Υπηρεσιακά Συμβούλια: Καμία συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές - παρωδία
Έντονη είναι η αντίδραση των εκπαιδευτικών στην επιθυμία του υπουργείου Παιδείας να διεξαχθεί ηλεκτρονικά η εκλογή των υπηρεσιακών συμβουλιων.

Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου δηλώνουν την έντονη αντίθεσή τους και ταυτόχρονα την αποχή τους από την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Όπως λένε "στόχος τους είναι η απομόνωση των εργαζομένων, η υπονόμευση και ακύρωση κάθε ζωντανής λειτουργίας, συζήτησης και επαφής."

Η ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου

ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΙΘ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΛΛΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΠΑΡΩΔΙΑ της 7 – 11 – 2020 για τα ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ που διοργανώνει το ΥΠΑΙΘ

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΩΔΙΑΣ

Στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 ψηφίστηκε ο νόμος 4728/20 που κατατέθηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και περιλαμβάνει και την τροπολογία για τη δυνατότητα εκλογής των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ – AΠΥΣΠΕ – ΚΥΣΠΕ) μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας, νομοθέτησαν την απαράδεκτη θεσμοθέτηση διαδικασιών «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για την εκλογή αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών και του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού. Παράλληλα με την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» επαναφέρουν την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια το Σάββατο, ημέρα αργίας για τους εκπαιδευτικούς επιδιώκοντας την απομαζικοποίηση και την υποβάθμιση των εκλογών αυτών.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις είναι έτοιμες να εφαρμοστούν σε αυτές τις εκλογές για τους αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζόμενων, με στόχο την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των συνδικάτων.

Ακόμα η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία ως εργαλείο και συνολικότερα με το ιδεολόγημα της ηλεκτρονικής «δημοκρατίας» όπου όλα γίνονται δια μέσου του υπολογιστή,  εντάσσεται σε ένα γενικευμένο σχέδιο:

  • Απομόνωσης των εργαζομένων από τις συλλογικές διαδικασίες,
  • χτυπήματος των σωματείων και των συνδικάτων, και διάλυσης του ζωντανού χαρακτήρα τους κατάργησης των συλλογικών διαδικασιών βάσης και των Γενικών Συνελεύσεων,
  • χτυπήματος της ελεύθερης διάδοσης ιδεών, ώστε οι εργαζόμενοι να χειραγωγούνται εύκολα από τα κατευθυνόμενα και πλήρως ελεγχόμενα από την κυβέρνηση και το κράτος Μ.Μ.Ε.,
  • ελέγχου των σωματείων και των αποφάσεών τους,
  • αποδυνάμωσης των αγώνων που αντιστέκονται στις αντιεκπαιδευτικές και αντεργατικές πολιτικές.

Ειδικότερα με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβούλιων, επιδιώκουν την πλήρη απαξίωση, τον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού, τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και των διεκδικήσεων των εργαζομένων. Tην επιστροφή στην εποχή του «άβατου», των αιρετών που αποτελούν τη συνέχεια της διοίκησης και μπορούν να μεταπηδούν εύκολα από τη θέση του αιρετού στη θέση του στελέχους εκπαίδευσης, με κυριαρχία της συνδιαχείρισης, της συνδιαλλαγής και των προσωπικών εξυπηρετήσεων, χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και των διεκδικήσεων των εργαζομένων. Στόχος τους είναι η απομόνωση των εργαζομένων, η υπονόμευση και ακύρωση κάθε ζωντανής λειτουργίας, συζήτησης και επαφής. Θέλουν να είναι ο καθένας μόνος του πίσω από έναν υπολογιστή, κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού του, απομονωμένος από τους συναδέλφους του, ξεκομμένος από τη συλλογική συζήτηση, τη ζωντανή διαπάλη, που είναι στοιχείο υγείας για το κίνημα. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν τη χειραγώγηση, την ενσωμάτωση και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας», στην οποία δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή και επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για γενικευμένη νοθεία στις εκλογές, για τεράστιας κλίμακας αλλοίωση και χειραγώγηση των αποτελεσμάτων.

Τα καταστατικά των σωματείων καθορίζουν τον τρόπο οργάνωσης και λήψης των αποφάσεων, τις διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων σε όλα τα επίπεδα. Δε θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση, με αφορμή τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας των σωματείων.  

Η κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην υλοποίηση των απαράδεκτων – αντιλαϊκών και αντεργατικών σχεδίων της.

