καθαριότητα σχολείων, καθαρίστριες
Ο Σύλλογος ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» στηρίζει τους συναδέλφους εργαζομένους στο 2ο ΚΕΣΥ Α΄ Αθήνας! Να γίνουν τώρα μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

Να ικανοποιηθεί τώρα το αίτημά τους για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και καθαριότητα των χώρων του ΚΕΣΥ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο διαμαρτυρίας των συναδέλφων:

«ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ 2ο ΚΕΣΥ Α' Αθήνας

Ως εργαζόμενοι του 2ου ΚΕΣΥ Α' Αθήνας διαμαρτυρόμαστε για την έλλειψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας  στο ΚΕΣΥ και την ανεύθυνη στάση της Περιφέρειας Αττικής που δεν  σπεύδει να επιλύσει το ζήτημα όσο το ταχύτερο μέσα στην τρέχουσα συγκυρία της πανδημίας και των ειδικών μέτρων προστασίας της υγιεινής των δημόσιων χώρων.  Η  μη πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στην υπηρεσία μας από την Περιφέρεια Αττικής έχει ως  αποτέλεσμα την επιβάρυνσή μας σε επίπεδο υγείας και σε οικονομικό  κόστος που νομίμως δε μας αναλογεί.

Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο να μην εξασφαλίζεται ο καθαρισμός ενός εσωτερικού  δημόσιου χώρου που στεγάζει υποστηρικτικές δομές μαθητών – γονέων και σχολείων και να επαφίεται στον πατριωτισμό(!) των αναπληρωτών με τους οποίους είναι κυρίως στελεχωμένη η Υπηρεσία. Καθημερινά  προσέρχονται στην Υπηρεσία μας δεκάδες εργαζόμενοι καθώς και γονείς με τα παιδιά τους για εκπαιδευτική – ψυχολογική  αξιολόγηση , συμβουλευτική και υποστήριξη. Οι συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας  είναι προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του ΚΕΣΥ όπως και κάθε άλλου δημόσιου χώρου  πολύ περισσότερο την περίοδο που τα κρούσματα covid-19 σπάνε κάθε βδομάδα νέο ρεκόρ.

Παράλληλα με έκπληξη και λύπη πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ότι η πλειοψηφούσα παράταξη εισηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την έγκριση  δαπανών συνολικού ποσού 19.740€ (Αρ. Πρωτ.: 662572/10-09-20) για τη διοργάνωση σεμιναρίων ενημέρωσης για θέματα του παιδιού με ΔΕΠ-Υ σε ιδιωτικό φορέα.  Το ποσό αυτό θα ήταν ικανό για να καλύψει τις πάγιες ανάγκες σε υλικοτεχνικά μέσα, όπως μεγάλο φωτοτυπικό το οποίο στην παρούσα φάση έχουμε δανειστεί από τον Δήμο Ηλιούπολης έως το τέλος του μηνός Νοεμβρίου!! καθώς και μόνιμο-σταθερό προσωπικό καθαριότητας στην υπηρεσία μας. Δεν  ζητήθηκε η συνδρομή  επίσημα από την Υπηρεσία μας ή το 1Ο ΚΕΣΥ  Α'  Αθήνας, για να οργανώσουμε και υλοποιήσουμε την παραπάνω δράση σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, όπως άλλωστε προβλέπεται  στις αρμοδιότητες των ΚΕΣΥ βάση του νόμου 4547/2018, στο Άρθρο 7 «Αποστολή και αρμοδιότητες των Κ.Ε.Σ.Υ.», παρ. 2 ε. 

Καλούμε την Περιφέρεια Αττικής να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην αφήσει το 2Ο ΚΕΣΥ Α΄ Αθήνας ακάλυπτο και ανοχύρωτο απέναντι στην μόλυνση και διάδοση της πανδημίας που  αναπτύσσεται, στέλνοντας άμεσα προσωπικό καθαριότητας και διασφαλίζοντας την μόνιμη και σταθερή παρουσία του στην πολύπαθη υπηρεσία μας .

Εάν η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την βασική προϋπόθεση, ώστε να συνεχιστεί απαρέγκλιτα το έργο μας ας το δηλώσει επίσημα και σε όλους τους τόνους δίνοντας πλέον την ευθύνη στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο πρέπει να στείλει μόνιμο και σε σταθερή βάση προσωπικό καθαριότητας για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά  αυτή  η πάγια δυσλειτουργία του συστήματος των ''διαγωνισμών'' της μερικής απασχόλησης με σύντομη  ημερομηνία λήξης.

Γιατί η υγεία των γονέων, των μαθητών και των εργαζομένων πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και ευθύνη.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΟΜΗΣ»

Η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς είναι κρατική ευθύνη. Η κυβέρνηση, το Υπ. Παιδείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής πρέπει να την αναλάβουν τώρα και για το 2ο ΚΕΣΥ Α΄ Αθήνας και να ικανοποιήσουν το αίτημα των εργαζομένων στη δομή αυτή για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα των χώρων του 2ου ΚΕΣΥ!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολική Ψυχολογία: ΔΙΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ αυτό το σεμινάριο

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

daiera
Μια συγκλονιστική ιστορία: Οταν το σχολείο «αγκαλιάζει» ένα παιδί με αναπηρία
«Οταν έχεις ένα παιδί με αναπηρία, αυτό που σε ενδιαφέρει είναι τι θα γίνει το παιδί σου όταν εσύ φύγεις. Εγώ τη Δάειρα την έχω σαν πριγκίπισσα -και...
Μια συγκλονιστική ιστορία: Οταν το σχολείο «αγκαλιάζει» ένα παιδί με αναπηρία
sxoleio
Σύμβουλος Εκπαίδευσης: «Κοπρόσκυλα», «κοπρίτες» και «αγράμματοι, εθνομηδενιστές και σκοταδιστές», «τους χρειάζεται αξιολόγηση και πέταμα».
Περιμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας να αξιολογήσει τη συμπεριφορά της συγκεκριμένης Συμβούλου, συμπεριφορά η οποία ξεπερνάει τα όρια του απλού...
Σύμβουλος Εκπαίδευσης: «Κοπρόσκυλα», «κοπρίτες» και «αγράμματοι, εθνομηδενιστές και σκοταδιστές», «τους χρειάζεται αξιολόγηση και πέταμα».
παιδι
Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Κάθε ημέρα, όχι μόνο σήμερα (Ο ρόλος της εργοθεραπείας)
Ο εργοθεραπευτής αποτελεί τον κατάλληλο σύμμαχο της οικογένειας και του παιδιού, ξεκινώντας  από όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία. Ο ειδικός...
Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Κάθε ημέρα, όχι μόνο σήμερα (Ο ρόλος της εργοθεραπείας)
ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
Η τεχνητή νοημοσύνη έβγαλε… selfie σε Νεάντερταλ και στον Μυστικό Δείπνο
Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει θραύση στη βιομηχανία της εικόνας, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει ρεαλιστικό περιεχόμενο απλά λέγοντας στο...
Η τεχνητή νοημοσύνη έβγαλε… selfie σε Νεάντερταλ και στον Μυστικό Δείπνο