thessaloniki
Ανακοίνωση του Ζ΄ συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης για συμμετοχή του στην σημερινή προγραμματισμένη παρέμβαση στον ΕΟΔΥ λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού

Τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται καθημερινά. Με ανακοίνωση του ο Ζ΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης ζητάει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και προστασία της υγείας μαθητ(ρι)ών και εκπαιδευτικών και ετοιμάζουν παρέμβαση στον ΕΟΔΥ σήμερα στις 14:30

Βρισκόμαστε σε μία ανεξέλεγκτη έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και τα κρούσματα αυξάνονται σε σχολεία της περιοχής μας, έχουν κλείσει τμήματα και έχουν μπει εκπαιδευτικοί σε καραντίνα. Παρόλα αυτά μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να στοιβάζονται σε πολυπληθή τμήματα, σε ακατάλληλους χώρους και κτήρια, χωρίς αποστάσεις και χωρίς το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας.

Σε όλες τις περιπτώσεις κανένα δωρεάν διαγνωστικό τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καμία  διαδικασία ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ, κανένα μέτρο ελέγχου από το υπουργείο υγείας. Τμήματα κλείνουν και εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε καραντίνα με προφορικές οδηγίες. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν αφεθεί μόνοι τους με οδηγίες ατομικής ευθύνης! Όσοι ανησυχούν θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος των διαγνωστικών τεστ απευθυνόμενοι σε ιδιωτικά κέντρα. Όσοι δεν έχουν την ανάλογη οικονομική δυνατότητα, στην πραγματικότητα δεν έχουν καμιά λύση!

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, με αλαζονεία και αυταρχισμό αντιμετωπίζουν τα δίκαια και  αναγκαία αιτήματα μας ως περιττό κόστος και μαθητές και εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμους!  Σήμερα, με τα κρούσματα να εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο, συνεχίζουν την ίδια τακτική και δίνουν οδηγίες σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Όμως, χωρίς τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, χωρίς καμιά ουσιαστική παρέμβαση από κυβέρνηση, ΥΠΑΙΘ και Δήμους, είναι φάνερο ότι τα κρούσματα θα αυξάνονται καθημερινά, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Έστω και τώρα καλούμε ΥΠΑΙΘ, Περιφέρεια Εκπαίδευσης, Δ/νση Π.Ε. και Δήμους να ικανοποιήσουν ΤΩΡΑ τα αιτήματά μας. Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, και για να γίνει αυτό απαιτούνται μέτρα προστασίας τώρα!

Στηρίζουμε την

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στον ΕΟΔΥ (γωνία Εγνατίας και Αριστοτέλους)

τη ΔΕΥΤΕΡΑ 2/11, ΣΤΙΣ 2.30 μ.μ.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση παρέμβαση του ΕΟΔΥ για  τη  διενέργεια  δωρεάν τέστ ανίχνευσης κορονοϊου από κινητές μονάδες στα σχολεία ,που υπάρχουν τα  κρούσματα,  σε εκπαιδευτικούς, μαθητές  και   βοηθητικό προσωπικό..
  • Δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς με ευθύνη του κράτους
  • Απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία των Δήμων.  
  • Άμεση πρόσληψη και διάθεση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.
  • 15 μαθητές ανώτερο όριο σε κάθε τμήμα
  • Πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού και δημιουργία περισσότερων μικρότερων αριθμητικά τμημάτων.
  • Σχολικό νοσηλευτή/τρια σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων.
  • Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ, προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ στον πληθυσμό)
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_molivia.jpg
Αναπληρωτές - νεοδιόριστοι για αξιολόγηση: «Δεν πρόκειται να περάσουν τα σχέδια τους στις πλάτες μας»
«Η κυβέρνηση τρομοκρατεί και εκβιάζει ωμά πως εάν δεν εφαρμοστεί η ατομική αξιολόγηση θα «παγώσει» τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων»
Αναπληρωτές - νεοδιόριστοι για αξιολόγηση: «Δεν πρόκειται να περάσουν τα σχέδια τους στις πλάτες μας»