 Απαιτούμε:

  • Να καταργηθεί τώρα η τροπολογία για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές αιρετών και να επανέλθει όπως ήταν το Π.Δ. 1/2003.
  • Να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες υγειονομικές προϋποθέσεις για την ασφαλή διενέργεια των εκλογών «δια ζώσης» (περισσότερα εκλογικά τμήματα, υγειονομικό υλικό κ.λπ.) ή να αναβληθούν οι εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων και να παραταθεί η θητεία των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή.
  • Να διεξαχθούν οι εκλογές  σε εργάσιμη μέρα, όπως ίσχυε άλλωστε έως τώρα, με άδεια από τα εκπαιδευτικά μας καθήκοντα.

Ήδη από την Τετάρτη 21 – 10 – 2020 όλες οι παρατάξεις που κατέβαζαν ψηφοδέλτια για τις εκλογές αιρετών του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας απέσυραν τις υποψηφιότητες των ψηφοδελτίων τους εφαρμόζοντας την σχετική απόφαση του Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε., ενώ το ίδιο έγινε σε όλα τις Δ/νσεις Π. Ε. της χώρας και αντίστοιχα στις 22 – 10 – 2020 το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. απέσυρε όλες τις υποψηφιότητες των παρατάξεων από τις εκλογές για τα ΑΠΥΣΠΕ της χώρας και το ΚΥΣΠΕ.  Ύστερα από όλα αυτά εάν η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας τολμήσουν να προχωρήσουν σε «ηλεκτρονική ψηφοφορία» - παρωδία εκλογών αγνοώντας τη βούληση του κλάδου και την ομόφωνη απόσυρση όλων των παρατάξεων από τις εκλογές – παρωδία καλούμε τις/τους συναδέλφους – μέλη του σωματείου μας σε καθολική και ολοκληρωτική ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές της 7 – 11 – 2020. 

Στη βάση αυτή παρέχουμε πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη στα μέλη του σωματείου μας που θα κληθούν από τη διοίκηση να  στελεχώσουν τις εφορευτικές επιτροπές των εκλογών – παρωδία της 7 – 11 – 2020. Κανένας δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να συμμετάσχουμε σε εφορευτική επιτροπή ημέρα αργίας (Σάββατο).

Καμιά/κανείς συνάδελφος δεν πρέπει να ψηφίσει ηλεκτρονικά και να νομιμοποιήσει τη διαδικασία.

Η ΔΟΕ και τα μέλη της (Σύλλογοι Εκπ/κών Π. Ε.) δεν πρέπει αποδεχτούν το «αποτέλεσμα».

Είτε γίνουν είτε δεν γίνουν εκλογές, εφόσον το ΥΠΑΙΘ δεν αποδέχεται τις προτάσεις της Δ.Ο.Ε. για το ζήτημα των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, δεν αναγνωρίζουμε τα Υ. Σ. Κανένα μέλος του σωματείου μας δεν μπορεί να συμμετέχει ως διορισμένο μέλος.

Θα αποτρέψουμε με κάθε μέσο την πραξικοπηματική διεξαγωγή των εκλογών.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. να λάβει ανάλογες αποφάσεις ώστε οι εκλογές – παρωδία που ετοιμάζει το ΥΠΑΙΘ να καταλήξουν σε φιάσκο για το ΥΠΑΙΘ και τις πολιτικές που υλοποιεί.

 

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΠΑΡΩΔΙΑ της 7 – 11 – 2020 για τα ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ που διοργανώνει το ΥΠΑΙΘ

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΩΔΙΑΣ

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Πριν τις γιορτές πιθανόν θα ανοίξουν τα σχολεία: Νέες δηλώσεις Κεραμεώς

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του

Μητσοτάκης: Πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός-Χαρδαλιάς: Οι 18 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα
Κορονοϊός-Χαρδαλιάς: Οι 18 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα
Οι περιοχές που ανησυχούν περισσότερο τις υγειονομικές αρχές, λόγω κορονοϊού - Ποιες βρίσκονται στο «κόκκινο» σύμφωνα με το Νίκο Χαρδαλιά
Κορονοϊός-Χαρδαλιάς: Οι 18 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα
Άνοιγμα σχολείων: 4+1 σχέδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία;
Άνοιγμα σχολείων: 4+1 σχέδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία;
Άρχισε η συζήτηση για την ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων… Και αναρωτιόμαστε εύλογα. Άραγε με ποιον τρόπο;
Άνοιγμα σχολείων: 4+1 σχέδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία;