορία).

Η παραπάνω, άκρως αυταρχική ενέργεια της κυβέρνησης, με πρόσχημα την επιδημία του κορωνοϊού, εντάσσεται στο πλαίσιο του συνολικότερου σχεδίου για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων (ετοιμάζουν νέο συνδικαλιστικό νόμο) για την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των σωματείων, τη στιγμή που δυναμώνει η αντιλαϊκή επίθεση και φουντώνουν οι εστίες αγώνα και αντίστασης απέναντι σε αυτή την πολιτική.

Θέλουν σωματεία και ομοσπονδίες σφραγίδες, χωρίς μαζικές διαδικασίες, χωρίς γενικές συνελεύσεις, χωρίς ζωντανή συζήτηση και διαπάλη. Θέλουν τους εργαζόμενους απομονωμένους, μακριά από τη ζωή του σωματείου. Διαμορφώνουν έναν τεράστιο μηχανισμό ελέγχου των εργαζομένων, παρακολούθησης ακόμα και της ψήφου, μέσα από την κατάργηση της μυστικότητας και της ιδιωτικότητας της εκλογικής διαδικασίας.

Με βάση τα παραπάνω, στο βαθμό που η κυβέρνηση δεν ακυρώσει, όπως οφείλει να κάνει, τις «ηλεκτρονικές της εκλογές», η Ζ΄ ΕΛΜΕ καλεί:

• Τους συναδέλφους να μη δεχτούν να γίνουν μέλη εφορευτικών επιτροπών και δηλώνει ότι δεν θα ορίσει εκπροσώπους  στις εφορευτικές επιτροπές

• Όλους τους συναδέλφους να μη νομιμοποιήσουν τη διαδικασία και να ΑΠΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.

Καμιά ανοχή σε όσους επιλέξουν να σιγοντάρουν κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας στα σχέδιά τους, καταθέτοντας υποψηφιότητα!

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4